18-55 mi się sprawdza bardzo dobrze. A ja bym brał nowego 300d, jednak używany 10d to loteria (może być całkowicie zjechany, np. 100k zdjęć na liczniku...), taki sprzęt jednak się psuje...
18-55 mi się sprawdza bardzo dobrze. A ja bym brał nowego 300d, jednak używany 10d to loteria (może być całkowicie zjechany, np. 100k zdjęć na liczniku...), taki sprzęt jednak się psuje...
oczywiście z używkami jest loteria, ale taki który ma przejechane 100k zdjęc widać od razu. a co do 18-55 dla niektórych starczy dla innych będzie nie do przyjęcia, najlepiej zrobić zdjęcie gazety 18-55 i czymś lepszym i od razu nie będzie się chciało robić zdjęc 18-55
Canon D60 // Tamron 17-35 2,8-4 // Canon 100mm 2,8 usm macro // Canon 300mm 4L IS // Canon 50mm 1,8 // Canon 550EX // Canon IP5000
nie koniecznie - to czasem nawet przy samochodzie da sie nieco zatuszowac - a przy aparacie tym bardziej. Jednak cos za cos - totolotek w zamian za nizsza cene... nie ma "letko"....Zamieszczone przez srad
Co do 18-55 - to nikt o zdrowych zmyslach nie twierdzi, ze jest to super szklo, ktore nawet przy bardzo surowych testach i probach spisuje sie doskonale i tylko najbardziej wprawione oko wypatrzy roznice. Ale chodzi o 95% zastosowan, do jakich potrzebuje tego szlka nie full-profesjonalny fotograf. I w takich zastowowaniach sprawia sie poprawnie - a zwazywszy na porownanie z cenami innych szkiel - wrecz bardzo dobrze.
EOS 300D + dotatki + Digital Ixus
"Zawsze nadchodzi godzina w historii, kiedy ten, który ośmieli się powiedzieć,
że dwa i dwa to cztery, jest karany śmiercią. (Albert Camus)