Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 92

Wątek: zamienić 350d na 30d - dylemat

Pełne uzależnienie Awatar Robson01
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

[QUOTE=Canclerz;338875]Nie wiem gdzie kupujesz sprzęt, ale cena 400D body to 2300PLN minus 310 CashBack z Canona, zdaje się do końca sierpnia, daje 1990 PLN ...

Niestety ale promocja Canona zakończyła się ostatniego czerwca. Realizować ją możesz do końca sierpnia, ale pod warunkiem, że rachunek masz wystawiony z datą wcześniejsza niż 1 lipiec.
    Canon
    Nie kłóć się z idiotami - ściągną cię na swój poziom i pokonają doświadczeniem...

Awatar EPHMOC
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez JaBlam Zobacz posta
    No wlasnie u mnie tak bylo. Moglem kupic 5D ale mnie troche szkoda bylo kasy i bronilem sie ze nie potrzebuje takiego aparatu. A po pol roku okazalo sie ze moge zmienic i tym razem juz sie nie ludzilem czy potrzeba czy nie a moze za duzo a moze za dobry. Tylko potem wyrzucalem sobie ze od razu nie kupilem 5d a przesiadalem sie jak pszczola z kwiatka na kwiatek, nie mowiac o tym ze przy odsprzedazy rzadko kiedy sie zyskuje czy na 0 wychodzi.
    Wszystko pięknie, ale wszystko rozbija sie o finanse. Jeśli kogoś stać na 5D, to nie ma dylematu. Jest jednak różnica pomiędzy wątpliwościami: "kupić 30D czy poczekać miesiąc na 40D" a dylematem: "gdy kupie 30D może będę miał ochotę na 5D". Różnica jest kolosalna, bo wynosi ponad 5 tys. zł za body. Za 5D można kupić trzy 30D Co innego jeśli ktoś planuje wydatek ok 9-10 tyś i nie wie ile wydać na body a ile na szkła.

Co musiałby mieć 40D, aby - biorąc pod uwagę prawdopodobnie wyraźnie wyższą cene (4500 ??) - warto było dołożyć i kupić go zamiast 30D?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    Co musiałby mieć 40D, aby - biorąc pod uwagę prawdopodobnie wyraźnie wyższą cene (4500 ??) - warto było dołożyć i kupić go zamiast 30D?
    Pelna klatke :cool:

Domyślnie

Ja to widzę tak, jeżeli wymiana 350 na 400 czy 30 poprawi Twoje samopoczucie to wymieniaj! Zawsze, ale to zawsze będą jakieś za i jakieś przeciw. Czekanie aż stanieje ma taką zaletę, że można nigdy niczego nie kupić, zawsze przecież coś tam stanieje, albo pojawi się nowe. Jak masz chęć i będzie Ci z tym lepiej to wymieniaj.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Robson01 Zobacz posta
    Niestety ale promocja Canona zakończyła się ostatniego czerwca. Realizować ją możesz do końca sierpnia, ale pod warunkiem, że rachunek masz wystawiony z datą wcześniejsza niż 1 lipiec.
    Jesteś w błędzie. Na 400D, tylko na 400D została przedłużona do końca sierpnia, a kwity trzeba wysłać do siedemnastego września.
    http://canoneos400dpromotion.onliner...com/terms.aspx
    Smiena 8M

Bywalec Awatar Toffic
    Miasto
    Dąbrowa Górnicza

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez EPHMOC Zobacz posta
    ...Co musiałby mieć 40D, aby - biorąc pod uwagę prawdopodobnie wyraźnie wyższą cene (4500 ??) - warto było dołożyć i kupić go zamiast 30D?
    Lepszą matrycę (tylko bez większej ilości pikseli)? Lepszy wizjer? Oby tak było. Sam biję się z myślami (mam 350), doszedłem jednak do wniosku że albo 5D albo dużo lepszy następca 30D. Narazie "pracuję" nad małżonką i zbieram fundusze, no i oczywiście używam z przyjemnością 350 :rolleyes:
    Fotografia

fotoseo - Katalog stron fotograficznych

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Toffic Zobacz posta
    Lepszą matrycę (tylko bez większej ilości pikseli)? Lepszy wizjer? Oby tak było. Sam biję się z myślami (mam 350), doszedłem jednak do wniosku że albo 5D albo dużo lepszy następca 30D. Narazie "pracuję" nad małżonką i zbieram fundusze, no i oczywiście używam z przyjemnością 350 :rolleyes:
    praca nad małżonką to podstawa
    u mnie to samo

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Canclerz Zobacz posta
    Jesteś w błędzie. Na 400D, tylko na 400D została przedłużona do końca sierpnia, a kwity trzeba wysłać do siedemnastego września.
    http://canoneos400dpromotion.onliner...com/terms.aspx
    "{...Hungary, Poland and the Vatican City. To be able to claim the cashback, the products must be ..."
    "Święta racja". Przy okazji zastanawiam sie nad ta zbitką państw w p-cie 2.?
    czy przypadkowa czy już nie? a my o tym nie wiemy!?;-)

Pełne uzależnienie Awatar arturs
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    praca nad małżonką to podstawa
    u mnie to samo
    He he, a moja żona po plenerze w Sandomierzu jak potrzymała tylko piątkę Janmara przez minutkę i popatrzyła przez wizjer pyta co trochę czy nie dałoby się szybciej rat za 400mm spłacić bo przydałoby się drugie body ale na razie jej to perswaduję bo ja chcę 35mm/1.4 a potem pomyślę

Pozdr
    Artur
    5DmkI, C85f1.2L|580 EXII|

Coś już napisał Awatar sp4xkp
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

A ja chętnie zamieniłbym 350D na 30D, tylko nie wiem czy zdążę. Na początku przyszłego roku dostanę jubileuszówkę (ćwierć wieku pracy), tylko czy jeszcze będą dostępne nowe aparaty. Czytając Wasze wypowiedzi, chyba wcześniej się zapożyczę i sprawię sobie nową trzydziestkę, zanim jeszcze są. Natomiast co do 40D, to chyba po za ilością pixeli, różnica jest niewielka. Ale w związku z moim bardzo kiepskim angielskim, mogłem coś przeoczyć. Tak czy siak, 30-kę miałem w ręku i wywarła na mnie bardzo pozytywne wrażenia. Swoją 350-ką nie przekroczyłem 2000 fotek (nie cały rok użytkowania), więc przy takiej, lub trochę większej częstotliwości pstrykania i ogólnego dbania o sprzęt, 30-ka powinna posłużyć mi całkiem długo.
    Canon EOS 30D / Sigma 2,8-4,5/24-135 / Sigma 4,5-5,6/135-400.

Strona 5 z 10 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów