Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jaki obiektyw kupi ??

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

yacaimp domyslam sie ze koledzy podpowiedzieli CI taki a nie inny model zebys potem nie pisal.. kupilem obiektyw za 300 zl uzywany no ale tani ale tu paproch , tu nieostre a tu mam inny problem. Rozumiem ze jestes uprzedzony do kita bo "opinie sa takie". Pytanie jedno - czy obiektywy kupujesz czy raczej nie kupujesz bo "slyszales" czy macales je i probowales? To tak jak z nowym body Canona. Niewiele osob mialo w lapach ale wiekszosc juz pisze jaki to badziewny. Poprzegladaj watki i sie okaze ze kilka osob trafilo na KITA ktory lepiej ostrzyl od Canona 17-40 L.. moze zamiast skreslac od razu taki obiektyw warto pozyczyc od kogos z twojego miasta (a wiele osob jest) i na wlasnej skorze sprawdzic czy naprawde taki badziew (pamietaj ze kita mozna dostac za 100-150 zl. Poza tym przy cropie 1.6 mimo wszystko masz szeroko. z 18 zrobi sie 27 co nie jest zle. Jak podepniesz sigme czy inny 28-105 to nagle stwierdzisz ze brak ci szerzej .
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

yacaimp
    Guest

Question

Oczywiście ze mialem juz i mam (teraz porzyczony) 18-55 i powiem szczerze ze zdjęci wychodzą srednie.Mi może nie chodzi o super jakość bo wiem ze za te pieniądze to moge sobie dobry filtr kupic (jak juz jakis forumowicz napisal tyko ucze sie od zaawansowanego kolegi fotografowac śluby,plenery i inne imprezy.Mam u niego pracować.I poradził mi żebym kupił coś z większym zoomem bo czasami nie ma czasu na wymianę szkła.A ja mając tylko na razie 400zl musze coś wykombinowac.Szkoda fajnej pracy. I stąd to pytanie.Wiem że duzo osób pisze o kicie ,ale niestety mój przyszły szef mówił ze to nie wystarczy Moze cos z podobną jakością ale większym zoomem.A wybór jest duzy tylko ja nie znam sie za bardzo i nie chce później wybrzydzac ze jakosc kiepska itd.moze jaki canon 28-105 albo coś podobnego.

ps.A jak bedzie za wąsko to własnie założe porzyczonego kita

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacaimp Zobacz posta
    Oczywiście ze mialem juz i mam (teraz porzyczony) 18-55 i powiem szczerze ze zdjęci wychodzą srednie.Mi może nie chodzi o super jakość bo wiem ze za te pieniądze to moge sobie dobry filtr kupic (jak juz jakis forumowicz napisal tyko ucze sie od zaawansowanego kolegi fotografowac śluby,plenery i inne imprezy.Mam u niego pracować.I poradził mi żebym kupił coś z większym zoomem bo czasami nie ma czasu na wymianę szkła.A ja mając tylko na razie 400zl musze coś wykombinowac.Szkoda fajnej pracy. I stąd to pytanie.Wiem że duzo osób pisze o kicie ,ale niestety mój przyszły szef mówił ze to nie wystarczy Moze cos z podobną jakością ale większym zoomem.A wybór jest duzy tylko ja nie znam sie za bardzo i nie chce później wybrzydzac ze jakosc kiepska itd.moze jaki canon 28-105 albo coś podobnego.

ps.A jak bedzie za wąsko to własnie założe porzyczonego kita
    Hmmm ....... jak szef mówi że masz mieć dużego zooma , to zmieniłbym szefa
    czym większy zoom tym gorsza jakość , zwłaszcza w przedziale cenowym do 400 zł .

Domyślnie

Witam. Tanie używane obiektywy można kupić na giełdzie fotograficznej we Wrocławiu na dworcu głównym w klubie kolejarza.Kiedyś giełda była w sobotę , jeżeli mieszkasz we Wrocku nie szkodzi się przejść a może coś się trafi za 400pln.

yacaimp
    Guest

Domyślnie

AAAAAAAAAA juz wiem skąd znam foto "JaBlam" bylem niedawno na stronce ale niestety nie otwierają mi sie strony z fotkami jedynie woda.

ps.fotki (niestety tylko wody)super,az dziw,ze z wody mozna tak duzo wyciągnąc
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    he he no nie moge zmienic szefa,ale nie chodzilo tu o jakiegos wielkiego zooma troche wiekszy niz kit(28-80 albo 28-105).czasami na ślubach i np. koncertach potrzeba wiecej niz 18-55.

ps.Pierwszy raz sie spotykam z taką pozytywną walką o kita,jak dotąd to same złe opinie czytalem i slyszałem.A tu tylko kit i kit .Moze cos w tym jest.

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    he he no nie moge zmienic szefa,ale nie chodzilo tu o jakiegos wielkiego zooma troche wiekszy niz kit(28-80 albo 28-105).czasami na ślubach i np. koncertach potrzeba wiecej niz 18-55.

ps.Pierwszy raz sie spotykam z taką pozytywną walką o kita,jak dotąd to same złe opinie czytalem i slyszałem.A tu tylko kit i kit .Moze cos w tym jest.

Ostatnio edytowane przez yacaimp ; 13-07-2007 o 21:17 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Pierwsza nauczka - warto kupic gorsze body i lepszy obiektyw. Ale już po ptakach, więc ludzie radzą Ci jak mogą. Przyłacze się i ja:
    Kit rzeczywiście nie jest tragiczny, zwłaszcza przy jego cenie. Jak brakuje brakuje Ci gotówki to warto na trochę pozyczyć kita i zbierać na coś odrobine lepszego i dłuższego. Przy odrobinie cierpliwości i szukaniu okazji uda Ci sie kupić Canona 28-105/3,5-4,5 USM (koniecznie z tymi przesłonami-ciemniejszy model nie ma USM i jest gorszy optycznie). Mozna go czasem kupić za 400-500zł. Na poczatek wystarczy.
    I koniecznie poczytaj opinie na forum i testy na optyczne.pl
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Co do kita to bywa z nim różnie i zależy na jaki trafisz. Ja miałem swojego przez pół roku i niestety daje dość mydlane zdjęcia. Widziałem zdjęcia robione kitem i były całkiem niezłe ale dopiero na przesłonach 8 - 11. Według mnie jakością najlepszy będzie 50/1.8.
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uprawnienia umieszczania postów