Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 24 z 24

Wątek: Używany sprzęt z eBaya w USA - jak się ma sprawa z cłem?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez towersivy Zobacz posta
    To ja wtrącę swoje 3 grosze, jako że z paczkami z US czy to HK mam mnóstwo do czynienia z racji iż sporo tam kupuje powiem że cło naliczyli mi zawsze, mało tego jeśli paczka trafi na urząd celny w Poznaniu to macie jak w banku że będzie ono naliczone tzn 22% vatu i 6,7% cła, z UC dostaje się odpowiednie pisemko które trzeba wysłać faxem wraz z fakturą lub wydrukiem z paypal, czyli trzeba pokazać ile ten sprzęt jest faktycznie wart, 2 sprawa to taka iż tam bardzo często paczki otwierają i sprawdzają co jest w środku więc nie ma tak łatwo, bez dobrej znajomości "tego wszystkiego" lepiej dać sobie spokój z takimi zakupami bo suma sumaru będzie nas to kosztowało więcej aniżeli zakup na allegro.

Pzdr.

Bo najlepiej jest robić ze kupuje ktoś tam w USA i Ci wysyła do polski, a nie ze Ty kupujesz np na ebayu, placisz paypalem i ktoś Ci wysyła. W takim przypadku cło masz jak w banku
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Bywalec Awatar jedrucha
    Miasto
    Warszawka

Domyślnie

No cło 6,7% to jeszcze bym przebolał. Ale VAT... A to jest tak, że jak już naliczą cło to VAT też dowalą? Czy może być taka sytuacja że tylko cło a VAT podarują?

Uzależniony Awatar towersivy
    Miasto
    WLKP-Krotoszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jedrucha Zobacz posta
    No cło 6,7% to jeszcze bym przebolał. Ale VAT... A to jest tak, że jak już naliczą cło to VAT też dowalą? Czy może być taka sytuacja że tylko cło a VAT podarują?
    Jedno i drugie, czyli Vat i cło.

Pzdr.

Pełne uzależnienie Awatar Kubaman
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

oczywiście, że oba, jak sobie wyobrażasz, że celnik podaruje ci jeden podatek, a obłoży drugim? Takie są przepisy. Zerknij do T&T odnośnie najbezpieczniejszej metody przywożenia sprzętu z USA (#2)
    Pasja---------------------> www.jakubszyma.pl

Przedsięwzięcie-------------> www.szyma.com

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów