Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Wątek: Do użytkowników Tamrona 17-50 2.8

Mieszany widok

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    No i święta prawda, sprawdzam każdy obiektyw, by nie był mydlany, ale nie robię testów na FF/BF bo co za sens sprawdzać to na innej puszce niż docelowa.
    Dokładnie tak jak napisałeś.Obiektyw będzie mógł różnie działać na dwóch różnych puszkach.Na jednej będzie FF a na innej będzie trafiał w punkt.Trzeba poprostu wybrać z kilku sztuk i już.

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Szkło zawsze można wymienić.
    Ja u Cichego byłem podmieniać każdego mojego Tamrona (28-75 i 17-50).Drugie podejście zawsze dawało świetny wynik,sztuka ostra od 2,8 i trafiająca w punkt.Ostatni 17-50/2,8 Made in Japan jest dla mnie wybitnie dobry.Najlepsze jest to ze w nowej dostawie Cichy miał tylko jedną sztukę na mocowanie Canona
    Ostatnio edytowane przez Richie ; 14-07-2007 o 09:36 Powód: Automerged Doublepost
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Najlepsze jest to ze w nowej dostawie Cichy miał tylko jedną sztukę na mocowanie Canona
    W ostatniej dostawie miałem całe pudło, czyli 10 sztuk, ale rozeszło się w trymiga.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Dokładnie tak jak napisałeś.Obiektyw będzie mógł różnie działać na dwóch różnych puszkach.Na jednej będzie FF a na innej będzie trafiał w punkt.Trzeba poprostu wybrać z kilku sztuk i już.

Ja u Cichego byłem podmieniać każdego mojego Tamrona (28-75 i 17-50).Drugie podejście zawsze dawało świetny wynik,sztuka ostra od 2,8 i trafiająca w punkt.Ostatni 17-50/2,8 Made in Japan jest dla mnie wybitnie dobry.Najlepsze jest to ze w nowej dostawie Cichy miał tylko jedną sztukę na mocowanie Canona
    Jeśli jest made in Japan to juz odbrze wróży. Mam wersje made in China i mógłby działać lepiej ...
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Uprawnienia umieszczania postów