Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Jaki obiektyw kupi ??

yacaimp
    Guest

Question Jaki obiektyw kupi ??

OD paru dni jestem uzytkownikiem Canona 20D . troszke sie wyplacilem i na obiektyw (taki na razie na szybko,kiedys dozbieram i kupie porządny)) zabraklo kasy.Co powinienem kupic do 400zŁ (uzywane oczywiscie) interesuje mnie cos jak 28-80 / 28-105 .mam oko na uzywkę "Sigma 28-105 2.8-4.0 Aspherical IF " ale na forach troche narzekają. prosze o PORADE

PILNE !!!!!

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacaimp Zobacz posta
    troszke sie wyplacilem i na obiektyw (...) zabraklo kasy.
    mozesz sie skupic na fotografi otworkowej. Swietnie sie do tego nadaje dekielek.
    mam oko na uzywkę "Sigma 28-105 2.8-4.0 Aspherical IF " ale na forach troche narzekają.
    a co pisza o tym szkle na tym forum?
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 13-07-2007 o 15:58

Bywalec Awatar Dragunov
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

18-55 kitowy lub 50/1.8 jeśli do 400zł, a na dodatek nowe z gwarancją.
    7D l EOS 30 Date l sure shot WP-1 l 40/2.8 l SPEEDLITE 580EXll l MAMIYA RB67 + SEKOR 90/3.8
    http://piotrplyszewski.pl/

Bywalec
    Miasto
    Siedlce

Domyślnie

Do 400zł najlepszy zakup to 50/1.8.
    pzdr

Bywalec
    Miasto
    Legionowo k. Wawy

Domyślnie

OD paru dni jestem uzytkownikiem ...
    na obiektyw zabraklo kasy
    Rzekłbym posiadaczem zamiast użytkownikiem
    Za kolegami: 50 1.8 jeżeli zależy Ci na jakości zdjęć, 18-55 jeżeli nie chce Ci się za dużo biegać

Pozdrawiam
    Szkoła fotografowania National Geographic Peter K. Burian, Robert Caputo + Szkoła fotografowania. Krajobrazy Caputo Robert + Nowy podręcznik fotografii John Hedgecoe + Praktyczny kurs fotografii Łukasz Gaweł

yacaimp
    Guest

Red face Dzieki :)

Dziekuje wszystkim za odpowiedz.Ale chodzilo mi o co inego.Nie chce kita bo ponoc kiepski.sałoogniskowy tez nie wchodzi w grę.A poza tym nie wieze ze nie ma lepszych obiektywów(uzywanych ) niz kitoski 18-55.w cenie do 400zł.

ps.DO TPOP: Jak masz tak odpowiadac na posty to szkoda twojego,mojego i innych czasu.chcesz byc smieszny to, ok troszke sie usmiechnąłem
    Ale to powazne forum i oczekiwalem powaznych odpowiedzi.A co do sigmy to na forach wypowiadają sie mizernie o niej.Ze głośna woooolna,że na pełnym otwarciu 2,8 wychodzą mydlane fotki ITD .Piszą ze Canon EF 28-105 mm 3.5-4.5 USM ULTRASONIC ale on jest dla ,mnie duzo za drogi.

pozdro dla wszyskich YACA

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ps.DO TPOP: Jak masz tak odpowiadac na posty to szkoda twojego,mojego i innych czasu
    jesli wymagasz od kogos szacunku okaz go najpierw sam. Na tym forum jest co najmniej sto roznych wypowiedzi dajacych odpowiedz na postawione pytanie. A ty zadajc to swoje pytanie pokazujesz jak bardzo gleboko masz w dupie to co zostalo juz na tym forum napisane.

Cytat Zamieszczone przez yacaimp
    A poza tym nie wieze ze nie ma lepszych obiektywów(uzywanych ) niz kitoski 18-55.w cenie do 400zł.
    jakbys poczytal forum to moze bys uwierzyl

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Za 400 zł na prawdę nie ma nic sensownego. Chyba że trafisz suuper używany obiektyw za 1/5 ceny. A jak bardzo chcesz wydać te 400zł, to wejdź na http://www.skapiec.pl/site/cat/47/fi..._0_0_0_0_0_0_0 i tam masz. Obiektywy od góry najtańsze. Ale radzę uzbierać chyba że nie masz wogóle obiektywu, no to wtedy tak jak koledzy 18-55 lub 50

yacaimp
    Guest

Domyślnie

O jakim szacunku piszesz "trollu" jestem tu nowy i jakos nie trafilem na podobne pytanie.I nie siedze na tym forum 24h na dobe jak ty.A poza tym wątki sie powtarzają nawet po parenascie razy i co na to powiesz np.porównanie 400D do D80 nikona ???!!! A poza tym pisząc o szacunku nie miales na mysli siebie bo ty widac nic sensownego nie masz do powiedzenia na tym forum.Tylko dla czego ja mam takiego pecha i musiałem trafić na taką FSZE.
    Zadałem pytanie i chce odpowiedzi na nie,a nie jakies biedne wywody !!!

Miasto
    Warszawa

Domyślnie

A poza tym pisząc o szacunku nie miales na mysli siebie bo ty widac nic sensownego nie masz do powiedzenia na tym forum.Tylko dla czego ja mam takiego pecha i musiałem trafić na taką FSZE.
    Zadałem pytanie i chce odpowiedzi na nie,a nie jakies biedne wywody !!!
    chyba sie zaraz pozegnamy.
    Ostatnio edytowane przez tpop ; 13-07-2007 o 19:11

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów