Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: [bon~zaj] kilka fotek i prośba o ocene

Dopiero zaczyna

Domyślnie [bon~zaj] kilka fotek i prośba o ocene 70-200 f4 canona

witajcie,
    Zakupiłem nowe szkla i chcialbym wam pokazać kilka sampli z nich - prosiłbym o chwile waszego cennego czasu i ocene czy jest ok, czy może mam jakieś wadliwe sztuki, coś nie gra i warto skorzystać z możliwości wymiany.

Moje body to 350D
    + 17-50 tamrona f2.8

canon 70-200 f4

1
    2
    3
    4
    5
    6

Mam też pytania dot. samego sprzętu:
    1. Do posiadaczy lampy 580ex czy macie delikatny luz na glowicy, u mnie jest, nie jest spasowana na tip top stąd moje pytanie czy to normalne.
    2. czy dobrym rozwiązaniem będzie zakup czegos takiego http://www.allegro.pl/item208020042_..._tandety_.html
    będzie dzialać razem z orginalnym aku do pary w gripie? lepsze to wyjście niż 6 paluszków?

Pozdrawiam :grin:
    Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 08-07-2007 o 18:06

Początki nałogu

Domyślnie

ten akumulatorek jest OK - mam i polecam
    6 paluszków to sobie można po kolei wkładać w *@^#

Coś już napisał
    Miasto
    Kielce

Domyślnie

lampa długo używana i nie ma żadnych luzów podobno te z tajwanu miewają takie przypadłości
    Eos 33V; Eos IX;EF 28-135 IS usm; 24-85usm; Speedlite EX580; i torba z bajerami. Zenit/helios; Zorki; PS A630

Domyślnie

obejrzałem tylko po jednym zdjęciu z obu obiektywów i moim zdaniem jest ok

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

zwróć uwagę czy bateria do twojego 350d jest li-poli czy li-on żebyś nie miał kłopotów z ładowaniem w oryginalnej ładowarce canona ten problem się już pojawiał, ta którą chcesz zakupic to li-poli
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    w specyfikacji jest napisane:
    Nowoczesne akcesoria, oprogramowanie i dostęp przez internet
    EOS 350D Digital jest sprzedawany w komplecie z akumulatorem NB-2LH, ładowarką, kablem USB, kablem wideo i szerokim, wyszywanym, zabezpieczonym przed ślizganiem się paskiem. Nowy, dokupowany oddzielnie Battery Grip BG-E3 daje aparatowi wrażenie profesjonalnej solidności i zrównoważenia, zwłaszcza gdy do aparatu dołączony jest dłuższy obiektyw i wyposażony jest w spust migawki i główne kółko nastawcze, przydatne przy zdjęciach pionowych i portretowych. Jest on sprzedawany w komplecie z magazynkiem na 6 baterii typu AA i drugim magazynkiem na dwa akumulatory litowo-jonowe NB-2LH.
    a więc litowo-jonowe pozdrawiam
    Ostatnio edytowane przez fotokor1 ; 04-07-2007 o 08:37 Powód: Automerged Doublepost
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Pełne uzależnienie Awatar tpop
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

dla mnie 70-200 na 2 ostatnich zdjeciach jest absolutnie nie do zaakceptowania. Jak je zobaczylem to sie przerazilem. Znam to szklo juz dosc dobrze i wiem ze takich niespodzianek nie sprawia. Na pozostalych tez nie ma ostrych miejsc ale na nich to nie wiem na co ostrzyles.
    Jesli chodzi o 17-50 to ciezko mi sie wypowiedziec czy to ze nie ma nigdzie ostrosci wynika z tego ze po prostu to szklo takie jest czy z tego ze nie umiesz sie jeszcze poslugiwac calym zestawem.

Uzależniony Awatar esteper
    Miasto
    Vava

Domyślnie

Muszę się zgodzic z tpop'em.
    Co do Sigmy się nie wypowiem bo nie wiem jakie efekty powinna dawac. Ale zdjecia z podpiętym 70-200 są zwyczajnie nie ostre. Albo poruszone albo nie ma konkretnego punktu gdzie była ustawiana ostrośc.

Jak dla mnie to powinno wyglądac przynajmniej tak, jak na cropach poniżej (bez zmniejszania, bez ostrzenia, tylko cięcie z pełnego kadru).

5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO

"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Dwa ostatnie zdjęcia z 70-200 mm są poruszone, przedostatnie wręcz ewidentnie - najlepiej widać to na guzikach bluzki kobitki.

Pzdr

Grzesiu

Dopiero zaczyna

Domyślnie 70-200 f4 (prośba o ocene)

witam,
    Dawałem posta kilka dni temu gdzie źle oceniliście moje szklo - były sugestie że poruszone zdjęcia. Zrobiłem kilka nowych, które mam nadzieje rzucą lepsze światło na jego prace... prosze powiedzcie co o tym myślicie a admina prosze o chwile cierpliwości zanim schowa ten post w czeluście forum ; )

canon 70-200 f4

1
    2
    3
    4
    5
    6

robione w pochmurny dzień - światło rozproszone
    załączam pozdrowienia
    Ostatnio edytowane przez bon~zaj ; 08-07-2007 o 18:06

Początki nałogu Awatar hyzop
    Miasto
    Pasłęk

Domyślnie

Obiektyw jak obiektyw ale to co robisz z kadrowaniem , to makabra.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów