Rozumiem.
Rozumiem.
Statyw dotarł o godzinie 19:40 z haczykiem :-D Porządny, masywny, wysoki, czuje ze kasa nie poszła w błoto a kolumna nie jest dzielona ale myślę że to nie będzie żaden problem:smile:
Lesoniusz wielkie dzięki za info.
Nieudana próba awizowania może od wypisanego długopisu a może drzwi od klatki i skrzynkę na listy zaspawali;-) Powiem Wam jeszcze że Pan Kurier UPS pomimo że wczoraj nie działał u mnie domofon dostał sie pod same drzwi do mieszkaniai jakież to było moje zdziwienie jak zobaczyłem gościa w średnim wieku odzianego w kresz(nie wiem jak to sie pisze?)dres trzymającego w rękach paczkę i świstek potwierdzający nadanie i odbiór - dziś widziałem kuriera UPS i był w oznakowanym samochodzie i ładnie ubrany w mundurek firmowy - a ten wyglądał jakby podjechał prosto z pola ciągnikiem URSUS.Jak zapytałem czy nie mógł do mnie zadzwonić to lekko się oburzył pomamrotał coś pod nosem i tyle
??: Co do odzyskiwania kasy to sam nie wiem czy jest sens?Dostałem maila ze firma Multifoto się tym zajmie i że będą to wszystko wyjaśniać i mają dać znać jak się sprawa wyjaśni.Ciesze się poprostu że statyw dotarł i że mam to z głowy;-)
W
w przyszlym tyg zamierzam kupic statyw i zastanawiam sie w jakich przypadkach lub do czego mozna zastosowac zmiane kolumny z pionowej na pozioma?
pozdrawiam
Nikon Lowepro Zeiss Tamron Sigma Sony VAIO Manfrotto i duzo innych dupereliCanon? moze niedlugo!
Napewno w makro sie przyda 055X PRO B po rozłożeniu nóg do 90 stopni i i poziomej kolumnie masz aparat prawie na glebie a to moim zdaniem przydatna sprawa, myślę też że jakieś zdjęcia na skarpie gdzie masz teren pod kątem i jakiś obiekt do fotografowania tez się przyda a tak musiałbyś ostro kombinować z ustawieniem nóg i chyba tez nie uzyskałbyś stabilnego podparcia.Myślę że jest więcej takich mało komfortowych miejsc gdzie takie "łamanie" kolumny się przyda... poprzednio miałem Velbona Sherpa 600r i mogę śmiało powiedzieć że porównując z Manfrotto( nie wiem czy to nie grzech porównywac?;-) ) był diabelnie niewygodny szczególnie jesli chodzi o makro.
Jaką głowicę wybraliście do tego statywu ?