Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Sony 70-200/2.8 G - biały! :-D

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Nie mam ochoty na przepychanki systemowe Ironiczny był pierwszy post tego wątku... jeśli tego nie dostrzegasz - trudno to wytłumaczyć

Pozdrawiam serdecznie
    Wiesz pewnie się czepiam ale nie zauważam tej Ironii. Jeśli była to ja tego nie odbieram jako coś złośliwego. Sam kilkukrotnie pisałem o innych systemach (głównie w formie informacji) na tym forum i to co piszę dalej jest wynikiem moich osobistych doświadczeń. Nie wiem czemu ale jakoś tak jest na CB, że jak ktoś napisze o innym systemie - nawet pozytywnie (powtarzam piszę o własnych doświadczeniach) to natychmiast odzywają się obrońcy tego systemu i udowadniają jacy to tu sami talibowie canonowi się trafiają. A nie daj Panie jak się napisze, że coś nie jest idealne. Jak czytam na innych forach co pisze się o canonie, jego użytkownikach i forum CB to ciarki przechodzą. Co by to było gdyby podobnie reagowali użytkownicy Canona na tego typu posty. Zresztą jak reagują to zwykle echa takich wojen dochodzą aż tutaj .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 12-07-2007 o 20:35
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gustaff Zobacz posta
    Ironiczny był pierwszy post tego wątku... jeśli tego nie dostrzegasz - trudno to wytłumaczyć
    Jest pewna roznica...
    Pierwszy post tego watku nie jest ironiczny. Tylko ty go jako taki odebrales. Cos na zasadzie powiedzenia "uderz w stol a nozyce sie odezwa" . I rzeczywiscie trudno to wytlumaczyc, choc ja bym po prostu twoje zachowanie nazwal podswiadomym szukaniem zaczepki gdy tylko ktos cos na jakis intrygujacy cie temat napisze.
    Ale tak ogolnie to prosilbym nie kontynuowac w ten desen i w tym kierunku by nie prowokowac zamkniecia watku z powodu wojenki systemowej. Z gory dziekuje.

Uzależniony Awatar MARANTZ
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Kolega spotter ( Vitez- Czarek to ma) zakupił ten obiektyw i bardzo go sobie chwali. Optyka naprawdę rewelacyjna. Niestety szybkość AF-a zarówno na jego Minolcie D7D jak i na pożyczonej Alfie była taka sobie. W ciężkich warunkach oświetleniowych 100-400L podpięte pod 20D było sporo szybsze co zdziwiło zarówno mnie jak i właściciela tego obiektywu Sony. Samo szkło bardzo solidne i świetnie wykonane, optycznie bardzo dobre choć jak na mój gust za drogie.
    FOTOINKWIZYTOR

Domyślnie

Nie ma o co kopii kruszyć skoro Sony sensowne body pokaże na jesień jak nie będzie poślizgu, a w sprzedaży pojawi się pewnie w przyszłe wakacje w odpowiedniej dla Sony cenie. Do tego czasu i tak większość nie wytrzyma presji i przejdzie do Canona. Znam dziesiątki przykładów ludzi z Nikona, Minolty i Olympusa którzy ostatnio przeszli do Canona. Konkurencja jest w tyle za Canonem, a jedna jaskółka wiosny nie czyni, to że Sony sprzedało tyle A100 w zeszłym roku jest raczej wynikiem wypowiedzianej wojny na której samo może polec przez brak konsekwencji w tym co robi. A100 było pierwszą 10MP lustrzanka dla plebsu z bajerami typu IS czy pseudo odkurzacz oraz agresywnym marketingiem i w tym upatrywałbym tego sukcesu. Sprzedaż A100 trwała do pojawienia się D80 i D40 oraz 30D. Jeżeli Sony będzie kontynuowało wojnę na MP bez przejścia na CMOS, poprawy AF i rozsądnej polityki cenowej to może liczyć tylko na zagorzałych minolciarzy. Ceny takich obiektywów jak ten 70-200 powinny być zachętą do wejścia w system, a nie na odwrót.

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

Ceny niestety u Sony za zooma 70-200/2,8 są bardzo wysokie, ale to zpowodowane jest raczej nie tak masową produkcją jak u nikona i canona. Jak już gdzieś napisałem sam pozbyłem sie minolty, bo canon lepiej się nadaje do pracy. Zostawiłem sobie przez sentyment 7000i i świetną 50-tkę. Strasznie sam jestem ciekaw czy obniżą cenę optyki takiej jak ten SSM, bo w porównaniu do konkurencji jes dużo drożej. Najtrudniej SONY będzie zmienić świadomość, że nie robi tylko produktów dla mas, ale też na rynek profesjonalny. Że robi - ja wiem, wy pewnie też, ale przeciętny zjadacz chleba raczej nie, przynajmniej jeśli chodzi o fotografię. Canon bazuje właśnie na bardzo dobrym i długoletnim marketingu popartym konkretnymi działaniami i serwisem. To przyniosło owoc w postaci dominacji na rynku. Myślę że sony musi pójść podobną drogą + coś jeszcze ekstra i tym czymś powinny być ceny i jakość... Ja chętnie powrócę do bagnetu A, gdyż optyka jakiej tam zaznałem jest świetna, choć powolny AF często odbiera radość robienia zdjęć. Sam byłem zaskoczony jak po 3 miesiącach używania szkiełek canona wsiacłem na D7D i dopiero wtedy widać różnicę... Jest sporo ZA i PRZECIW... bez dwóch zdań jednak... canon jest szybki i pewniejszy w działaniu. Mi to odpowiada, choć żałuję, że dziś już nie zrobię z ręki fotek które w Minolcie robiłem z każdym szkłem... Jak to mówią nie ma ideałów

Pozdrawiam i zapewniem że nie jestem obrońcą i fanatykiem któregokolwiek systemu, po prostu miałem praktykę ze szkłami sony i minolty dlatego też staram się nie dopuszczać do powielania stereotypów... to chyba nic strasznego.

5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Bywalec Awatar Paprochwbody
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

W Arkadii w Fotojokerze na wystawie dziś widniały dwa białe obiektywy Sony przymocowane do Alfy. Jeden to napewno 70-200, drugi dłuższy, ale nie patrzyłem na to cudo. Tak więc można zobaczyć, jak ktoś ma czas i ochotę:smile:
    (5III+1IIn+24-105+150+100-400)

http://www.pbase.com/tmirkowski/profile

Coś już napisał Awatar gustaff

Domyślnie

to najpewniej 300/2,8 SSM (odpowiednik USM)
    5D mk II + szkła. A900 + szkła. Minolta 600si + szkła. Zenit + szkła

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów