Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 92

Wątek: zamienić 350d na 30d - dylemat

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    To dobrze, ale proponuję nie zaglądać w wizjer 30D a już tym bardziej 5D bo szybko stwierdzisz że to co jest w 350D to żenada :-)
    No niedługo będę musiał. Bo na 98% podjąłem decyzje o zmianie. Te 2% zostawiam na zajrzenie w wizjer!
    Tylko zastanawiam sie od , którego zacząć?( zeby za drogo za podglądanie nie zapłacic.

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Dlaczego wolę 30D od 350D/400D? Bo nie trzeszczy mi w ręku grip jak za niego chwytam :P (nie mówię o BG-Ex, tylko tym w body). 30-tka sporo solidniejsza, elki z nią dostają kopa, w 400D może podobnie, ale to malutkie body, świszcząca migawka, 1 wyświetlacz, mniejszy bufor, brak kółka, światełko w tunelu, mniej kl/s, mniejsze iso itp. spowodowały, że na prywatny aparat wybrałem 30che. 30D w stosunku do tych dwóch to już workflow.
    BTW, zanim ktoś mnie zje - mam spore doświadczenie z 350D i 400D i innymi takimi tam :P

Coś już napisał Awatar spino
    Miasto
    Ostrów Mazowiecka

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kobonk Zobacz posta
    ...W sumie zalozylem sobie, ze jesli cena 30D spadnie ponizej 3tys., powaznie sie zastanowie. Bo do ceny aparatu tez musialbym dodac grip i akumulatorek.

Pozdr!
    A ja od kilku miesiecy czekalem na nastepce 30D i mimo ze moglem dawno kupic sprzet -czekalem, ale zapewnie nie jestem cierpliwy- bo wczoraj zamowilem 30D. Powód był prosty- cena mi wyjdzie wlasnie ponizej 3tys. W fotojokerze cena jest 3199 + za 1 zł lustrzanka analogowa (z tego co mi powiedziano to bedzie EOS 300v). Poniewaz mam na tego analoga klienta( bo jego lustrzanka wlasnie ulegla awarii) to po sprzedaniu za pol ceny rynkowej wyjdzie nawet ponizej 3tys.zl
    Fakt ze zastanawialem sie-czekac dalej czy nie - bo pewnie w ciagu miesiaca bedzie nowy model, ale stwierdzilem ze nowy pewnie bedzie kosztowal sporo ponad 4tys, a poniewaz nie "przelewa mi sie" wiec wybralem rozwiazanie w fotojokerze, bo ten dodatkowy tysiac przeznacze na lepsze szklo lub chociazby grip i wieksza karte lub/i akumulator.
    Mam nadzieje ze bede zadowolony, zwlaszca ze nie jestem profesjonalistą

Coś już napisał Awatar jacech1
    Miasto
    Przemków

Domyślnie

wg mnie 3000zł to bdb cena za nowy z gw. i nie ładowałbym się w 400D za ok. 2200zł. W zeszłym roku po wycofaniu 20D cena była na poziomie 3500zł to obecna 30d można powiedzieć jest świetna i nie ma co się zastanawiać taniej raczej nowych nie będzie.
    Wyjątkiem jest sporadyczne cykanie rodzinki wówczas 400d jest bdb małe i wygodna w noszeniu. Do tego tamronik 17-50 i w tej cenie mamy bdb zestawik

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

inwestuj w szkla _ znam osoby dobrze radzace sobie z 350D _ ale z dobrym arsenalem szkiel

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    inwestuj w szkla _ znam osoby dobrze radzace sobie z 350D _ ale z dobrym arsenalem szkiel
    tak jak pisalem
    inwestuje, inwestuje. czekam na tamrona mam nadzieje ze okaze sie lepsz niz sigma

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

jesli masz juz wymieniac _ a nie spieszy Ci sie _ to poczekaj do konca sierpnia _ wtedy bedzie mozna na prawde okazyjnie kupic 30D _ jesli cena juz teraz nie jest okazyjna _ 2980zl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzanka Zobacz posta
    jesli masz juz wymieniac _ a nie spieszy Ci sie _ to poczekaj do konca sierpnia _ wtedy bedzie mozna na prawde okazyjnie kupic 30D _ jesli cena juz teraz nie jest okazyjna _ 2980zl
    a gdzie ponizej 3tys sprzedaja?

Zablokowany

Domyślnie

Był raz na allegro poniżej 3. Używki masz za 2800-2900 półroczne. Co do 350 z dobrymi szkłami - potwierdzam. Miałem ongiś taki zestaw, którego używałem i chwaliłem np z 70-200/4. 30-tka to jednak inna klasa sprzętu.

Pełne uzależnienie Awatar borkomar
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Jeszcze wtrace swoje 5 groszy :grin: - jak sie ma w trzymaniu 350D z gripem - którego ma do 30D bez gripa Miałem to ręku ale nie pamiętam dokładnie juz jak to było - o innych zaletach 30D w stosunko do 350D wiem.
    Dzięki z góry.Pozdrawiam
    5D + L

Strona 8 z 10 PierwszyPierwszy ... 678910 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów