Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 37 z 37

Wątek: Canon 75-300 vs Sigma APO DG 70-300 itp itd

Mieszany widok

Domyślnie

OskarF - optycznie radzą sobie podobnie ale jeśli ci zależy na szybkim i precyzyjnym AF to bierz Canona, a Raynoxy spokojnie wykorzystasz.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

jak robisz glownie makro to sprzedaj te konwertery i kup jakis obiektyw makro, nawet M42

OskarF
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S.W.A.T Zobacz posta
    jak robisz glownie makro to sprzedaj te konwertery i kup jakis obiektyw makro, nawet M42
    Konwertery zostają bo mam jeszcze FZ50. Niech dzieciak się trochę nim pobawi

Słyszałem o M42, do tego trzeba dokupić jakieś adaptery, ale czy AF działa w przypadku ich zastosowania? Widziałem też obiektywy 400 mm na M42 w dziwnie niskich cenach (Optomax 400mm f 1:6,3 za 300zł czy Telemegor 1:5,5 400mm za 400zł). Ogniskowa jest kusząca, ale jakoś nikt nie chce ich kupować ... Domyślam się, ze to złom.

Ciągle mam dylemat czy Tele Sigma czy tego Canona ...

igorto
    Guest

Domyślnie

to ja bym dorzucil jeszcze od siebie pytanie, ktore mnie gnebi od jakiegos czasu....
    Czy lepiej Canona 100-300 usm nowego czy polowac na Canona EF 70-210/3.5-4.5 usm ( stary ale jary ^^ ) ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez igorto Zobacz posta
    to ja bym dorzucil jeszcze od siebie pytanie, ktore mnie gnebi od jakiegos czasu....
    Czy lepiej Canona 100-300 usm nowego czy polowac na Canona EF 70-210/3.5-4.5 usm ( stary ale jary ^^ ) ?
    Ja stałem kiedyś przed podobnym dylematem i zdecydowałem się na 70-210 i był naprawdę świetny w pełnym zakresie prawdziwa żyleta.

igorto
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stdanielo Zobacz posta
    Ja stałem kiedyś przed podobnym dylematem i zdecydowałem się na 70-210 i był naprawdę świetny w pełnym zakresie prawdziwa żyleta.
    Mhm, no fakt ze obiektyw ten stal sie prawie legenda :P
    Ale mam jeszcze pytanie do niego.. Jak jest z szybkoscia af? Pytam bo jednak pare latek on ma wiec troche sie o to boje, tym bardziej ze w przewazajacej czesci robie zdjecia sportowe..

Domyślnie

Jest niesamowicie szybki, przesiadłem się na 70-200/4L i nie widzę różnicy w szybkości.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów