Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 36 z 36

Wątek: co lepiej kupic??

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Jeżeli chodzi Ci o tamrona 17-50/2.8 to miałem i sprzedałem po 3-ch miesiącach.
    Ostry jak diabli, ale AF to loteria. Nawet z 30D nie było najlepiej.

[OT] Czyli jakos zamiennik masz 17-40 f/4 L ? Jest tam dużo gorzej z ostrością?
    Ten tamron mam nadzieję ma lepszy AF niż w kitcie lub 50 1.8?
    [/OT]

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Czemu mówicie, że zamiast 400d+kit lepiej za te same pieniądze 350d + obiektyw? Jak ja patrzę po cenach, to 400d jest ~200 zł droższa, ale 350 nie ma cashbacka czyli wychodzi na to, że 400d jest 100zł tańsza. Więc? Taniej i więcej, czy drożej i mniej? Chyba że mówicie o używanych ale to też "loteria".

Początki nałogu

Domyślnie

Micles, a warto? Wg. mnie bierz 400D i rób zdjęcia bo warto, a z kitem da sie żyć, i tak do 350D nie kupisz jakiejś Lki od razu więc myslę że 1 opcja jest najlepsza!

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franker Zobacz posta
    [OT] Czyli jakos zamiennik masz 17-40 f/4 L ? Jest tam dużo gorzej z ostrością?
    Ten tamron mam nadzieję ma lepszy AF niż w kitcie lub 50 1.8?
    [/OT]
    Tamron nie urasta eLce do pięt. Ostrość może minimalnie lepsza w tamronie ale to wszystko. Odwzorowanie kolorów nie do porównania, szybkość i precyzja AF też.
    Jeżeli chodzi o celność AF to tamron jest bardzo kiepski, moim zdaniem sporo gorszy od KITa, wykazuje spory FF na szerokim kącie. 17-40 trafia u mnie zawsze bezbłędnie. Na 100 zdjęć może 3 są nieostre, ale to chyba bardziej wina fotografującego niż obiektywu.

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Czemu mówicie, że zamiast 400d+kit lepiej za te same pieniądze 350d + obiektyw? Jak ja patrzę po cenach, to 400d jest ~200 zł droższa, ale 350 nie ma cashbacka czyli wychodzi na to, że 400d jest 100zł tańsza. Więc? Taniej i więcej, czy drożej i mniej? Chyba że mówicie o używanych ale to też "loteria".
    Biorąc pod uwagę aktualne promocje masz całkowitą rację.
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Początki nałogu Awatar sadaman
    Miasto
    Tychy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsil Zobacz posta
    Tamron nie urasta eLce do pięt. Ostrość może minimalnie lepsza w tamronie ale to wszystko. Odwzorowanie kolorów nie do porównania, szybkość i precyzja AF też.
    Jeżeli chodzi o celność AF to tamron jest bardzo kiepski, moim zdaniem sporo gorszy od KITa, wykazuje spory FF na szerokim kącie. 17-40 trafia u mnie zawsze bezbłędnie. Na 100 zdjęć może 3 są nieostre, ale to chyba bardziej wina fotografującego niż obiektywu.

Biorąc pod uwagę aktualne promocje masz całkowitą rację.
    Matsil - Masz rację.
    Miałem tego Tamrona - i bardzo szybko bo w 24 godziny wrócił do własciciela.
    Brak ostrości - dopiero było jako tako po przmknięci do okolic f4, napęd głośny i zawodny.
    Sam mam 17-40 i nadal uwazam że jest to alternatywa w miejsce kita - działa rewelacyjnie, żadnych wpadek - a ostrość ? hmmm, to chyba dla tych którzy onanizują się powiększając każde zdjęcie do 100%

Stawiam na 17-40
    Pucha i słoki

Pełne uzależnienie Awatar Matsil
    Miasto
    Wołomin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sadaman Zobacz posta
    Matsil - Masz rację.
    Miałem tego Tamrona - i bardzo szybko bo w 24 godziny wrócił do własciciela.
    Brak ostrości - dopiero było jako tako po przmknięci do okolic f4, napęd głośny i zawodny.
    Sam mam 17-40 i nadal uwazam że jest to alternatywa w miejsce kita - działa rewelacyjnie, żadnych wpadek - a ostrość ? hmmm, to chyba dla tych którzy onanizują się powiększając każde zdjęcie do 100%

Stawiam na 17-40
    Miałeś go dość krótko i już poznałeś jego zalety .
    Ja miałem okazję używać go przez kilka miesięcy. To F4 to trochę za mało, żeby wyeliminować FF. U mnie trzeba było przymykać do F5.6 lub F6.3, albo ostrzyć na 50mm i zjazd w dół.
    Co do ostrości 17-40, to i tak każde zdjęcie delikatnie podostrzam w PS (ale nie tylko z tego szkła) i efekt jest bardzo dobry. No ale są tacy co tylko ostrość widzą i porównują KITa do tej eLki :-), twierdząc, że po co przepłacać jak przy F8 można mieć to samo .
    R6, 5DIII, 24L, 35L, 50L, 85L, 135L, 16-35L, 24-70L, 70-200L, 100-400L, 580x2, 430 i inne graty

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów