sprzeda to sprzeda ja tez bym zostawił, zobacze jeszcze używki jak wyglądaja
sprzeda to sprzeda ja tez bym zostawił, zobacze jeszcze używki jak wyglądaja
Zastrzegam sobie prawo do pomyłek.
A przede wszystkim żaden telezoom (55-200 czy 70-300) nie może być zastępcą dla KITa!
Moja propozycja: zostawić KITa i za parę stówek dokupić Tamronika 55-200 w Fotopajacu:
http://sklep.fotojoker.pl/produkt.php?id=10110
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
a co jeszcze kupić za 6-7 stówek...?
używana sigma 70-300 APO? AF też kiepski...
jakiś uzywany 75-300 Canona z USM? Niby AF będzie lepszy, ale znowu optycznie kuleje...
100-300 Canona już poza zasięgiem raczej...
ale własciwe szkoda dywagować, bo nie wiemy do końca czy chodzi o tele czy o zamiennik dla KITa, bo to zgoła co innego przecież....
wiem ze za 600zł nic sie ciekawego nie znajdzie, pytam dlatego że koleś ma 600-700zł i na coś chce wydać więcej kasy nie uzbiera, a dla amatora co ma pierwsze lustro nie potrzeba jakiegoś wypasa![]()
Po pierwsze wyjaśnij czy chce "większego zooma" zamiast KITa czy tez "większego zooma" jako uzupełnienie KITa?
albo inaczej: chce mieć jeden obiektyw uniwersalny czy dopuszcza możliwość posługiwania się dwoma obiektywami na zmianę?
A jeśli wie tylko, że chce wydać i zupełnie nie wie na co to niech pojedzie gdzieś w plener na wycieczkę zdjęcia porobić;
a jeśli i to nie - to w ostatecznosci moze się upić ;-)
Ja tylko stwierdzam fakt, aby nie było rozczarowania :-)
[QUOTE]używana sigma 70-300 APO? AF też kiepski...[QUOTE]
Ale raczej nie aż tak, miałem okazję pobawić się tym Tamronem i ręce mi opadły , bo nie łapał ostrości dosłownie na nic.
Prędzej 90-300, na cyfrze po domknięciu o działkę daje rade... tylko dolny zakres trochę już nie bardzo, od 55 do 90 trochę milimetrów już jest.jakiś uzywany 75-300 Canona z USM? Niby AF będzie lepszy, ale znowu optycznie kuleje...
Właśnie :-) Niemniej założyciel wątku wspomniał o teleobiektywie :-)ale własciwe szkoda dywagować, bo nie wiemy do końca czy chodzi o tele czy o zamiennik dla KITa, bo to zgoła co innego przecież....
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Jeśli by KITA zostawił to jakies tele mógł by se kupić
ale on chce coś uniwersalnego za 600zł i jak mu wytłumaczyć ze coś jest za 600zł na allegro ale nie wartebo on tego nie kuma
![]()