Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Ktory statyw??

hosi
    Guest

Domyślnie

Dzieki APP za konkretna odpowiedz
    Co do 190XPRO jaka, zastanawia mnie ktora glowica by byla rozsadna, przeznaczenie raczej "wszechstronne" , ale glownie portrety.
    Co sadzicie o 804RC2 ?

Uzależniony

Domyślnie

jeśli już to ten pierwszy. ale jeśli można coś zaproponować to:
    http://allegro.pl/item212577346_stat...krakow_fv.html
    dwa lata temu ktos mi go polecił i nie żałuję. jest rewelacyjny. robiłem nim wszystkie możliwe rodzaje fotografii w różnych warunkach i doskonale pracuje. to niezniszczalny sprzęt więc jeśli już to zdecydowanie Velbon

Coś już napisał

Domyślnie

Mam jeszcze pytanie - jaka jest roznica pomiedzy 200, 200pro, i 600? Jest sens dokladac 70zl i kupic 600?

ecki74 - jak jest ze stabilnoscia tego statywu? Mozna pozwolic sobie na zdj w plenerze przy wietrze itp ?

Uzależniony

Domyślnie

Teoysta - Velbon.com ew. + trochę googlania z obrazkami detali i wszystko będzie jasne, a jak nadal nie wiadomo, bo te 200 i 200pro to chyba starsze wersje, to może do sprzedawcy?

Co do stabilności, to uprzedzę innych i napiszę - podaj więcej szczegółów - puszka, szkło+ogniskowa, inny sprzęt, czasy które chcesz uzyskać, teren/podłoże, inaczej jedyna słuszna odpowiedź to "to zależy" (i to bez względu na markę i model statywu)
    Ostatnio edytowane przez APP ; 12-07-2007 o 17:14

Początki nałogu Awatar ecki74
    Miasto
    Mikołów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Teoysta Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie - jaka jest roznica pomiedzy 200, 200pro, i 600? Jest sens dokladac 70zl i kupic 600?

ecki74 - jak jest ze stabilnoscia tego statywu? Mozna pozwolic sobie na zdj w plenerze przy wietrze itp ?
    Wg mnie statyw jest stabilny. Robiłem nim zdjęcia przy drodze szybkiego ruchu (nocne zdjęcia - wiatr od ciężarówek i innych szybkich samochodów) - zapięty miałem 400D + 17-50 - było OK.
    CANON-owe zabawki + parę zoom-ów ; coś stałego i błysk

uczę się robić ... zdjęcia i stronkę ... www.ecki74.za.pl

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hosi Zobacz posta
    Co do 190XPRO jaka, zastanawia mnie ktora glowica by byla rozsadna, przeznaczenie raczej "wszechstronne" , ale glownie portrety. Co sadzicie o 804RC2 ?
    Statyw jak statyw, ale głowica to już znacznie bardziej indywidualna sprawa, bo przy niej w końcu grzebie się więcej i ludzie mają tutaj bardzo zróżnicowane upodobania. Opinie odnośnie poszczególnych modeli znajdziesz wszędzie, czy takie lub inne rozwiązanie Ci podejdzie, tego się nie dowiesz, dopóki osobiście nie spróbujesz. 804RC2 to fajna "typowa" głowica dla typowego nabywcy 190, niektórzy jednak bardzo wysoko cenią sobie ogólną poręczność głowic kulowych - ja mając wszystko to do wyboru wziąłem 141RC, poszedłem na solidność (vs 804) i precyzję (vs kula).
    Sorki za małe zamieszanie, nie chciałem wrzucać edit'a.

EDIT: (no jednak mi się nie upiekło, hehe) Link dla hosi.
    Ostatnio edytowane przez APP ; 12-07-2007 o 17:46

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

804 RC2 byłaby ok ale jak dla mnie to brakuje jej poziomniczki za niedługo będe sprzedawał i następna musi mieć poziomnice, po zatym jest dobra nie wiem jak z większymi tele ale na mniejszy obiektyw bardzo dobra

Uzależniony

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Novaro Zobacz posta
    804 RC2 byłaby ok ale jak dla mnie to brakuje jej poziomniczki (...)
    804RC2 nie ma poziomiczki? Zmienili coś? Oj, chyba coś pomyliłeś Novaro 8)
    Sorki za OT Teoysta, ja się już nie odzywam

Coś już napisał Awatar Novaro

Domyślnie

Sorki myślałem o 484 a pisze o 804 ale reszta jak pisałem każdy maniek jest ok

hosi
    Guest

Domyślnie

APP, dzieki za linka!
    Jak sadzicie, nie bedzie problemu z 70-200 f4 L na 804RC2 ?
    Ostatnio edytowane przez hosi ; 12-07-2007 o 22:20

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów