Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Wątek: Nowy Canon 30D - co sprawdzić?

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar MariuszM
    Miasto
    Warszawa/Ursynów

Domyślnie Nowy Canon 30D - co sprawdzić?

Witam,
    Wkrótce stanę się szczęśliwym - miejmy nadzieję - posiadaczem Canona 30D.
    Trzy szybkie pytanka zanim pójdę do sklepu:
    Czy można w prosty sposób sprawdzić ilość zrobionych zdjęć? Czy nowa puszka powinna mieć folię ochronną na LCD? Co sprawdzić przy kupnie?
    --
    Mariusz M.

Tirti
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MariuszM Zobacz posta
    Witam,
    Wkrótce stanę się szczęśliwym - miejmy nadzieję - posiadaczem Canona 30D.
    Trzy szybkie pytanka zanim pójdę do sklepu:
    Czy można w prosty sposób sprawdzić ilość zrobionych zdjęć? Czy nowa puszka powinna mieć folię ochronną na LCD? Co sprawdzić przy kupnie?
    --
    Mariusz M.
    Witam, wiem jedno nowy Canon 30 D nie posiada folii ochronnej. Przynajmniej tak było w moim przypadku, sprzedawca otwierał pierwszy raz pudełko przy mnie (było zapieczętowane). Sprawdź czy masz wszystkie duperele w środku, ja nie miałem oprogramowania. Co do przebiegu to przed wyjazdem z fabryki trochę nim pstrykali więc się tym bardzo nie masz co przejmować.

Domyślnie

...sprawdz, czy bez karty korpus moze "wykonywac zdjecia". Jezeli tak, to znaczy, ze ktos przelaczyl w menu na "dzialanie korpusu bez karty pamieci" a firmowo o ile wiem jest ustawione tak, zeby sygnalizowal brak karty.
    ║ 50D i 30D + graty ║

Uzależniony Awatar mkwiek
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Obiektyw Zobacz posta
    ...sprawdz, czy bez karty korpus moze "wykonywac zdjecia". Jezeli tak, to znaczy, ze ktos przelaczyl w menu na "dzialanie korpusu bez karty pamieci" a firmowo o ile wiem jest ustawione tak, zeby sygnalizowal brak karty.
    fabrycznie jest włączone, że można sprawdź - daj sobie "przywróć ustawienia fabryczne" to zobaczysz
    foli na ekraniku nie ma.
    I am FX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mkwiek Zobacz posta
    fabrycznie jest włączone, że można sprawdź - daj sobie "przywróć ustawienia fabryczne" to zobaczysz
    foli na ekraniku nie ma.
    ...no to wlasnie sie dowiedzialem, ze ktos "pstrykal" moim korpusem zanim go kupilem.:-D
    ║ 50D i 30D + graty ║

Zablokowany Awatar Driver

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tirti Zobacz posta
    Co do przebiegu to przed wyjazdem z fabryki trochę nim pstrykali więc się tym bardzo nie masz co przejmować.
    sprzedawca ci tak powiedział żeby uzasadnić przebieg migawki ??

juz widze jak dzienna produkcja ( 5 -5 tys (?) puszek ) jest przepstrykiwana po 30 fot a potem skrupulatnie sprawdzana czy wsio budiet

myśle że w ten sposób to płaciłbyś za 30-tke z 10 tys i odbierał ją w 2035

Początki nałogu
    Miasto
    Kingston, ON, Canada

Domyślnie

Na moim folii ochronnej tez nie bylo. Sprawdz czy jest wszystko w srodku. Przebiegu sam nie sprawdzisz, ale jesli nie widac sladow uzytkowania to znaczy ze aparat jest nowy. Te pare zdjec ktore ktos tam moze zrobil w sklepie to dla 30D tyle co nic. Przeciez migawka ma klapac 100000 razy, zanim sie popsuje.
    EOS 30D | EOS 30V + grip | G3
    EF 50 f/1,4 USM | EF 17-40 f/4L USM | EF 70-200 f/4L IS USM | Speedlite 580 EX

Pełne uzależnienie Awatar JaBlam
    Miasto
    Farschafa

Domyślnie

Zaryzykowalbym ze jesli pudelko mialo plomby to aparat jest nowy. Zawsze mozesz wyslac na ZYtnia i Ci powiedza faktyczny przebieg migawki, ale nie lepiej sie cieszyc nowym aparatem i robic fotki zamiast meczyc sie "czy ktos przede mna macal moj aparat a jesli tak to ile razy spust nacisnal, a moze nie nacisnal"
    Milego fotorafowania! (Tylko jak to ktos juz napisal, unikaj ceglanych scian na swej drodze, unikaj kierowania obiektywami na bateryjki i na dziwne kartki z kreseczkami i numerkami bo se go popsujesz.. zdrowie tez.)
    Jarek
    ----------------------------------------
    Moje pstryki na www.jblaminsky.com od 1 lutego 09 -swiat Eli i Kanona zamienilem na swiat Nikkorow...i dzisiaj nadal nie żaluje

Początki nałogu

Domyślnie

Masz rok gwarancji, więc jak nie ma ewidentnych oznak używania, to po co sie martwić. Wyobraź sobie, jaki będziesz miał ból jak zechcesz kupić uzywany obiektyw. Tam nie sprawdzisz "przebiegu" i stanu wyeksploatowania napędu AF.
    Baw się ile wlezie i przestań zamartwiać sie problemami. Ja kupiłem roczny 20D i to z Kanady i jakoś nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby sprawdzać przebieg. Działa jak ta lala i na razie wystarczy. A życie i tak pełne jest problemów (np. skad wziąć kasę i jak ją ukryć przed połowicą na następne szkiełka he he).
    chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF :rolleyes:

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Gliwice

Domyślnie

a u mnie byla folia na LCD tyle ze kupiony w USA.
    Grzegorz

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów