Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 46 z 46

Wątek: foto-net.pl - odradzam zakupy!

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

[QUOTE=Krzychu;341672]Na jak to po co ? Żeby płacić tutaj podatki i wspierać nasze wspaniałe państwo... Kilka cytacików z Twojego posta powyżej czy darować sobie ?

Miałem już zamilknąć ale forumowemu mądrali poświęcę trochę czasu, bo przebywając w Stanach stracił umiejętność czytania z rozumieniem tekstu. Wielu tak ma po krótkim pobycie.
    Podatki płace "mądralo", bo mam kontrakt. W Stanach, to bardzo powszechna forma zatrudnienia, gdybyś przeoczył to, będąc tam. Być nie zawsze znaczy rozumieć.

Nie wiesz ile czasu ja spędzam w US, mimo to nie omieszkasz nazwać mnie złodziejem...
    Nawet ciebie nie znam, więc trudno jest mi oceniać twoje postępowanie. Chyba, że zastosuje zasadę - puknij w stół, a nożyce same się odezwą.
    Mimo wszystko życzę miłego dnia...

EOT
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Bardzo mnie to cieszy
    By nie ciągnąć wątku, tym postem kończę temat złodzieja, czy nieuczciwego obywatela, kupującego nielegalnie poza granicami Polski. By nie było wątpliwości, tam kupuje legalnie ale wwożąc do Polski bez opłat celnych i skarbowych popełnia przestępstwo.
    Pracując w Polsce na zakupionym sprzecie za granicą pracujesz jako obywatel Kanady, Polski innego kraju?
    Bo jako Polak z pewnością zgłosiłeś go zaraz na cle?

Bez urazy.

Chyba, że zastosuje zasadę - puknij w stół, a nożyce same się odezwą.
    EOT
    Tylko na to czekałem.
    Wiedziałem, że w końcu padnie.
    Ostatnio edytowane przez thinredline ; 22-07-2007 o 16:01 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu
    Miasto
    3Miasto

Domyślnie

W!

Glupia dyskusja sie zaczela. Nieuczciwe jest z cala pewnoscia to, ze wiele polskich firm, majacych nawet siedziby i sklepy, nie wydaje za zakupiony towar ani faktur VAT ani paragonow fisklanych - tak, oni sa zlodziejami. Nie nazwal bym jednak zlodziejem osoby, ktora zakupila podczas wyjazdu zagranicznego sobie szklo lub tez body (nawet jezeli bylo duzo tansze nizli w .pl), gdyz to absurd. Mamy wolny przeplyw ludzi, towarow i uslug, na rynkach calego swiata. Kazdy podczas pobytu zagranicznego moze kupic co mu sie podoba i za ile na wlasny uzytek. Ostanio zakupilem szklo, dosc drogie w UK, gdyz kolega z agencji zaproponowal mi zakup poprzez ich biuro handlowe (duze rabaty). Czy jestem przez to zlodziejem?? Bo nie kupilem tego szkla w .pl (nie dosc ze nie ma go dostepnego 'od reki', to roznica w cenie jest kolo 30%!). Absurd!

Zdrowko i troszke zdrowego rozsadku.

Domyślnie

Mam firmę w Kanadzie, w Edmonton, w Berlinie, a w Polsce mieszkam. Właściwie pomieszkuje, od 15 lat, w jej części zachodniej.

Trawa u sąsiada zawsze wydaje się bardziej zielona.8)

Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
    W!

Glupia dyskusja sie zaczela. Nieuczciwe jest z cala pewnoscia to, ze wiele polskich firm, majacych nawet siedziby i sklepy, nie wydaje za zakupiony towar ani faktur VAT ani paragonow fisklanych - tak, oni sa zlodziejami. Nie nazwal bym jednak zlodziejem osoby, ktora zakupila podczas wyjazdu zagranicznego sobie szklo lub tez body (nawet jezeli bylo duzo tansze nizli w .pl), gdyz to absurd. Mamy wolny przeplyw ludzi, towarow i uslug, na rynkach calego swiata. Kazdy podczas pobytu zagranicznego moze kupic co mu sie podoba i za ile na wlasny uzytek. Ostanio zakupilem szklo, dosc drogie w UK, gdyz kolega z agencji zaproponowal mi zakup poprzez ich biuro handlowe (duze rabaty). Czy jestem przez to zlodziejem?? Bo nie kupilem tego szkla w .pl (nie dosc ze nie ma go dostepnego 'od reki', to roznica w cenie jest kolo 30%!). Absurd!

Zdrowko i troszke zdrowego rozsadku.
    I tym optymistycznym akcentem proponuje zamknąć wątek.
    Ostatnio edytowane przez thinredline ; 22-07-2007 o 16:22 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Oj! Wybacz! mogę być durniem, chamem, czy nawet dla kogoś idiotą ale nie skończonym. Wiem, co pisałem i zawsze ponoszę odpowiedzialność za słowo.

Mam firmę w Kanadzie, w Edmonton, w Berlinie, a w Polsce mieszkam. Właściwie pomieszkuje, od 15 lat, w jej części zachodniej. Pracuję tutaj na dwóch kontraktach, dla zachodnich agencji, więc nie mam firmy w Polsce, bo i po co.
    W Polsce spędziłem/am zaledwie trzecią część życia [mam nadal obywatelstwo polskie. Państwo socjalistyczne i rodzice nie pozbawili mnie go]...
    Dziś jestem tutaj, a jutro tam i omijam Okęcie.
    Pamiętam też doskonale, co i gdzie kupiłem. Nikona FM 2n w Berlinie w 1989r., w październiku przy Augsburger Strasse, natomiast 1D, który tak ciebie zirytował w grudniu 2001. Ale te informacje uważam za trochę OT.
    Wybacz ale myślę, ze to co wypisujesz to najzwyklejszy cynizm okraszony hipokryzją!
    mimo to pozdrawiam serdecznie

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dosc.

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów