Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 46

Wątek: foto-net.pl - odradzam zakupy!

Mieszany widok

Angry

Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Kupując w USA, niekoniecznie u uczciwych, czy innym państwie, gdzie ceny są niższe, okradasz wirtualne dla wielu państwo. A państwo to MY.
    Wielu tego nie rozumie tak, jak nie rozumie, że łamanie przepisów na drodze również jest nielegalne. Łamie je, bo nie ponosi za to odpowiedzialności.
    I to pisze ktoś kto w innym wątku napisał:
    Cytat Zamieszczone przez wawak Zobacz posta
    Mam dwa te szkła, które podpinam do MarKów II i staruszka 1D.
    Jedno kupiłem w Polsce, a drugie w Kanadzie.
    SZCZYT BEZCZELNOŚCI
    Krew mnie zalała.

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thinredline Zobacz posta
    I to pisze ktoś kto w innym wątku napisał:

SZCZYT BEZCZELNOŚCI
    Krew mnie zalała.
    Oj! Wybacz! mogę być durniem, chamem, czy nawet dla kogoś idiotą ale nie skończonym. Wiem, co pisałem i zawsze ponoszę odpowiedzialność za słowo.

Mam firmę w Kanadzie, w Edmonton, w Berlinie, a w Polsce mieszkam. Właściwie pomieszkuje, od 15 lat, w jej części zachodniej. Pracuję tutaj na dwóch kontraktach, dla zachodnich agencji, więc nie mam firmy w Polsce, bo i po co.
    W Polsce spędziłem/am zaledwie trzecią część życia [mam nadal obywatelstwo polskie. Państwo socjalistyczne i rodzice nie pozbawili mnie go]...
    Dziś jestem tutaj, a jutro tam i omijam Okęcie.
    Pamiętam też doskonale, co i gdzie kupiłem. Nikona FM 2n w Berlinie w 1989r., w październiku przy Augsburger Strasse, natomiast 1D, który tak ciebie zirytował w grudniu 2001. Ale te informacje uważam za trochę OT.
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adam_j1969 Zobacz posta
    (często wypożyczam u nich obiektywy do testów i nigdy nie ma problemów, jak mogą pomoc to pomagają - nawet bezinteresownie).

a potem to sprzedają jako "panie nówka prosto z pudełka" ?

Zablokowany

Domyślnie :)

Cytat Zamieszczone przez Driver Zobacz posta
    a potem to sprzedają jako "panie nówka prosto z pudełka" ?
    Nie, Canonowski L daja podotykac tylko te co maja prywatne, reszta nowki w pudelkach nie do ruszenia niestety. Pisalem tu o Sigmie z http://www.procentrum.pl/, moge sobie potestowac na miejscu za darmo, gdyz obecnie na kaucje nawet mnie nie stac. Jak maja cos uzywanego to uczciwie sprzedaja jako uzywane, wiem, bo czasem cos kupie okazyjnie z wypozyczalni. Ostatnio wyprzedawali 18-50 Sigmy w zasadzie jak nowe po 1200 zl.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Może jestem dziwny ale ja wole zapłacić mniej, cały czas dając zarobić uczciwym, tyle że w US...
    Jak sie kupuje osobiscie, jak wchodzi posrednik to on zarabia i to nie uczciwie, gdyz np. Canon zabrania dystrybucji sprzetu miedzy EU i US, poza tym po opodatkowaniu legalnym nie wychodzi juz tak wesolo, no i nie ma gwarancji w serwisie Canona - przerabialem juz. BTW ostatnio znajomy zmaowil puszke w US, wplaci kase i tyle ja widzial. Nie doodzyskania. Sklep nieuczciwy, szkoda gadac, co z ludzie. Jedyne co to prawnika w US wynajac. Jak kogos stac.
    Ostatnio edytowane przez adam_j1969 ; 16-07-2007 o 22:07 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Ja u nich kupowalem sigme 17-35 i wszystko bylo przeprowadzone szybko i bezbolesnie Szkielko wyslali tego samego dnia co zamowilem Przesylka byla gratis

Uzależniony
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Szanowny Panie Adamie niewątpliwie jako idealista
    i pracownik:"...Jestem pracownikiem UKS i uważam, ..." (dopisek autora: Urząd Kontroli Skarbowej?) ma pan rację. Ale niestety rzeczywistość tzw. rozwiniętych. Proszę zwrócić uwagę na relacje dochody np. w Niemczech, Anglii... a ceny sprzętu. Czy nie uważa Pan, że budżet w naszym kraju jednak ma zbyt duży apetyt? (a jak gospodaruje podatkami to już odrębny temat rzeka)
    Byłem również klientem sklepu foto-net i mam zupełnie pozytywne wrażenia.
    I będę na pewno ich klientem jeżeli znajdę u nich ten sam towar w cenie konkurencyjnej dla handlowców prowadzących równie legalną i pozytywną działalność!
    pozdrawiam
    Janusz
    P.s. Chciałbym jednocześnie wyrazić uznanie dla Pana Zdrowaka za to, iż bezinteresownie udziela wielu cennych rad (a jest niewątpliwie znawcą zagadnień fotografii) i wyjaśnień. A zdarzyło mi sie prosić o rady e- mailem kilka razy i nie wiązało się to z zakupami w jego sklepie.
    Ostatnio edytowane przez januszP. ; 22-07-2007 o 08:43

Domyślnie

Osobiscie tez chcialbym kupowac w normalnych sklepach w Polsce.
    Ale przy roznicy okolo 2000 za obiektyw przy naszych zarobkach?
    Na szczescie swoje mialem okazje zakupic w Stanch.
    Kolejny kupuje juz Polsce ale tylko dlatego ze obecnie nie mam innej mozliwosci.

Domyślnie

Nie chcę podważać fachowości panów w Foto-Net, bo byłem tam raptem trzy razy, ale raz byłem świadkiem, że sprzedawca nie był w stanie wytłumaczyć klientowi, co oznacza przy szarym filtrze ND 4 (nie wiedział, ile działek ekspozycji się "zyskuje) co jest chyba podstawową sprawą...
    Kiedy kupowałem tam zamiennik Delty wciskał mi kit, że jest on produkowany w tej samej fabryce, co oryginały i jest DOKŁADNIE taki sam... Pytanie, czy powiedział to z niewiedzy czy chciał pchnąć towar?

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów