A jakie zdjęcia i jakim sprzętem zamierzasz robić zdjęcia?
A jakie zdjęcia i jakim sprzętem zamierzasz robić zdjęcia?
804rc2 no taka jest mi wystarczajaca choc w glowie chodzi mi jeszcze kulkowa![]()
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Taki mały ot:
Miałem w tym tygodniu taką samą sytuację. Paczka wysłana w piątek, miała być w poniedziałek. Pomimo, że w domu byli wszyscy (poza mną) to nie dotarła. Oczywiście na ich www była informacja iż nikogo nie było w domu, aviza również brak.
Dzwoniłem w sumie trzy razy, ale za każdą próbą wyciągnięcia informacji zmieniali temat, więc nie dowiedziałem skąd takie opóźnienie :-x
Poziome ustawienie kolumny przydaje się przy fotografowaniu z góry: cos jest na podłodze ,lezy na stole od biedy nawet reprodukcje ,fotki tekstów itp.natomiast aby aparat był nisko rozkrecamy kolumne na dwie części i uzywamy tej króciutkiej, nogi statywu mogą być nawet poziomo,mozna jeszcze włozyc kolumne do góry nogami a że kazda noga moze byc pod innym kątem
wiec w zasadzie możliwe jest ustawienie aparatu dla kazdego obiektu i na kazdej nierównosci.![]()
Tyle, że 055X PRO B nie ma rozkręcanej kolumnyMożna za to ją położyć i efekt jest ten sam, a nawet chyba lepiej, bo większe pole manewru. Jedynie trzeba miec odpowiednią głowicę - prawdopodobnie wystające gałki będą przeszkadzać, więc albo typowa głowica makro, albo kulowa.
kaen
ja jako że mańkut jestem to władowałem kasę w płytki sześciokątne z kulowej to 488rc0 jestem bardo zadowolony 3d również bardzo precyzyjna
przy poziomym położeniu kolumny przydaje się adapter kątowy lub płytka eL kształtna
mam w uzytkowaniu stare manfrotto 55.ogolnie standard,spoko.nie wiem jak to nowe,fajnie wyglada.zwroc uwage na srubki.w starym sie czasem rozkrecaja.warto je dokrecic na ile to mozliwe,bo mozna miec przygode z posuwistymi nozkami,ze tak sie wyraze
C-F-K - forever