Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Wątek: Sony 70-200/2.8 G - biały! :-D

Początki nałogu Awatar Arek Piekarz
    Miasto
    Jelenia Góra

Domyślnie Sony 70-200/2.8 G - biały! :-D

Na fotopolis.pl pojawił się test nowego obiektywu Sony 70-200 2.8 G. Jak pierwszy raz spojrzałem na zdjęcie, pomyślałem "O, szare 300D z Canonem 70-200/2.8!", ale po chwili dotarło do mnie, że Sony zrobił biały teleobiektyw XD. Teraz ludzie będą myśleć, że reporterzy na zawodach sportowych używają Soniaczy XD
    40D + 17-55/2.8 IS USM + 85/1.8 USM + 580EX + Stofen
    Pretec 4 GB x133 + Kingston 1 GB x50 + Manfrotto 728B
    Lowepro Stealth Reporter D400 AW + Lowepro Nova 2 AW

Moje zdjęcia na Jelonce.com, plfoto i galerii ZSO nr 1 im. S. Żeromskiego w Jeleniej Górze
    Mój fotoreportaż z XV Finału WOŚPu i zdjęcie tygodnia na fotopolis.pl

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

strasznie drogi ten obiektyw, widac ze sony strasznie liczy ze wbije sie w segment profi bo ten lens to raczej nie na kieszen posiadaczy alfy 100..
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 777 Zobacz posta
    to raczej nie na kieszen posiadaczy alfy 100..
    a czemu nie?
    przeciez nie podepna tego do innego body bo nie ma takowych jak narazie, no chyba ze D7D ale to tez przestazala konstrukcja. najnizsza cena to ~8K PLN a taki canon 70-200/2.8 L bez IS jest 2K PLN tanszy a ludzie z 350D lub 400D kupuja takie obiektywy, a nawet widzialem na wlasne oczy 350D z...? podpietym 500/4 IS !!! i tez powiesz ze ten obiektyw nie na kieszen wlasciciela 350D? a tak apropo 350D jest tez tansze od alfy 100.

ech ale sie czepiam...
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Uzależniony
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

czy ja wiem czy sie czepiasz
    po prostu wsrod uzytkownikow sonego alfy jest duzo pstrykacz ktorzy chcieli miec cos fajniejszego niz kompakt ale nie interesuja sie fotografia bardziej ...
    co nie oznacza ze nie znajda sie chetni na ten obiektyw
    6D 30D 35 85 70-200 430EX

Pozdrawiam

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Arek Piekarz Zobacz posta
    Na fotopolis.pl pojawił się test nowego obiektywu Sony 70-200 2.8 G. Jak pierwszy raz spojrzałem na zdjęcie, pomyślałem "O, szare 300D z Canonem 70-200/2.8!", ale po chwili dotarło do mnie, że Sony zrobił biały teleobiektyw XD. Teraz ludzie będą myśleć, że reporterzy na zawodach sportowych używają Soniaczy XD
    To żadna nowość, M/KM od dawna miała białe szkiełka z serii Profi, patrząc na ten test potrafili lepiej oddać prestiż tej serii.

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Może zszokuje Cie ta informacja ale Minolta od lat robiła białe teleobiektywy i nikt nie kojarzył białych szkieł z Minolta (czego jesteś najlepszym przykładem ;-) ) bo ilość ich była znikoma...
    Nikon zresztą też długie tele ma w wersji szarej...
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał
    Miasto
    Berlin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Krzychu Zobacz posta
    Może zszokuje Cie ta informacja ale Minolta od lat robiła białe teleobiektywy i nikt nie kojarzył białych szkieł z Minolta (czego jesteś najlepszym przykładem ;-) ) bo ilość ich była znikoma...
    Nikon zresztą też długie tele ma w wersji szarej...
    Minolta przekombinowala, tworzac coraz dziwniejsze konstrukcje. Najpierw zmienili stopke lampy blyskowej, pozbawiajac mozliwosci zycia blyskow ze standaredm ISO. Pozniej karty tematyczne, "zatrzaski" na amatorskich szklach.

Skonsturowali szybki i dosc pewny AF i miast w niego inwestowac (przez pewein okres Dynax 9 z bialymi szklami byl uzywany przez fotografow tenisa), to zajeli sie konstruowaniem roznych udziwnien, co doprowadzilo do upadku Minolty foto.

I to jedna z glownych przyczyn dlaczego, perly Minolty zostaly niezauwazonym, niszowym sprzetem.

Dzis z doswiadczen i konstrukcji Minolty oraz Zeissa aus Oberkochen, korzysta pelnymi garsciami Sony, koncern, ktory moze kiedys zagrozic obecnym liderom rynku foto, glownie profi.
    Czeka nas wtedy renesans bialej optyki Minolty
    ::: Canon EOS 1D MkIII & Canon EOS 1Ds MkIII ::: Canon EOS 5D MkII ::: EF 16-35/2.8 L II USM ::: EF 24-70/2.8 L ::: EF 70-200/2.8 L IS ::: EF 300/2.8 L IS USM ::: EF 400/2.8 L IS USM ::: EF 600/4.0 L IS USM ::: Extender EF 1.4x II ::: Extender EF 2.0x II ::: Speedlite 580EX II :::

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

(....) Teraz ludzie będą myśleć, że reporterzy na zawodach sportowych używają Soniaczy XD
    Nic bardziej mylnego. Ludzie będą sądzili że to ...canon . Tak to działa. Tak samo jak na wielu zawodach trafiają się białe nikkory ale wszyscy sądzą, że są tam same Canony.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar M.I.K
    Miasto
    Jastrzębie Zdrój / Kraków

Domyślnie

Prawie jak Canon, prawie....
    A szkło ciekawe, chciałbym pomacać :P
    Life is a box of chocolates, Forrest. You never know what you're gonna get.

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

ooo canon

a tak sobie myślę że jak poważnie podchodzą do tematu to ja bym zrobił czerwony żeby się odróżniać a tak to będzie z daleka jak eLka wyglądał... z bliska zresztą też bardzo podobny.... ten biały kolor nic im nie daje a na dłuższą metę moze być zgubny... jeżeli myślą długo falowo to nie można być taki sam jak konkurencja .. no chyba że liczą że jakaś mamałyga da sie zrobić że PROFI mają to coś a nie canona

na moje kolor ten sam = chybiony pomysł na dłuższą metę no ale ja się chyba na marketingu nie znam
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów