Nie rozumiem trochę dlaczego tak usiłujesz odwodzić od zakupów w Fotoplus. Ja wymieniłem ten sklep, bo kupiłem tam wiele rzeczy (filtry praktycznie wszystkie). Nie było najmniejszych problemów ze zwrotem, reklamacją etc. Jeśli chodzi o ceny to jak nie płaciłem kartą tylko gotówką - zawsze coś utargowałem.
Po za tym jak już tak uporczywie mówimy o tych sklepach to w Fotoplusie nigdy nie spotkałem się z takim lekceważeniem klienta (choć nie uważam obsługi w tym sklepie za jakąś nadzwyczajnie dobrą) jak w Fotopanoramie. W tym ostatnim Panienka była bardziej zajęta rozmową ze znajomym niż obsługą. Nie wiem jak dla innych ale dla mnie takie rzeczy mają znaczenie. Na Basztową nie chodzę bo ile razy tam byłem to nie mieli tego czego potrzebuję - choć zakładam oczywiście, że mogłem mieć zwyczajnie pecha - ot tak wyszło. W d-photo też kilka rzeczy kupiłem (ale na Lwowskiej) i jak najbardziej mogę polecić ten sklep.
A na koniec dla mnie Fotoplus jest najbliżej (miejsca gdzie zostawiam samochód) także z tym darciem butów .....

. Oczywiście znam lepsze sklepy ale nie w tym kraju...niestety

.