Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Do użytkowników Tamrona 17-50 2.8

Mieszany widok

Domyślnie

17-50 2.8 ma dobry zakres, zdecydowanie bardziej praktyczny niż 28-75, którego właśnie sprzedałem. Kupiłem już w sumie trzy sztuki 1 x 28-75 i 2x 17-50 u "Cichego" zawsze jest oki. A bzyczenie to tak jak koledzy piszą, jak ma problem AF to go słychać !!! ale jak jest jasno i kontrastowo to szyko i sprawie łapie AF.
    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 L II; Canon 70-200 2.8 L ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Dopiero zaczyna Awatar KWS
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja kupiłem idąc na żywioł, bez testów, wybierania, pierdołków itp.

I gacie zaczęły mi się palić jak zaczęłem czytać narzekania na te szkiełko, a ono już było w drodze... Troszke spanikowałem, na początku narzekałem a to na nieistniejący ff, czasami na bf, a się skończyło na tym że szkło celuje idealnie.

Ale niestety- jakość na pełnym cropie leży... A może poprostu jestem za bardzo wymagający od tego plastikowego korpusika z 8mpx?

Whatever...

Ale jestem bardzo, bardzo zadowolony z niego

No i dwa pytania na dobranoc:
    -jaki filtr UV dobrać do tego szkła? Póki co, lecę na jakiejś HOYI za 39zł. Ale czuję, że może dusić jeszcze szkiełko troszke... Ktoś ma jakieś pomysły/sugestie o rozsądnym stosunku cena-jakość?

Pozdrawiam
    A.

PS. Na życzenie mogę wrzucić też jakieś sample:wink:

Uprawnienia umieszczania postów