Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 25 z 25

Wątek: Nowy Canon 30D - co sprawdzić?

Pełne uzależnienie Awatar solti
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No właśnie. Dlaczego miałby mieć? Ludzie nie takich kart używają w tym sprzęcie A tą, o którą pytasz, sam mam, używam i zero problemów.
    Sprzęt jest ważny, ale ważniejsze są chęci i umiejętności Niestety ja mam tylko chęci
    galeria na forum Canon-board
    galeria na stronie lotnictwo.net.pl
    galeria.solti.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Mam jeszcze pytanie: czy Canon 30D nie będzie miał problemu z obsługą karty CF SanDisk Extreme III 2 GB?

karta jak karta... ale tą akurat wkadałem i nie ma problemów... tak jak zresztą z wieloma innymi CF to CF po to jest standard zeby nie było problemów (przynajmniej w teorii) ...
    30D + 50 f1.8 + 70-300 USM + 17-85 IS + 70-200 f2.8L + 24-70 f2.8L + 580EX Stofen

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

Będzie działał z Extreme III a nawet z Extreme IV. testowałem ale nie ma sensu inwestować w IV, lepiej wziać wiekszą xtrm III
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Witam,
    Wkrótce stanę się szczęśliwym - miejmy nadzieję - posiadaczem Canona 30D.
    Trzy szybkie pytanka zanim pójdę do sklepu:
    Czy można w prosty sposób sprawdzić ilość zrobionych zdjęć? Czy nowa puszka powinna mieć folię ochronną na LCD? Co sprawdzić przy kupnie?
    --
    Mariusz M.
    Nie obraź się, ale takiego pytania spodziewałbym się od osoby, która za moment będzie posiadaczem aparatu Praktica 6.8 czy Samsung S630 ( niczego im nie ujmując ). Na marginesie, aparaty Praktica posiadają folie ochronne na LCD, które z uwagi na średnią przezroczystość - należy zdjąć zaraz po kupnie.

Nie przypominam sobie żadnej lustrzanki cyfrowej na wyposażeniu której była naklejona czy też w zestawie - folia na LCD. Ostatnio miałem w ręku EOSa 1D Mark III, niestety nie było foli na ekran LCD. A przecież tak by się przydała

MADRAFi
    Guest

Domyślnie

Folia na ekranie LCD znajdowala sie na lustrzankach KonicaMinolta D5D
    Na Sony Alpha prawdopodobnie takze jest.

Podzielam zdanie przedmowcow ze nalezy robic zdjecia. Moj zestaw nie byl zapieczetowany.
    Niestety po 2 tygodniach siadl LCD i aparat wyladowal na Zytniej.
    Przy okazji zostawilem obiektyw by sprawdzic czy nie ma problemu z ostroscia z tym zestawem.
    Ostatnio edytowane przez MADRAFi ; 06-07-2007 o 20:14

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów