Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: co lepiej kupic??

Zablokowany

Domyślnie

jesli nie masz szkiel canona albo m42 i nie zamierzasz uzywac szkiel/mieszkow/pierscieni na m42 to sugerowalbym kupic za wspomniana kwote body d70 + szklo zaleznie od potrzeb. pytanie ktore zadales jest bardzo ogolne i ciezko na nie odpowiedziec. co fotografujesz?

Uzależniony
    Miasto
    Namysłów/Wrocław

Domyślnie

Panowie różnica między 350 a 400D to nei tylko 2mpix ale też dużo lepszy AF

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dan7770 Zobacz posta
    nie aparat robi zdjecia,a szklo
    Cytat Zamieszczone przez dan7770 Zobacz posta
    bo zdjecia robi FOTOGRAF .
    chyba coś mi umkęło

wychodząc z twojego założenie to można i robić bardzo dobre zdjęcia kompaktem- i nic w tym dziwnego
    Jednak byłem tak głupi i kupiłem jakiegoś dziadowego 400D- ci co mają 350D też mogą zacząć żałować. Rynkiem rządzi PENTAX!
    Wybacz, ale wolał bym kupić dobrego kompakta a nie ladować się w taki system jak Pentax

Początki nałogu
    Miasto
    mysłowice

Domyślnie

ja gdybym się 12 lat temu nie pchał w canona to bym teraz pentaxa brał

Początki nałogu

Domyślnie

w sumie macie rację, obejzałem ten aparat u kolegi, niestety już po zakupie 400D
    Zinek wez jednak pod uwagę Pentaxa, który obecnie robi dobre aparaty i co najważniejsze ma dobre szkło.

Dopiero zaczyna Awatar AVIGDOR
    Miasto
    Gdzieś w Polsce

Domyślnie

Ja choć nie jestem takim znawca jak koledzy na forum to mając taki dylemat i będąc początkującym, bo tak wywnioskowałem z pierwszego postu wybrałbym 400D+kit, można się na kitowym obiektywie dużo nauczyć a potem dokładnie wiedzieć jakiego szkła potrzebujemy, wiec na sam start moim skromnym zdaniem taki zestaw jest w sam raz, ja sam zaczynałem od 300D+kit i dużo się nauczyłem

Ps. 350D dla mnie jest gabarytowo za mały i to mi w nim przeszkadza

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

a może za 2000 pln Nikon D40 z kitem (kit o wiele lepszy niż canonowski). I znacznie wygodniej w ręku lezy.

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    chyba coś mi umkęło
    Jednak byłem tak głupi i kupiłem jakiegoś dziadowego 400D- ci co mają 350D też mogą zacząć żałować. Rynkiem rządzi PENTAX!
    to, ze sprzedaje mniej aparatow nie znaczy,ze jest gorszy. czy to,ze jakas firma jest niszowa znaczy ze robi gorsze sprzety? chyba na odwrot. zorientuj sie,jakie szkla robi(ł) pentax i jaka maja renome i mozliwosci optyczne.

chyba coś mi umkęło
    Wybacz, ale wolał bym kupić dobrego kompakta a nie ladować się w taki system jak Pentax
    hehe... to kupuj. gratuluje wyboru.i swiadomosci tego,o czym mowisz. nie bede sie rozwodzil nad porownianiem najtansza lustrzanka-'dobry' kompakt. jesli masz lustrzanke i piszesz takie rzeczy,to dalej nie masz pojecia o tym,co piszesz.

w sumie macie rację, obejzałem ten aparat u kolegi, niestety już po zakupie 400D
    Zinek wez jednak pod uwagę Pentaxa, który obecnie robi dobre aparaty i co najważniejsze ma dobre szkło.
    widzisz,jednak zmadrzales ;]

Cytat Zamieszczone przez AVIGDOR Zobacz posta
    wybrałbym 400D+kit, można się na kitowym obiektywie dużo nauczyć a potem dokładnie wiedzieć jakiego szkła potrzebujemy, wiec na sam start moim skromnym zdaniem taki zestaw jest w sam raz, ja sam zaczynałem od 300D+kit i dużo się nauczyłem

Ps. 350D dla mnie jest gabarytowo za mały i to mi w nim przeszkadza
    racja.kit mozna zawsze szybko sprzedac,albo sie przyda jako szeroki kat dla ubogich.a posluzy do zorientowania sie,czego trzeba. na poczatek-jak znalazl.

co do gabarytow-nie do konca o nie sie rozchodzi. pentax np istdl jest porownywalnej wielkosci, ale... ma bardzo dobrze wyprofilowany grip i swietnie lezy w reku,no i ma bardzo duzy wizjer w porownaniu do 350/400d.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez nor Zobacz posta
    a może za 2000 pln Nikon D40 z kitem (kit o wiele lepszy niż canonowski). I znacznie wygodniej w ręku lezy.
    i jest wykastrowany,nie wspolpracuje z poprzednimi szklami AF nikona...porazka na calej linii.zapomnij.
    Ostatnio edytowane przez dan7770 ; 06-07-2007 o 08:44 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

No niezupełnie tak: współpracuje ale tylko z manualnym ostrzeniem, natomiast ze wszystkimi szkłami AF-S i AF-I wspolpracuje normalnie. Cena w stosunku do jakości jest wg mnie b. korzystna. Jak ktoś chce mieć wiele szkiel to wada (mniejszy wybór szkieł z AF), ale do cykania z kitem wada ta nie wystepuje
    Polecam zajrzeć na dpreview.

Zablokowany

Domyślnie

nie dodalem,ze chodzi o szkla manualne. mi np. autofuksiarz do niczego nie jest potrzebny,a juz na pewno z niego zrezygnuje bez zalu gdy wiem,ze za male pieniadze dostane obektyw,ktory robi rewelacyjne zdjecia,jest metalowy i solidny a nie plastikowy co sprawia,ze przyjemnoscia jest robienie nim zdjec. dla mnie fotografia to pasja i przyjemnosc,a nie ilosc wykonanych zdjec w serii,tablice testowe na bf/ff i mierzenie,ktory ma szybszy autofokus... ogolnie jak cos jest auto,to to wylaczam. pozatym nic nie zastapi mi przyjemnego oporu na pierscieniu ostrosci gdy nim krece ostrzac. porownujac to do luznego pierscienia w nowych auto-fukso-plasticzakach...jak dla mnie wybor jest prosty.

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów