Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 72

Wątek: fotobasia.pl

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Dzwoniłem chwile temu do fotobasi chcąc zamówić 30D. Co mnie zaskoczyło procedura wygląda tak: wpłacamy pieniądze i czekamy do 15 dni na wiadomość że towar został wysłany.

IMO jest to troszku mało poważne, choć cena rekompensuje. ja jednak rezygnuje.

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Co mnie zaskoczyło procedura wygląda tak: wpłacamy pieniądze i czekamy do 15 dni na wiadomość że towar został wysłany.
    u mnie to trwało 9 dni (od daty złożenia zamówienia do daty wysłania), następnego dnia dzwonił kurier, że już podjeżdża pod dom. w praktyce 15 dni oczekiwania nie zdarza się chyba często

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Dickory dare i tak za długo 9 dni bez aparatu to jak.... 8)

Bywalec
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dj_zibi Zobacz posta
    Dickory dare i tak za długo 9 dni bez aparatu to jak.... 8)
    ale o ileż bardziej się cieszysz, jak w końcu dostaniesz

Zaqaz
    Guest

Domyślnie

Dziwne. Nie wiem co się zmieniło, ale jakiś rok temu zamawiałem tam właśnie 30D. Aparat dostałem do pracy w czasie krótszym niż 24 godziny. Kurier płatne przy odbiorze. Może brak modelu w sklepie.

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Najnizsze ceny w internecie + przesylka gratis wiec pewnie maja mase zamowien, a na pracownikach sie oszczedza(moze rodzinny interes?). U mnie kupno 30D trwalo 10 dni, 200zl taniej niz u konkurencji wiec dla mnie ok.

Domyślnie

mieszkam w zabrzu - musze sie tam przejechac;
    oczywiscie jak tylko bede w domu
    Don't argue with stupid people, because they drag you down to their level and beat you with experience!
    sprzęt w Hiszpanii - lokacja nieznana
    dwa lata z lustrem, a update'u brak...

Pest
    Guest

Domyślnie

Niby na razie nie mam co się wkurzać na fotobasię, złożyłem zamówienie 27-08-2007, od razu tego samego dnia wpłaciłem kasę, więc mieli ją na koncie 28 sierpnia. Po paru dniach zacząłem się wkurzać, że nawet nie wiem czy mój przelew do nich dotarł czy też nie, więc napisałem maila. Za 2 dni dostałem odpowiedź, że przelew dotarł, i że jest okres wakacyjny, i mają nawał zamówień, ale na pewno wyrobią się w tych 15 dniach. Mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy, i aparat dostanę w przyszłym tygodniu.

forgot
    Guest

Domyślnie

Po pierwsze witam wszystkich, to moj pierwszy post choc forum czytuje juz dosc dlugo.
    Do rzeczy wiec
    Ok 2 lat temu zakupilem w fotobasi CS2, z opcja zaplaty przy odbiorze. Kontakt telefoniczny i mailowy po prostu swietny. Pojechalem do Zabrza i w sklepiku z mila obsluga zakupilem wczesniej zamowiony aparat. Bylo wrecz idealnie.
    Ich ceny naprawde powalaja.
    Postanowilem zamowic 400D. Probowalem dodzwonic sie do nich 3 dni non-stop bylo zajete, ale zwalilem to na duze zainteresowanie sprzetem.
    Dosc szybki kontakt przez maila z ktorego dowiedzialem sie, ze na stanie nie ma puszek, ale uwina sie na 100 w 15 dni roboczych.
    I oczekiwanie....co chwile zerkanie na skrzyne czy moze juz dostalem info o mozliwosci odbioru. Po uplywie terminu napisalem maila ale zero odpowiedzi, wiec wybralem sie do sklepu osobiscie. Pan milym glosem przeprosil, poinformowal, ze maja problem z dostawa i jesli moglbym sie zdobyc jeszcze na odrobine cierpliwosci to juz niebawem aparat do mnie trafi. Po tygodniu dostalem oto takie info na maila:
    "Witam Serdecznie
    Bardzo przepraszamy za zaistniałą sytuacje.Państwa sprzet jest zamówiony w
    hurtowni w Niemczech.
    nie możemy niestety dokonać zwrotu pieniędzy na Państwa konto ponieważ
    zostały one przekazane na konto naszej hurtowni.Hurtownia zamawia
    bezpośredni u producentów dlatego caly cykl zamówienia sie przedłuża.Bardzo
    prosimy jeszcze o cierpliwosc.W momencie jak sprzęt zostanie dostarczony do
    nas zaraz go do Państwa wysyłamy.Jeszcze raz BARDZO PRZEPRASZAMY . Chcąc
    uzyskac jak najlepsza cenę na rynku niestety jesteśmy zdani na naszych
    dostawców ,którzy też nas zawodzą."
    Do dnia dzisiejszego napisalem jeszcze trzy razy z zapytaniem o zalegla dostawe. Dzisiaj mija 32 dzien zamowienia, z ktorego postanowilem zrezygnowac. Cale szczescie, ze nie placilem przelewem.
    Osobiscie juz nigdy wiecej nie skorzystam z ich uslug.
    Darek

Początki nałogu
    Miasto
    Biała Podlaska

Domyślnie

W telewizji lokalnej w moim mieście (Biała Podlaska) pojawiło się w Wiadomościach Lokalnych coś takiego.
    Agnieszka (jakaśtam) zakupiła w (tu miesiąc - nie pamiętam jaki) w internetowym sklepie Foto Basia aparat cyfrowy za 399 zł. Przesyłki nie otrzymała, zaś sklep nie chce zwrócić pieniędzy.
    Pozdrawiam,
    Michał

Strona 6 z 8 PierwszyPierwszy ... 45678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów