Zawsze spodziewam się takiego podejścia do klienta jakie sam mam do swoich klientów na przestrzeni lat prowadząc różne działalności...
----------------------------------------------------------
Widzę, na każdym kroku, że chamstwo ostatnio jest w modzie...
ale nie nastawiam się każdorazowo robiąc zakupy, że spotkam się właśnie z chamstwem - to chyba nie metoda...
Na szczęście ogólnie powoli zmierzamy ku lepszej obsłudze klienta.
W pewnym momencie foto-net.pl z tego tytułu zostanie mocno w tyle...
Witam wszystkich
Raczej sie nie wystawiają, gdyż jest to sklep z Sopotu.
Sam zostawiłem na przestrzeni kilku lat w tym sklepie trochę gotówki i muszę przyznać iż z zakupu na zakup jest coraz gorsza obsługa. Z tego powodu omijam ten sklep szerokim łukiem. W trójmieście na cale szczęście jest kilka lepszych sklepów.
Pozdrawiam
To nie jedyny taki sklep. Ostatnio nosiłem sie z zamiarem dokupienia dwóch, trzech sztuk obiektywów do mojego Canona. Znalazłem sklep, który ogłasza się na allegro. Wykonałem telefon żeby sprawdzić dostępność oferowanych obiektywów. Okazało się, że poza Sigmą 70-300/4-5.6 APO nie mieli na stanie nic więcej, nawet 50/1.8. Kiedy zacząłem dopytywać o inne obiektywy i o termin dostawy kazali wysłać maila z dokładną specyfikacją tego co potrzebuję. Po 15 minutach maila wysłałem, w końcu ile można pisać jednego maila...i czekam już dwa tygodnie na odpowiedź. Ani be ani me. W sumie szkoda bo pomimo trochę wyższych cen od innych sprzedawców na allegro sklep jest w zasięgu 20 minut jazdy autobusem więc:
1. na obiektywy nie musiałbym czekać, tylko kładę kasę i mam
2. odpadają koszty przesyłki, które niejednokrotnie wołają o pomstę do nieba.
A tak właściwie to już sobie obiektywy kupiłem i sklep stracił trochę kasy.
galeria: http://adso.digart.pl/digarty/
Witam serdecznie,
Bede kupowal na dniach obiektyw. I teraz po przeczytaniu kilku postow mam watpliowsc gdzie w koncu go kupic.U allegrowicza czy sklepie. Jak wlasciwie sprawdzic czy obiektyw nie jest refurbished albo inne hocki klocki. Co jest podstawa do ewentualnej reklamacji i podstawa aby serwisowano obiektyw. Na co zwrocic uwage przy zakupie sprzetu ?
Nooo..
W dużej mierze zdajesz się na uczciwość sprzedawcy. Jest na forum wątek gdzie znajdziesz rekomendowanych dostawców.
Ja zawsze kupuję w sklepach netowych poza tymi wyjątkami, gdzie czasem kupuję coś w USA przy okazji wyjazdów służbowych. Osobiście polecam cyfrowe.pl
EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.
Hmmm, ja mam zupełnie inne zdanie na temat foto-net. 90% sprzętu kupiłem u nich i zawsze byłem zadowolony. Polecam.
Dołączę Panowie do Was ,
dwa lata temu moje pierwsze ( byłem kompletnie "zielony"( 350d + 2 obiektywy sigma)) zakupy robiłem tylko w foto-net , porady z ich strony były jak mi się wtedy wydawało ok . Gdy zacząłem kumać w te klocki
i powoli przechodziłem w 2006 r. na lepszy sprzęt ( canon 35/1,4 ) , który chciałem u nich kupić ( mieli rozsądną cenę 4850 zł) okazało się ,że nie mogą mi jej zaoferować ( zaproponowali ok. 5250 bo na rynku brak i muszą sprowadzić z niemiec) a ja ich potraktowałem ....
i kupiłem bez łaski w fotoit za 5100zł .
A najlepsze na koniecmój pozostały sprzęt : 5d + sporo dobrych obiektywów L kupiłem u tommiego_j
![]()
![]()
![]()