Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: A630 i A710IS kilka pytań

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar Juriko

Domyślnie

1.Przez gniazdo aparatu nie zgrywam, korzystam z czytnika. Jeśli będzisz zgrywał przez USB1.1, to pójdzie ok.1MB/s niezależnie od karty. Przez USB2.0 zależnie od kart i czytnika średnio między 5-10MB/s
    Co do karty, to jeśli nie robisz w RAW'ach ( a można ) to wystarczą karty SD klasy 2, bufor aparatu pomoże i nie ma problemu z szybkim zapisem jpg'ów i klipów avi. Jedynie przy wolniejszych kartach jest pewien kłopot z seriami, po ok. 10 zdjęciach dostaje zadyszki, ale po chwili "strzela" dalej.
    Warto więc kupić kartę klasy 4.
    Przy korzystaniu z RAW'ów warto kupić najszybsze karty klasy 6.
    2. Faktyczna ilość zdjęć na danej karcie nie jest wartością stałą, ale można przyjąć to co podaje instrukcja i aparat, czyli te 320 na 1GB, avi z kolei na 1GB w 640x480/30kl to ok. 9 minut.
    3. Tego nie ustaliłem, mam 3 komplety akumulatorków Sanyo Eneloop, i nie martwię się o to. Z reguły wystarczają mi 2 komplety.
    Co wybrać. 630 czy 710? Mnie przekonała stabilizacja, to naprawdę dobra rzecz, do statycznych obiektów świetna, pozwala robić z ręki wówczas, gdy przy wyłączonej IS dostaje się zdjęcia poruszone.
    Jakość zdjęć jest tak na dobrą sprawę porównywalna, pomimo faktu uzbrojenia A 630 w ciut większą matrycę.
    Ostatnio edytowane przez Juriko ; 09-07-2007 o 03:19

Uprawnienia umieszczania postów