Pierwsze proby z nowym nabytkiem 30D
1. Mostar, Meczet
2. Sarajevo, Cmentarz
![]()
Pierwsze proby z nowym nabytkiem 30D
1. Mostar, Meczet
2. Sarajevo, Cmentarz
![]()
Witam. Od pierwszego spojrzenia na te zdjecia mam nie odparta ochote zadac pytanie dlaczego BW ? Wydaje mi sie ze sa to miejsca tak nasycone roznymi kolorami ze grzechem jest fotografie pozbawiac tego co na prawde cieszy oko w takich miejscach. Moze sie myle ... bo sie nie znamPozdrawiam
pierwsze dałbym w kolorze i mz troche za ciasno skdrowane, drugie, dałbym nieco mniej nieba i myślę że o póżniejszej porze byłby fajniejszy klimat (ale sam byłem rok temu tam przelotem)ale podoba się
Na drugim by dac mniej niema musialbym sie polozyca nie mam takiej muszli zeby na lezaca patrzec przez wizjer
Pory dnia niestety wybrac nie moglem - bylem tam tylko na krotki wypad a tyyyyle do zobaczenia....
Co do koloru lub jego braku - chcialem sprobowac wlasnie BW a poniewac wlasnie w tych miejscach za duzo koloru nie bylo to pomyslaem ze beda lepsze w odbiorze.
Co do kolorow to proponuje takie cos:
3. Mostar widok z mostu na Meczet
![]()
I widzisz w tym jakis problem? Bo spodnie sie pobrudza czy co?
Przy takim sloncu i malo kolorowych miejscach mozna sprobowac tylko zmniejszenie saturacji a nie calkowite BW.Co do koloru lub jego braku - chcialem sprobowac wlasnie BW a poniewac wlasnie w tych miejscach za duzo koloru nie bylo to pomyslaem ze beda lepsze w odbiorze.