Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 47

Wątek: Manfrotto 055X PRO B

Uzależniony Awatar TomS
    Miasto
    Strzelin

Domyślnie

A jakie zdjęcia i jakim sprzętem zamierzasz robić zdjęcia?

Uzależniony Awatar FOTOGRAF
    Miasto
    Holandia, Polska

Domyślnie

804rc2 no taka jest mi wystarczajaca choc w glowie chodzi mi jeszcze kulkowa
    Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereli
    Canon? moze niedlugo!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesoniusz Zobacz posta
    Właśnie przed chwila zadzwonił do mnie przemiły gość z Multifoto i tłumaczył sie ze oni wysłali i dzwonił do UPS pytając co sie u nich dzieje z paczka i usłyszał że wczoraj była próba dostarczenia paczki ale mnie nie było (cały dzień od rana do 18:30 siedziałem jak pies czekając na paczkę:-? ) i była próba awizowania ale nie zostało zostawione awizo (rozumie ktoś coś z tego???).
    Taki mały ot:
    Miałem w tym tygodniu taką samą sytuację. Paczka wysłana w piątek, miała być w poniedziałek. Pomimo, że w domu byli wszyscy (poza mną) to nie dotarła. Oczywiście na ich www była informacja iż nikogo nie było w domu, aviza również brak.
    Dzwoniłem w sumie trzy razy, ale za każdą próbą wyciągnięcia informacji zmieniali temat, więc nie dowiedziałem skąd takie opóźnienie :-x

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lesoniusz Zobacz posta
    Napewno w makro sie przyda 055X PRO B po rozłożeniu nóg do 90 stopni i i poziomej kolumnie masz aparat prawie na glebie a to moim zdaniem przydatna sprawa, myślę też że jakieś zdjęcia na skarpie gdzie masz teren pod kątem i jakiś obiekt do fotografowania tez się przyda a tak musiałbyś ostro kombinować z ustawieniem nóg i chyba tez nie uzyskałbyś stabilnego podparcia.Myślę że jest więcej takich mało komfortowych miejsc gdzie takie "łamanie" kolumny się przyda... poprzednio miałem Velbona Sherpa 600r i mogę śmiało powiedzieć że porównując z Manfrotto( nie wiem czy to nie grzech porównywac?;-) ) był diabelnie niewygodny szczególnie jesli chodzi o makro.
    Poziome ustawienie kolumny przydaje się przy fotografowaniu z góry: cos jest na podłodze ,lezy na stole od biedy nawet reprodukcje ,fotki tekstów itp.natomiast aby aparat był nisko rozkrecamy kolumne na dwie części i uzywamy tej króciutkiej, nogi statywu mogą być nawet poziomo,mozna jeszcze włozyc kolumne do góry nogami a że kazda noga moze byc pod innym kątem
    wiec w zasadzie możliwe jest ustawienie aparatu dla kazdego obiektu i na kazdej nierównosci.

Coś już napisał Awatar kaen
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Tyle, że 055X PRO B nie ma rozkręcanej kolumny Można za to ją położyć i efekt jest ten sam, a nawet chyba lepiej, bo większe pole manewru. Jedynie trzeba miec odpowiednią głowicę - prawdopodobnie wystające gałki będą przeszkadzać, więc albo typowa głowica makro, albo kulowa.

kaen

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

ja jako że mańkut jestem to władowałem kasę w płytki sześciokątne z kulowej to 488rc0 jestem bardo zadowolony 3d również bardzo precyzyjna
    przy poziomym położeniu kolumny przydaje się adapter kątowy lub płytka eL kształtna

Pełne uzależnienie Awatar Mellan
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

mam w uzytkowaniu stare manfrotto 55.ogolnie standard,spoko.nie wiem jak to nowe,fajnie wyglada.zwroc uwage na srubki.w starym sie czasem rozkrecaja.warto je dokrecic na ile to mozliwe,bo mozna miec przygode z posuwistymi nozkami,ze tak sie wyraze
    C-F-K - forever

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    mam w uzytkowaniu stare manfrotto 55.ogolnie standard,spoko.nie wiem jak to nowe,fajnie wyglada.zwroc uwage na srubki.w starym sie czasem rozkrecaja.warto je dokrecic na ile to mozliwe,bo mozna miec przygode z posuwistymi nozkami,ze tak sie wyraze
    Do mojego 055 Pro B Manfrotto dołaczył specjalny kluczyk do tych że śrubek.Wyglada na to że nie bez powodu.Kluczyk wyglada jak półpierscien z tworzywa i siedzi sobie na nodze.Długo sie zastanawiałem co to jest

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Do mojego 055 Pro B Manfrotto dołaczył specjalny kluczyk do tych że śrubek.Wyglada na to że nie bez powodu.Kluczyk wyglada jak półpierscien z tworzywa i siedzi sobie na nodze.Długo sie zastanawiałem co to jest
    Tak kluczyk u mnie też był tali lowend plastikowy, mialem okazje go wykorzystać już krótko po zakupie - jedna z nóg była słabiej dokręcona i przy silniejszym nacisku się zsuwała.
    teraz zapięty w breloku dynda

Pełne uzależnienie Awatar adamek
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

tak, tak, ten kluczyk pozyteczna sprawa.
    lepiej go nei gubic.
    predzej czy pozniej przyu intensywnym uzytkowaniu bedzie potrzebny.
    Miłego dnia
    adam jastrzębowski
    cyfra i analog. obiektywy, statyw i monopod
    tu tu

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów