Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 39

Wątek: Prośba o ocenę Canon 24-105 L - czy jest ok?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Tym co twierdza że mydło na mozg padło od onanizowania sie, szkło jest dobre, zapomnij zapnij i ciesz sie nowym nabytkiem.

Pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    Tym co twierdza że mydło na mozg padło od onanizowania sie,
    albo mieli duzego pecha i trafili na felerny egzemplarz (a wiadomo, że jeden niezadowolony narobi więcej wrzasku niz 100 zadowolonych).

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    szkło jest dobre, zapomnij zapnij i ciesz sie nowym nabytkiem.
    grunt, żeby posiadacz był zadowolony (chyba, ze robi zawodowo, to jeszcze klienci muszą być zadowoleni :-)).
    Zatem zobaczyć, ocenić samemu, najlepiej jeszcze zrobic jakąś większą odbitkę (np. A4 20x30) i jak się podoba, to nie zawracac sobie głowy.
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany

Domyślnie

Wózek - ostrzone na twarz dziecka, która jednak nie zmieściła się w płaszczyźnie ostrości IMO, zmieścił się wózek.

Samolot ok - przmknąłeś jednak więc nie ocenię precyzji AF.

Tego wnętrza nie oceniam bo nie zakumałem przedmiotu fotografii poddanego pod ocenę.

Nie potrafię ocenić po jednym nietrafionym zdjęciu z dzieckiem, czy to wada (stawiałbym bardziej na AF 10d niż szkło). Sam pewnie się zorientujesz, gdzie tkwi diabeł. Sądzę, że nietrafienie może być przypadkowe.

endeavour
    Guest

Domyślnie

Wyczytałem już na tym forum o konstrukcji AF w 10D i że punkty pomiarowe są parę razy dłuższe niż kwadraciki, które widać. Zrozumiałem więc jak należy ostrzyć i dzięki wielkie temu za to forum Wnętrze zrobiłem na pełnej dziurze 24mm, F4, celowałem w stół tam w głębi zdjęcia.

Bywalec
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Ja mam ten obiektyw dwa lata i od początku miał lekki luz.

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Ja mam to szkło prawie rok. Kupiłem u towesiviego (dzięki chłopie) i prawie go nie odpinam. Nie zawracam sobie głowy jakimiś luzami, mydłami .../ Szkło jest b. dobre.

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Elbląg

Domyślnie

Używam 24-105/4is od 10 miesięcy i nic złego na jego temat /poza tym, że czasami brakuje mi swiatła i mocno winietuje na 5D/ nie mogę powiedzieć. Ostrzy szybko i pewnie, solidnie zbudowany, uniwersalny zakres, naprawdę dobrze przenosi kontrast i kolor. Do zastosowań w pełni profesjonalnych są "stałki" i tyle...

Zablokowany

Domyślnie

Co to znaczy do zastosowań w pełni profesjonalnych są stałki? Obejrzałeś może dzisiaj może jakieś Fakty, Wiadomości etc? Polecam, do wieczora jeszcze będą jakieś. Ci panowie, którzy po sejmie latają z d3 i 1d mk III stalkami focą? Oj kolego. Banialuki prawisz.
    Ano tak - to przecież nie profesjonaliści. Stałek nie mają.

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kliniak Zobacz posta
    Do zastosowań w pełni profesjonalnych są "stałki" i tyle...
    Do zastosowań w pełni profesjonalnych jest to co jest potrzebne, niezbędne i najwygodniejsze do wykonania danego zlecenia, tematu, zamówienia. A nie jakaś odgórna, z palca wyssana czy z sufitu wzięta prawda. Wszystko zależy od potrzeb.

Bolid F1 też jest w pełni profesjonalny jak i koparka też jest w pełni profesjonalna, prawda?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Elbląg

Domyślnie

:-) Vitez, Himi! Macie rację... Użyłem skrótu myslowego. Jeżeli dla kogos 24-105/4is generuje zbyt słabą jakosć, to pozostają mu tylko "stałki". To miałem na mysli...

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów