Pokaż wyniki od 1 do 10 z 47

Wątek: Manfrotto 055X PRO B

Mieszany widok

Lesoniusz
    Guest

Domyślnie

Napewno w makro sie przyda 055X PRO B po rozłożeniu nóg do 90 stopni i i poziomej kolumnie masz aparat prawie na glebie a to moim zdaniem przydatna sprawa, myślę też że jakieś zdjęcia na skarpie gdzie masz teren pod kątem i jakiś obiekt do fotografowania tez się przyda a tak musiałbyś ostro kombinować z ustawieniem nóg i chyba tez nie uzyskałbyś stabilnego podparcia.Myślę że jest więcej takich mało komfortowych miejsc gdzie takie "łamanie" kolumny się przyda... poprzednio miałem Velbona Sherpa 600r i mogę śmiało powiedzieć że porównując z Manfrotto( nie wiem czy to nie grzech porównywac?;-) ) był diabelnie niewygodny szczególnie jesli chodzi o makro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesoniusz Zobacz posta
    Napewno w makro sie przyda 055X PRO B po rozłożeniu nóg do 90 stopni i i poziomej kolumnie masz aparat prawie na glebie a to moim zdaniem przydatna sprawa, myślę też że jakieś zdjęcia na skarpie gdzie masz teren pod kątem i jakiś obiekt do fotografowania tez się przyda a tak musiałbyś ostro kombinować z ustawieniem nóg i chyba tez nie uzyskałbyś stabilnego podparcia.Myślę że jest więcej takich mało komfortowych miejsc gdzie takie "łamanie" kolumny się przyda... poprzednio miałem Velbona Sherpa 600r i mogę śmiało powiedzieć że porównując z Manfrotto( nie wiem czy to nie grzech porównywac?;-) ) był diabelnie niewygodny szczególnie jesli chodzi o makro.
    Poziome ustawienie kolumny przydaje się przy fotografowaniu z góry: cos jest na podłodze ,lezy na stole od biedy nawet reprodukcje ,fotki tekstów itp.natomiast aby aparat był nisko rozkrecamy kolumne na dwie części i uzywamy tej króciutkiej, nogi statywu mogą być nawet poziomo,mozna jeszcze włozyc kolumne do góry nogami a że kazda noga moze byc pod innym kątem
    wiec w zasadzie możliwe jest ustawienie aparatu dla kazdego obiektu i na kazdej nierównosci.

Uprawnienia umieszczania postów