Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 92

Wątek: zamienić 350d na 30d - dylemat

Zablokowany

Domyślnie

350 z gripem leży bardzo ok. Jak kupowałem 30d to od razu brałem gripa. Efekt, wielkie pudło, ciężkie jak diabli. Później odpiąłem BG E2 i okazało się, że ergonomia jest wyśmienita. Słowem 350d bez gripa - niet, 30d bez gripa - da.

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez borkomar Zobacz posta
    Jeszcze wtrace swoje 5 groszy :grin: - jak sie ma w trzymaniu 350D z gripem - którego ma do 30D bez gripa Miałem to ręku ale nie pamiętam dokładnie juz jak to było
    Dzięki z góry.Pozdrawiam
    skoro nie pamiętasz tzn że było ok

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Jeszcze kilka stron wstecz miałem wątpliwości. Dzisiaj mam 30D i wątpliwości żadnych. Ergonomia w stosunku do 350D nieporównywalna. Trzymanie (bez gripa) doskonałe. Wizjer ekstra. Podobieństwo do analoga 33 tak ułatwia życie.
    To była doskonała decyzja!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Jeszcze kilka stron wstecz miałem wątpliwości. Dzisiaj mam 30D i wątpliwości żadnych. Ergonomia w stosunku do 350D nieporównywalna. Trzymanie (bez gripa) doskonałe. Wizjer ekstra. Podobieństwo do analoga 33 tak ułatwia życie.
    Gratuluję wyboru. Ja dalej czekam na następcę. Mam nadzieję, że wart jest oczekiwania, jeśli nie no to chyba została już 5ka

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Z początku też miałem wątpliwości co do zamiany 350-ki na 30-kę. Teraz, już po zamianie, myślę sobie po co ja wogóle kupowałem 350D. Rozważałem też możliwość kupna 5D, ale robiąc zdjęcia głównie amatorsko, doszedłem do wniosku, że byłaby to dla mnie poprostu rozpusta. 30D jest świetnym aparatem i jeżeli tylko nie będzie mi szwankował, to przy moim maniactwie pod względem dbałości o sprzęt, posłuży mi bardzo długo. Jak na razie, jestem bardzo zadowolony z dokonanej zamiany i jeżeli ktokolwiek stoi jeszcze przed takim dylematem, to mówię: nie czekaj, tylko zamieniaj. Chyba, że masz dalej idące ambicje. Wtedy, jak najbardziej - 5D.
    Ostatnio edytowane przez sp4xkp ; 03-08-2007 o 13:49
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Coś już napisał

Domyślnie

[QUOTE=himi;342104] Co do 350 z dobrymi szkłami - potwierdzam. Miałem ongiś taki zestaw, którego używałem i chwaliłem np z 70-200/4.

jestem innego zdania
    u mnie 350 z każdym szkłem daje prawie taki sam efekt - jak dobrze af trafi
    A często nie trafia niezależnie od szkła ( również z 70-200/4)
    Dobre szkła do dobrej puszki

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

czytam i czytam...uzytkowalem 20d i nadal uzytkuje, do wielu zastosowan jest doskonaly.ostatnio jednak dokupilem 5d i moge powiedziec jedno:jesli ktos mysli o fotografowaniu w trudnych warunkach i z niskimi szumami,to tylko 5d.roznica w cenie jest dosc spora,ale uzasadniona.5d ma tylko jedna wade,jest zbyt twardy,by mozna z nim bylo spac
    C-F-K - forever

Uzależniony Awatar Blindseeker
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez januszP. Zobacz posta
    Niedawno zamieniłem 350d na 30d. Jedyne czego żałuję to to, że nie zrobiłem tego wcześniej :-)

Uzależniony Awatar Zigi
    Miasto
    niedaleko Częstochowy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Blindseeker Zobacz posta
    Niedawno zamieniłem 350d na 30d. Jedyne czego żałuję to to, że nie zrobiłem tego wcześniej :-)
    a ja jak czytam iż żałujesz to sam żałuję, iż jeszcze nie teraz a dopiero gdzieś w okolicach końca/początku następnego roku + taki iż powinno się wyjaśnić co ma a czego nie 40D .
    40D, c10-22, c15-85, c50/1.4, 70-200L4, 400L5.6, RUP43, Sherpa 600R +inne graty...
    Moje wiekowe zdjątka na CB & na obiektywnych - zapraszam

Domyślnie

A ja zaczynam "urabiać" małżonkę.
    Co tam rozwiązania pośrednie 5D i już! 8)

Strona 9 z 10 PierwszyPierwszy ... 78910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów