Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Jaki obiektyw kupi ??

yacaimp
    Guest

Domyślnie

AAAAAAAAAA juz wiem skąd znam foto "JaBlam" bylem niedawno na stronce ale niestety nie otwierają mi sie strony z fotkami jedynie woda.

ps.fotki (niestety tylko wody)super,az dziw,ze z wody mozna tak duzo wyciągnąc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    he he no nie moge zmienic szefa,ale nie chodzilo tu o jakiegos wielkiego zooma troche wiekszy niz kit(28-80 albo 28-105).czasami na ślubach i np. koncertach potrzeba wiecej niz 18-55.

ps.Pierwszy raz sie spotykam z taką pozytywną walką o kita,jak dotąd to same złe opinie czytalem i slyszałem.A tu tylko kit i kit .Moze cos w tym jest.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    he he no nie moge zmienic szefa,ale nie chodzilo tu o jakiegos wielkiego zooma troche wiekszy niz kit(28-80 albo 28-105).czasami na ślubach i np. koncertach potrzeba wiecej niz 18-55.

ps.Pierwszy raz sie spotykam z taką pozytywną walką o kita,jak dotąd to same złe opinie czytalem i slyszałem.A tu tylko kit i kit .Moze cos w tym jest.

Ostatnio edytowane przez yacaimp ; 13-07-2007 o 21:17 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cóż, w tej klasie (he he taki żart) obiektywów, kit nie jest zły choć 50/1.8 bije go na głowę pincet razy. W klasie (he,he) obiektywów Canona do 150 PLN,to kit jest wręcz rewelacyjny
    Smiena 8M

Domyślnie

Witam. Tanie używane obiektywy można kupić na giełdzie fotograficznej we Wrocławiu na dworcu głównym w klubie kolejarza.Kiedyś giełda była w sobotę , jeżeli mieszkasz we Wrocku nie szkodzi się przejść a może coś się trafi za 400pln.

Początki nałogu

Domyślnie

mi sie wydaje, żę albo kit albo 50 1,8 albo wolisz mieć "wiekszy zoom" albo jakość mam 50 1,8 jest po prostu super, ostra, jasna! a kit wczoraj mnie zdzwił bo był ostrzejszy od TAmrona 17-50(od Cichego) na 50mm i 5,6 więc nie wiem czy ten "kit" jest taki słaby...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    mi sie wydaje, żę albo kit albo 50 1,8 albo wolisz mieć "wiekszy zoom" albo jakość mam 50 1,8 jest po prostu super, ostra, jasna! a kit wczoraj mnie zdzwił bo był ostrzejszy od TAmrona 17-50(od Cichego) na 50mm i 5,6 więc nie wiem czy ten "kit" jest taki słaby...
    W rogach także był ostrzejszy ?
    Smiena 8M

Początki nałogu

Domyślnie

Pierwsza nauczka - warto kupic gorsze body i lepszy obiektyw. Ale już po ptakach, więc ludzie radzą Ci jak mogą. Przyłacze się i ja:
    Kit rzeczywiście nie jest tragiczny, zwłaszcza przy jego cenie. Jak brakuje brakuje Ci gotówki to warto na trochę pozyczyć kita i zbierać na coś odrobine lepszego i dłuższego. Przy odrobinie cierpliwości i szukaniu okazji uda Ci sie kupić Canona 28-105/3,5-4,5 USM (koniecznie z tymi przesłonami-ciemniejszy model nie ma USM i jest gorszy optycznie). Mozna go czasem kupić za 400-500zł. Na poczatek wystarczy.
    I koniecznie poczytaj opinie na forum i testy na optyczne.pl
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Co do kita to bywa z nim różnie i zależy na jaki trafisz. Ja miałem swojego przez pół roku i niestety daje dość mydlane zdjęcia. Widziałem zdjęcia robione kitem i były całkiem niezłe ale dopiero na przesłonach 8 - 11. Według mnie jakością najlepszy będzie 50/1.8.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów