Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 28 z 28

Wątek: Do użytkowników Tamrona 17-50 2.8

Pełne uzależnienie Awatar mattnick
    Miasto
    Wałbrzych

Domyślnie

ojoj...a ja tyle razy koło Ciebie przechodziłem będąc w Poznaniu....
    30D, C 17-40 f4 L, 50 f1.8, 70-200 f4 L, 430 ex, oraz -=iii=<)
    CZYTAĆ I PAMIĘTAĆ !!!!

Uzależniony Awatar iREM
    Miasto
    Gdansk, Poland, Europe, Earth

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mancat Zobacz posta
    W moim przypadku chodzi głównie o to żeby kita wymienić. Lubię szeroki kąt (dla analoga 35mm i mniej) więc Tamron spełnia te oczekiwania. Nie liczę, że będzie niczym Canonowska L-ka za 4000 zł. Odnośnie BF-ów i FF-ów, tu może pytanie do Szandora... Jak sobie z tym poradziłeś? Gdzie serwisuje się Tamrony? Aha, ja raczej nie będę w stanie sprawdzić AFa, bo zapewne kupię obiektyw na allegro. Mam nadzieję, że sie srodze NIE zawiodę :-).
    Nie zawiedziesz. Ma kapitalne kolory. Ale tak jak Ci inni radzą: MUSISZ sprawdzić egzemplarz.
    Wszystko można zrobić lepiej.
    www.irem.pl | 500px | foty.irem.pl

Domyślnie

17-50 2.8 ma dobry zakres, zdecydowanie bardziej praktyczny niż 28-75, którego właśnie sprzedałem. Kupiłem już w sumie trzy sztuki 1 x 28-75 i 2x 17-50 u "Cichego" zawsze jest oki. A bzyczenie to tak jak koledzy piszą, jak ma problem AF to go słychać !!! ale jak jest jasno i kontrastowo to szyko i sprawie łapie AF.
    Canon 350D+Grip; EF-S 18-55; Tamron 17-50 f2.8; Speedlite 580 EX; SanDisk 1GB; SanDisk 2GB II; UV Marumi; Hoya HMC Super 77mm; Canon 16-35 f2.8 L II; Canon 70-200 2.8 L ; UV B+W F-PRO 77mm;http://picasaweb.google.pl/thiel.andrzej

Dopiero zaczyna Awatar KWS
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

A ja kupiłem idąc na żywioł, bez testów, wybierania, pierdołków itp.

I gacie zaczęły mi się palić jak zaczęłem czytać narzekania na te szkiełko, a ono już było w drodze... Troszke spanikowałem, na początku narzekałem a to na nieistniejący ff, czasami na bf, a się skończyło na tym że szkło celuje idealnie.

Ale niestety- jakość na pełnym cropie leży... A może poprostu jestem za bardzo wymagający od tego plastikowego korpusika z 8mpx?

Whatever...

Ale jestem bardzo, bardzo zadowolony z niego

No i dwa pytania na dobranoc:
    -jaki filtr UV dobrać do tego szkła? Póki co, lecę na jakiejś HOYI za 39zł. Ale czuję, że może dusić jeszcze szkiełko troszke... Ktoś ma jakieś pomysły/sugestie o rozsądnym stosunku cena-jakość?

Pozdrawiam
    A.

PS. Na życzenie mogę wrzucić też jakieś sample:wink:

Początki nałogu Awatar Thunder
    Miasto
    Krotoszyn

Domyślnie

Hoya HMC Super ma stosunkowo dobry przelicznik jakosci do ceny. Uzywam wlasnie z Tamim i nie zauwazylem zeby negatywnie wplywala na jakosc zdjec
    Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW

Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...

Początki nałogu
    Miasto
    Kraków i okolice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Dokładnie tak jak napisałeś.Obiektyw będzie mógł różnie działać na dwóch różnych puszkach.Na jednej będzie FF a na innej będzie trafiał w punkt.Trzeba poprostu wybrać z kilku sztuk i już.

Ja u Cichego byłem podmieniać każdego mojego Tamrona (28-75 i 17-50).Drugie podejście zawsze dawało świetny wynik,sztuka ostra od 2,8 i trafiająca w punkt.Ostatni 17-50/2,8 Made in Japan jest dla mnie wybitnie dobry.Najlepsze jest to ze w nowej dostawie Cichy miał tylko jedną sztukę na mocowanie Canona
    Jeśli jest made in Japan to juz odbrze wróży. Mam wersje made in China i mógłby działać lepiej ...
    C EOS 5D MK II C | EOS 40 D | T 28-75 f/2.8 | C 85 f/1.8 | C 70-200/4.0L | S 30/1.4 |S 50/1.4 | C 10-22 f/3.5-4.5 | C 580EX
    http://magix.digart.pl/

Coś już napisał Awatar szymcik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

no to widzę, że będę miał bardzo blisko do Ciebie jak juz uciułam na szkło...
    ja z Batorego ale często bywam przy wieży RTV :]
    pozdroweczki
    Canon EOS Rebel; Canon Pixma 4500

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Zapraszam, zawsze można niezobowiązująco sobie przetestować obiektyw.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów