Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Manfrotto 055X PRO B

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Mam jeszcze jeden dylamat a mianowicie model 190xprob... Mam 185cm wzrostu i po max wysunięciu + głowica 10,8 cm (488rc2) + wysokość do wizjera ok. 7cm wychodzi ok. 164cm. Wiadomo że trzeba patrzeć na wys. oczu - wychodzi 170cm czyli brakuje mi tych 6cm. W zasadzie dlatego też myślałem o 055xprob ale przy okazji jest droższy i cięższy. Sprzęt wagowo max na nim umieszczany to raczej będzie 30d + 70-200/4 chyba że dokupie coś dłuższego w co wątpię... Doradźcie jeśli z tego coś rozumiecie...
    Chyba nie brakuje.Przeciez nie bedziesz stał przy statywie jak do pomiaru wzrostu na bacznosc.Nogi są lekko rozstawione a fotograf lekko sie czai Ja zawsze w 055 PRO B skracam nogi zeby móc zerknać z góry na LCD choćby przy ustawianiu ISO czy af ,pomiar swiatla itp.Aparat z gripem to tez wiecej niz 7cm.Ale najlepiej weż aparat do sklepu i zrób pare fotek zmieniajac ustawienia.Nie porównywałem 055 PRO B do tego ,ale mam 187 cm i 055 opuszczam.Nie wysuwam w ogóle kolumny bo to zmienia stabilność.Generalnie to statyw im ciężejszy to lepszy.Warto kupic taki żeby mieć na zawsze.Zastanowiłbym sie nad 055.Pozdrawiam:-)
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 13-08-2007 o 21:32

Uprawnienia umieszczania postów