Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 47

Wątek: Manfrotto 055X PRO B

Początki nałogu Awatar czajna
    Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Mam właśnie zamiar kupić ten statyw z 488rc2 i jeśli mógłby mi ktoś napisać gdzie byłoby najtaniej (może która firma daje jakieś sensowne zniżki) ewentualnie ile sam zapłacił?? Patrzyłem w multifoto ale może ktoś zna lub ma jakieś dojścia ?? Z góry dzięki za pomoc
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Najtaniej wychodzi w Gliwicach w FOTO7.

Pełne uzależnienie Awatar zanussi
    Miasto
    to tu to tam

Domyślnie

użytkuję od kilku lat statyw manfrotto 055PRO co ciekawe - srebrny ;-) z głowicą 029. mam goz pięć lat. nic się z nim złego nie dzieje, nie stało i zapewne nie stanie. ja zamiast kluczyka w zestawie mam nasadową ósemkę i tez jest ok. myślę o kupnie krótszej rurze centralnej bo primo sa dostępne, secundo z tą rurą nie da się w sposób klasyczny zejść nisko na trzech nogach ;-). jeśli rurę centralną zainstalujesz poziomo musisz uważać na siłę ciążenia - zbyt dalekie wysunięcie powyższej może się zakończyć efektowną glebą aparatu i statywy razem z nim... głowica 029 to głowica 3d z dwiema poziomicami i płytką sześciokatną.... podsumowując statyw i głowica sa super, świetny komplet o podobnych możliwościach udźwigu.
    Oko plus aparat - dobrana para.

sprzęt do generowania, rozpraszania, skupiania i rejestrowania świat(ł)a.....

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jasne.Wspominajac o dokrecaniu srubek o ten plastykowy kluczyk na nozce mi chodzilo.swoja droga,odkrylem jego funkcje tez dopiero jakis czas po zakupie.na moj gust,moglby byc troszke solidniejszy,ale spelnia swoja role.pozyteczna rzecz
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

jeśli rurę centralną zainstalujesz poziomo musisz uważać na siłę ciążenia - zbyt dalekie wysunięcie powyższej może się zakończyć efektowną glebą.[/QUOTE]

Wiesz to trzeba tak: jak rura poziomo,to nogi szeroko.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 12-08-2007 o 17:25

Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Najtaniej wychodzi w Gliwicach w FOTO7.
    Jesteś pewien?? Bo wg mnie mają akurat drogo... zadzwonie zapytam
    30D+BG-E2; T12-24/4; T28-75/2,8; C70-200/4L; C430EX II; GP324C + M488RC2; Computrekker AW i kilka GB na kartach

Pełne uzależnienie Awatar Krzychu
    Miasto
    Ambush Country

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czajna Zobacz posta
    Praktycznie wszystko Manfrotto co jest u nas sprzedawane pochodzi od nich, ktokolwiek by tego nie sprzedawał
    Pozdrowienia,
    KZ
    KZ Aviation Photography

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    jeśli rurę centralną zainstalujesz poziomo musisz uważać na siłę ciążenia - zbyt dalekie wysunięcie powyższej może się zakończyć efektowną glebą.
    Nie wiem jak jest w starszych modelach 055, ale w wersji 055X jest hak to dodatkowego obciążenia.

Statyw obciążyłem ciężarkiem 5kg - sprawdzałem najcięższą konfigurację (30D + 70-200/4 IS + MN410) na pełnym wysunięciu położonej kolumny środkowej przy różnych rozstawieniach i długościach nóg, całość była naprawdę stabilna. Przy nogach złożonych musialem jedyne zwiększy ich rozstaw do 45stopni, bo na pierwszym kącie (23stopnie) było niezbyt pewnie.

W Foto7, jak trochę ponegocjujesz, dostaniesz rabacik 10%. Ceny "cennikowe" są chyba cenami zalecanymi. Po rabacie 10% wychodzą podobnie jak w Multifoto. Osobiście kupiłem u tych ostatnich, bo mieli wszystko od ręki i dali sensowny rabat + bardzo miła i szybka obsługa. W Foto7 nie mieli nietety wszystkiego.

kaen

Pełne uzależnienie Awatar Nemeo
    Miasto
    Silesia

Domyślnie

Do foto7 najlepiej pojechać osobiście i ponegocjować na miejscu, / oczywiście jak ktoś mieszka w miarę blisko / jak ja do nich zadzwoniłem, to podali mi ceny katalogowe, a na miejscu to już była całkiem inna rozmowa - ceny też.

Miasto
    Rybnik

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Nemeo Zobacz posta
    Do foto7 najlepiej pojechać osobiście i ponegocjować na miejscu, / oczywiście jak ktoś mieszka w miarę blisko / jak ja do nich zadzwoniłem, to podali mi ceny katalogowe, a na miejscu to już była całkiem inna rozmowa - ceny też.
    Aha... no chyba, że tak... Do nich mam 25km więc bliziutko i chyba się przejade w tym tygodniu... Poczekam też na maila z foto7 i multifoto i zobacze, która oferta lepsza... A potem targowanie...
    A jeśli można spytać jaką zniżkę dostałeś??

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów