Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Jaki obiektyw kupi ??

Uzależniony

Domyślnie

Kup obiektyw na gwint M42 oraz adapter...

Za 400zl bez problemu kupisz Carl Zeiss Sonnar 3.5/135 + adapter EOS/M42, to wybitne szklo na ktorym nigdy sie nie zawiedziesz.
    Czarna puszka i gruszka... www.andee.nwz.pl

yacaimp
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Za 400 zł na prawdę nie ma nic sensownego. Chyba że trafisz suuper używany obiektyw za 1/5 ceny. A jak bardzo chcesz wydać te 400zł, to wejdź na http://www.skapiec.pl/site/cat/47/fi..._0_0_0_0_0_0_0 i tam masz. Obiektywy od góry najtańsze. Ale radzę uzbierać chyba że nie masz wogóle obiektywu, no to wtedy tak jak koledzy 18-55 lub 50
    Dzieki "micles" Wlaśnie o taką odpowiedz mi chodziło.Sprawdzalem na skąpcu i jest pare radzących obiektywów jak za taką śmieszną kasę.Ale nie mam nic, wiec wole mieć byle co i fotografowac niz czekac az uzbieram więcej kaski.

Dzieki wielkie
    pozdro

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Weź 18-55/3,5-5,6 i na początek wystarczy.
    5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

yacaimp
    Guest

Smile

Cytat Zamieszczone przez tpop Zobacz posta
    chyba sie zaraz pozegnamy.
    Nareszcie żegnam pana i mam nadzieje ze na długo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacaimp Zobacz posta
    O jakim szacunku piszesz "trollu" jestem tu nowy i jakos nie trafilem na podobne pytanie.I nie siedze na tym forum 24h na dobe jak ty.A poza tym wątki sie powtarzają nawet po parenascie razy i co na to powiesz np.porównanie 400D do D80 nikona ???!!! A poza tym pisząc o szacunku nie miales na mysli siebie bo ty widac nic sensownego nie masz do powiedzenia na tym forum.Tylko dla czego ja mam takiego pecha i musiałem trafić na taką FSZE.
    Zadałem pytanie i chce odpowiedzi na nie,a nie jakies biedne wywody !!!
    Tpop to akurat bardzo sensownie się wypowiedział tyle, że między wierszami.

Kilku poprzedników doradziło Ci wprost, za 400 PLN najlepszy będzie 50/1.8. Mądrze Ci doradzili, Carl Zeiss jest także dobrym szkłem do 400 PLN. Jeśli potrzebujesz szkła "pókico" to kit jest najtańszym rozwiązaniem na początek. Wbrew powszechnej opinii nie jest taki zły (co nie znaczy, że jest dobry). Hmm... za 400 PLN to ze szkła można jeszcze jakiś dobry (używany) filtr polaryzacyjny kupić, tak na zaś
    Smiena 8M

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Ja do swego 400D z zadowalającym (mnie ) skutkiem podpinam EF 28-80 f/3,5-5,6 MK I. Dobry egzemplarz można trafić za 300 pln. Nie wiem czy jest lepszy od KITa. Jego wadą jest brak dołu na cropie, 28 to trochę wąsko.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

yacaimp
    Guest

Domyślnie Dzieki

No zobaczymy moze kupię ta sigmę 28-105 2,8/4,0 a jak mi sie nie uda to faktycznie kupię kita albo jaki uzywany canon 28-80,zobaczymy
    ps,wiem ze 4 stówki to malutko ale niestety na pół roku musi wystarczyć.:rolleyes:

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

yacaimp domyslam sie ze koledzy podpowiedzieli CI taki a nie inny model zebys potem nie pisal.. kupilem obiektyw za 300 zl uzywany no ale tani ale tu paproch , tu nieostre a tu mam inny problem. Rozumiem ze jestes uprzedzony do kita bo "opinie sa takie". Pytanie jedno - czy obiektywy kupujesz czy raczej nie kupujesz bo "slyszales" czy macales je i probowales? To tak jak z nowym body Canona. Niewiele osob mialo w lapach ale wiekszosc juz pisze jaki to badziewny. Poprzegladaj watki i sie okaze ze kilka osob trafilo na KITA ktory lepiej ostrzyl od Canona 17-40 L.. moze zamiast skreslac od razu taki obiektyw warto pozyczyc od kogos z twojego miasta (a wiele osob jest) i na wlasnej skorze sprawdzic czy naprawde taki badziew (pamietaj ze kita mozna dostac za 100-150 zl. Poza tym przy cropie 1.6 mimo wszystko masz szeroko. z 18 zrobi sie 27 co nie jest zle. Jak podepniesz sigme czy inny 28-105 to nagle stwierdzisz ze brak ci szerzej .
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

yacaimp
    Guest

Question

Oczywiście ze mialem juz i mam (teraz porzyczony) 18-55 i powiem szczerze ze zdjęci wychodzą srednie.Mi może nie chodzi o super jakość bo wiem ze za te pieniądze to moge sobie dobry filtr kupic (jak juz jakis forumowicz napisal tyko ucze sie od zaawansowanego kolegi fotografowac śluby,plenery i inne imprezy.Mam u niego pracować.I poradził mi żebym kupił coś z większym zoomem bo czasami nie ma czasu na wymianę szkła.A ja mając tylko na razie 400zl musze coś wykombinowac.Szkoda fajnej pracy. I stąd to pytanie.Wiem że duzo osób pisze o kicie ,ale niestety mój przyszły szef mówił ze to nie wystarczy Moze cos z podobną jakością ale większym zoomem.A wybór jest duzy tylko ja nie znam sie za bardzo i nie chce później wybrzydzac ze jakosc kiepska itd.moze jaki canon 28-105 albo coś podobnego.

ps.A jak bedzie za wąsko to własnie założe porzyczonego kita

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz1972
    Miasto
    Ząbkowice Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yacaimp Zobacz posta
    Oczywiście ze mialem juz i mam (teraz porzyczony) 18-55 i powiem szczerze ze zdjęci wychodzą srednie.Mi może nie chodzi o super jakość bo wiem ze za te pieniądze to moge sobie dobry filtr kupic (jak juz jakis forumowicz napisal tyko ucze sie od zaawansowanego kolegi fotografowac śluby,plenery i inne imprezy.Mam u niego pracować.I poradził mi żebym kupił coś z większym zoomem bo czasami nie ma czasu na wymianę szkła.A ja mając tylko na razie 400zl musze coś wykombinowac.Szkoda fajnej pracy. I stąd to pytanie.Wiem że duzo osób pisze o kicie ,ale niestety mój przyszły szef mówił ze to nie wystarczy Moze cos z podobną jakością ale większym zoomem.A wybór jest duzy tylko ja nie znam sie za bardzo i nie chce później wybrzydzac ze jakosc kiepska itd.moze jaki canon 28-105 albo coś podobnego.

ps.A jak bedzie za wąsko to własnie założe porzyczonego kita
    Hmmm ....... jak szef mówi że masz mieć dużego zooma , to zmieniłbym szefa
    czym większy zoom tym gorsza jakość , zwłaszcza w przedziale cenowym do 400 zł .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów