I to pisze ktoś kto w innym wątku napisał:
SZCZYT BEZCZELNOŚCI
Krew mnie zalała.
I to pisze ktoś kto w innym wątku napisał:
SZCZYT BEZCZELNOŚCI
Krew mnie zalała.
Oj! Wybacz! mogę być durniem, chamem, czy nawet dla kogoś idiotą ale nie skończonym. Wiem, co pisałem i zawsze ponoszę odpowiedzialność za słowo.
Mam firmę w Kanadzie, w Edmonton, w Berlinie, a w Polsce mieszkam. Właściwie pomieszkuje, od 15 lat, w jej części zachodniej. Pracuję tutaj na dwóch kontraktach, dla zachodnich agencji, więc nie mam firmy w Polsce, bo i po co.
W Polsce spędziłem/am zaledwie trzecią część życia [mam nadal obywatelstwo polskie. Państwo socjalistyczne i rodzice nie pozbawili mnie go]...
Dziś jestem tutaj, a jutro tam i omijam Okęcie.
Pamiętam też doskonale, co i gdzie kupiłem. Nikona FM 2n w Berlinie w 1989r., w październiku przy Augsburger Strasse, natomiast 1D, który tak ciebie zirytował w grudniu 2001. Ale te informacje uważam za trochę OT.
::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::
Nie, Canonowski L daja podotykac tylko te co maja prywatne, reszta nowki w pudelkach nie do ruszenia niestety. Pisalem tu o Sigmie z http://www.procentrum.pl/, moge sobie potestowac na miejscu za darmo, gdyz obecnie na kaucje nawet mnie nie stac. Jak maja cos uzywanego to uczciwie sprzedaja jako uzywane, wiem, bo czasem cos kupie okazyjnie z wypozyczalni. Ostatnio wyprzedawali 18-50 Sigmy w zasadzie jak nowe po 1200 zl.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Jak sie kupuje osobiscie, jak wchodzi posrednik to on zarabia i to nie uczciwie, gdyz np. Canon zabrania dystrybucji sprzetu miedzy EU i US, poza tym po opodatkowaniu legalnym nie wychodzi juz tak wesolo, no i nie ma gwarancji w serwisie Canona - przerabialem juz. BTW ostatnio znajomy zmaowil puszke w US, wplaci kase i tyle ja widzial. Nie doodzyskania. Sklep nieuczciwy, szkoda gadac, co z ludzie. Jedyne co to prawnika w US wynajac. Jak kogos stac.
Ostatnio edytowane przez adam_j1969 ; 16-07-2007 o 22:07 Powód: Automerged Doublepost
Ja u nich kupowalem sigme 17-35 i wszystko bylo przeprowadzone szybko i bezbolesnieSzkielko wyslali tego samego dnia co zamowilem
Przesylka byla gratis
![]()
Szanowny Panie Adamie niewątpliwie jako idealista
i pracownik:"...Jestem pracownikiem UKS i uważam, ..." (dopisek autora: Urząd Kontroli Skarbowej?) ma pan rację. Ale niestety rzeczywistość tzw. rozwiniętych. Proszę zwrócić uwagę na relacje dochody np. w Niemczech, Anglii... a ceny sprzętu. Czy nie uważa Pan, że budżet w naszym kraju jednak ma zbyt duży apetyt? (a jak gospodaruje podatkami to już odrębny temat rzeka)
Byłem również klientem sklepu foto-net i mam zupełnie pozytywne wrażenia.
I będę na pewno ich klientem jeżeli znajdę u nich ten sam towar w cenie konkurencyjnej dla handlowców prowadzących równie legalną i pozytywną działalność!
pozdrawiam
Janusz
P.s. Chciałbym jednocześnie wyrazić uznanie dla Pana Zdrowaka za to, iż bezinteresownie udziela wielu cennych rad (a jest niewątpliwie znawcą zagadnień fotografii) i wyjaśnień. A zdarzyło mi sie prosić o rady e- mailem kilka razy i nie wiązało się to z zakupami w jego sklepie.
Ostatnio edytowane przez januszP. ; 22-07-2007 o 08:43
Osobiscie tez chcialbym kupowac w normalnych sklepach w Polsce.
Ale przy roznicy okolo 2000 za obiektyw przy naszych zarobkach?
Na szczescie swoje mialem okazje zakupic w Stanch.
Kolejny kupuje juz Polsce ale tylko dlatego ze obecnie nie mam innej mozliwosci.
Nie chcę podważać fachowości panów w Foto-Net, bo byłem tam raptem trzy razy, ale raz byłem świadkiem, że sprzedawca nie był w stanie wytłumaczyć klientowi, co oznacza przy szarym filtrze ND 4 (nie wiedział, ile działek ekspozycji się "zyskuje) co jest chyba podstawową sprawą...
Kiedy kupowałem tam zamiennik Delty wciskał mi kit, że jest on produkowany w tej samej fabryce, co oryginały i jest DOKŁADNIE taki sam... Pytanie, czy powiedział to z niewiedzy czy chciał pchnąć towar?