Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: foto-net.pl - odradzam zakupy!

Domyślnie

Osobiscie tez chcialbym kupowac w normalnych sklepach w Polsce.
    Ale przy roznicy okolo 2000 za obiektyw przy naszych zarobkach?
    Na szczescie swoje mialem okazje zakupic w Stanch.
    Kolejny kupuje juz Polsce ale tylko dlatego ze obecnie nie mam innej mozliwosci.

Domyślnie

Nie chcę podważać fachowości panów w Foto-Net, bo byłem tam raptem trzy razy, ale raz byłem świadkiem, że sprzedawca nie był w stanie wytłumaczyć klientowi, co oznacza przy szarym filtrze ND 4 (nie wiedział, ile działek ekspozycji się "zyskuje) co jest chyba podstawową sprawą...
    Kiedy kupowałem tam zamiennik Delty wciskał mi kit, że jest on produkowany w tej samej fabryce, co oryginały i jest DOKŁADNIE taki sam... Pytanie, czy powiedział to z niewiedzy czy chciał pchnąć towar?

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie Złodziejom mówie NIE

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Może jestem dziwny ale ja wole zapłacić mniej, cały czas dając zarobić uczciwym, tyle że w US...
    Przeczytałem ten wątek i... wcale mnie on nie dziwi. Nie dziwi mnie również postawa panów z Foto-net, gdyż ich rozumiem i zna wiele firm, które starają się konkurować ze złodziejami.
    To, co napisano wyżej, jest nieomal standardem w tym państwie, do którego się ograniczę. Kombinatorzy i złodzieje, tak złodzieje, są wszędzie.

Kupując w USA, niekoniecznie u uczciwych, czy innym państwie, gdzie ceny są niższe, okradasz wirtualne dla wielu państwo. A państwo to MY.
    Wielu tego nie rozumie tak, jak nie rozumie, że łamanie przepisów na drodze również jest nielegalne. Łamie je, bo nie ponosi za to odpowiedzialności.

Naszemu społeczeństwu brakuje świadomości, której nie uczą w szkołach, czy w domu.

Państwo, czyli MY, z podatków utrzymuje wiele instytucji mniej lub bardziej potrzebnych. Z tych pieniędzy są utrzymywane szkoły, szpitale, drogi, muzea i wiele mniej lub bardziej bezosobowych instytucji.

Nie płacisz podatków kupując gdzieś tam lub u pana X, jesteś zwykłym złodziejem. Ale określenie złodziej nie ma u nas znaczenia pejoratywnego, gdyż z czasów komuny zostało nam to, że okradanie państwa jest jak najbardziej OK.
    My, Polacy, wykończyliśmy swój kraj już nie raz, doprowadzając do rozbiorów, a po nich nie było lepiej.

Obecnie też umoczyliśmy w sojusz, który niczego, poza stratami, nam nie przynosi. Nasi sojusznicy okradają nas, jak mogą. Ale nie dziwie się, gdyż my okradamy siebie na co dzień, wręcz z niepohamowana pasją.

Nigdy nie kupowałem i nie będę kupował u panów X, firmy Y, gdzieś tam, bo taniej. Nie narzekam też, mówiąc, że drogi mamy dziurawe, a muzea biedne.

WQ... mnie to, że pan Z robi nieuczciwą konkurencje zakładom fotograficznym, płacącym podatki, strzelając sobie ślubik po godzinach pracy i bierze za to kasę. On okrada mnie (temat ślubów mnie nie dotyczy, nie ta branża), bo nie płaci podatków na w/w wymienione potrzeby państwa.

Państwo jest również winne temu, że pozwala się okradać, ponieważ panowie oferujący lewy sprzęt powinni dawno siedzieć. Niestety tak nie jest i, o zgrozo, znam przypadki, gdzie policja, tak policja, kupuje również od przemytnika, który oferuje lewe faktury, za które zapłaci ten, którego złapie choćby UKS, naszego kolegi.

Czas byłby, by ktoś, coś z tym zrobił, bo inaczej byliśmy, jesteśmy i będziemy biedakami, mówiącymi, że mało zarabiamy. Kupujemy taniej i jesteśmy biedni? Widzi ktoś może analogie? Ja widzę i np Niemcy też, mówiąc – wy, Polaczki (polakken, zapis fonetyczny) jesteście dziwni. By pozornie zarobić, sprzedacie swoją matkę...

Miłego dnia życzę uczciwym, płacącym podatki, a złodziejom i kombinatorom, życzę pobytu w małej, ciasnej, brudnej i ciemnej celi, bo tam jest ich miejsce. Nie jesteście lepsi od tych, którzy kradną samochody, torebki i czas, by o tym mówić głośno i wyraźnie.

Do siebie zapraszam wszelkie kontrole z UKS, US itp. Nic nie znajdziecie, choć nie raz już staraliście się. Mandatu też w życiu nie zapłaciłem. Zarabiam świetnie, nie kradnąc i nie kombinując. Jestem z tego dumny, choć w Polsce, bycie uczciwym, to wstyd!

Pozdrawiam panów z Foto-net oraz inne, uczciwe firmy, usiłujące zarobić na wyjątkowo nieprzyjaznym rynku - tak trzymać!
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Nie płacisz podatków kupując gdzieś tam lub u pana X, jesteś zwykłym złodziejem.

Każdy ma prawo do swojego zdania. Także i to szanuję.
    Ale uważam, że określenie kogoś złodziejem kto kupił coś poza granicami kraju jest przesadą. A nawet zwykłym chamstwem.
    Płacę podatki i będę płacił chociaż serce mi się kraje jak widzę w jaki sposób są MARNOWANE pieniądze publiczne.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Kupując w USA, niekoniecznie u uczciwych, czy innym państwie, gdzie ceny są niższe, okradasz wirtualne dla wielu państwo. A państwo to MY.
    Niech Ci będzie że okradam... Wystarczająco dużo pieniędzy oddaje państwu na ichniejsze marnotrawstwo że nie mam specjalnych wyrzutów sumienia, w dodatku muszę oddawać więcej niż inni, bo podatki progresywne w czyjejś chorej głowie są podobno sprawiedliwe...

Naszemu społeczeństwu brakuje świadomości, której nie uczą w szkołach, czy w domu.
    A dlaczego brak świadomości ? Ja to robię całkowicie świadomie, mało tego - szukam okazji żeby przenieść się do Państwa gdzie moje podatki będą lepiej wykorzystywane i przy najbliższej okazji to zrobię.
    Tak się składa że to Państwo które mnie wykształciło (kilka szkół skończyłem), teraz skutecznie mnie zachęca to wyniesienia się stąd...

Nie płacisz podatków kupując gdzieś tam lub u pana X, jesteś zwykłym złodziejem. Ale określenie złodziej nie ma u nas znaczenia pejoratywnego, gdyż z czasów komuny zostało nam to, że okradanie państwa jest jak najbardziej OK.
    Czas byłby, by ktoś, coś z tym zrobił, bo inaczej byliśmy, jesteśmy i będziemy biedakami, mówiącymi, że mało zarabiamy. Kupujemy taniej i jesteśmy biedni?
    Nigdzie nie napisałem że zarabiam mało i jestem biedny - mając możliwość kupienia czegoś taniej po prostu nie jestem frajerem oddającym część ciężko zarobionych pieniędzy na państwo które ma mnie generalnie w dupie...

Chyba to się w pralni skończy...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Angry

Wielu tego nie rozumie tak, jak nie rozumie, że łamanie przepisów na drodze również jest nielegalne. Łamie je, bo nie ponosi za to odpowiedzialności.
    I to pisze ktoś kto w innym wątku napisał:
    Mam dwa te szkła, które podpinam do MarKów II i staruszka 1D.
    Jedno kupiłem w Polsce, a drugie w Kanadzie.
    SZCZYT BEZCZELNOŚCI
    Krew mnie zalała.

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    I to pisze ktoś kto w innym wątku napisał:

SZCZYT BEZCZELNOŚCI
    Krew mnie zalała.
    Oj! Wybacz! mogę być durniem, chamem, czy nawet dla kogoś idiotą ale nie skończonym. Wiem, co pisałem i zawsze ponoszę odpowiedzialność za słowo.

Mam firmę w Kanadzie, w Edmonton, w Berlinie, a w Polsce mieszkam. Właściwie pomieszkuje, od 15 lat, w jej części zachodniej. Pracuję tutaj na dwóch kontraktach, dla zachodnich agencji, więc nie mam firmy w Polsce, bo i po co.
    W Polsce spędziłem/am zaledwie trzecią część życia [mam nadal obywatelstwo polskie. Państwo socjalistyczne i rodzice nie pozbawili mnie go]...
    Dziś jestem tutaj, a jutro tam i omijam Okęcie.
    Pamiętam też doskonale, co i gdzie kupiłem. Nikona FM 2n w Berlinie w 1989r., w październiku przy Augsburger Strasse, natomiast 1D, który tak ciebie zirytował w grudniu 2001. Ale te informacje uważam za trochę OT.
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Mam firmę w Kanadzie, w Edmonton, w Berlinie, a w Polsce mieszkam. Właściwie pomieszkuje, od 15 lat, w jej części zachodniej. Pracuję tutaj na dwóch kontraktach, dla zachodnich agencji, więc nie mam firmy w Polsce, bo i po co.
    Na jak to po co ? Żeby płacić tutaj podatki i wspierać nasze wspaniałe państwo... Kilka cytacików z Twojego posta powyżej czy darować sobie ?

W Polsce spędziłem/am zaledwie trzecią część życia [mam nadal obywatelstwo polskie. Państwo socjalistyczne i rodzice nie pozbawili mnie go]...
    Nie wiesz ile czasu ja spędzam w US, mimo to nie omieszkasz nazwać mnie złodziejem...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    Każdy ma prawo do swojego zdania. Także i to szanuję.
    Bardzo mnie to cieszy
    Ale uważam, że określenie kogoś złodziejem kto kupił coś poza granicami kraju jest przesadą. A nawet zwykłym chamstwem.
    Nie zgadzam się z tym. Miast złodzieja (stricte osoba przywłaszczająca sobie czyjąś własność bez jej, właściciela, zgody), albo oszust, który działa w podobny sposób, tylko inaczej się nazywa.
    Płacę podatki i będę płacił chociaż serce mi się kraje jak widzę w jaki sposób są MARNOWANE pieniądze publiczne.
    Nawet przez chwilę nie miałem wątpliwości, że userzy canon-board płacą podatki.
    Żyjemy w globalne wiosce. Socreal za nami/wami Polakami. Każdy może pojechać gdzie chce, pracować gdzie chce, mieszkać gdzie chce. Kiedyś, by zamieszkać w Kanadzie i dostać jej obywatelstwo, wystarczyło mieć w gotówce 100 lub 200 tys USD. Nie pamiętam dokładnie i podać jakiś powód do tego, by tam zamieszkać. Ale robiąc w konia ich skarbówkę na 10 baksów kanadyjskich, mogłeś i nadal możesz tak beknąć, że ręce opadają. A w Polsce każdy mówi głośno, pisze na forum publicznym, że wykiwał (czytaj okradł) państwo i nie ponosi za to żadnej odpowiedzialności. Mało tego! Jest niemalże bohaterem!
    Albo inne kuriozum tzw "niska szkodliwość czynu". Moim zdaniem jest to przyzwolenie państwa do popełniania przestępstw.
    Ale to nie mój biznes, tylko państwa. Morale rodem z czasów komuny? Myślę, że tak, bo komuna okradała wszystkich ze wszystkiego, w kraju i za granicą.

Przemyt jest tak stary, jak stara jest nasza cywilizacja. Cały świat z nim walczy, bo to świetny interes, nieopodatkowany, czego nie muszę dodawać.

By nie ciągnąć wątku, tym postem kończę temat złodzieja, czy nieuczciwego obywatela, kupującego nielegalnie poza granicami Polski. By nie było wątpliwości, tam kupuje legalnie ale wwożąc do Polski bez opłat celnych i skarbowych popełnia przestępstwo.
    Jeśli ktoś chce podyskutować, to zapraszam na priv.

Domyślnie

Oj! Wybacz! mogę być durniem, chamem, czy nawet dla kogoś idiotą ale nie skończonym. Wiem, co pisałem i zawsze ponoszę odpowiedzialność za słowo.
    Nikt nikogo nie nazwał chamem, durniem ...
    Mowa była o zachowaniu.

Punkt widzenia jak widać jest adekwatny do punktu siedzenia.
    Gdyby mnie było stać na przepłacenie w kraju 1/3 ceny to bym kupował w kraju. Swoją drogą gdyby ta różnica nie była tak kolosalna każdy by kupował w rodzimych sklepach.

Nadal uważam, że fakt zakupu czegoś za granicą nie upoważnia nikogo do nazywania mnie złodziejem.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów