Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19

Wątek: Obiektyw do 400D, stały lub zoom, do około 200mm

Widok wątkowy

Setezer
    Guest

Domyślnie

Bardzo się przyda, o ile gość zgodzi się na wysyłkę za pobraniem. Wielkie dzięki Creek. Pozdrawiam.

Dla mnie głównym tematem ostatnich tygodni bylo przekonanie sie co do slusznosci wyboru jakim ostatecznie miał okazac sie zakup Canona 70-200 f/4.0 L USM. Wstepnie podobnie jak kolega przymierzałem sie do zakupu jednego z tanszych modeli tj przede wszystkim CANON'a EF 100-300 f/4.5-5.6 USM, ewentualnie brałem pod uwage tudziez kilka innych konkurencyjnych mu (wg prodecuntów) modeli.
    Ja dużo myślałem nad Sigmą 70-300, ale podobno 70-210 jest dużo lepszym szkiełkiem, a jakieś dowartościowanie samego siebie jest mi niepotrzebne (szpanowanie dużą ogniskową kolegom z kompaktami 12x, raczej nie dla mnie). Piszę to, gdyż górne wartości tanich obiektywów 300mm są tragiczne, jak wynika z większości opinii.

Zawsze przerazała mnie ta cena C 70-200. Niemniej po glebszej lekturze forum, wielu rozmowach ... i zdaniu sie w tej kwestii na opinie mądrzjszych od siebie, wnioski nasuwały sie same - dla mnie to szklo przynajmniej na 'sucho' okazało sie bezkonkurencyjne.
    Uswiadomienia sobie ze warto odlozyc ciut wiecej i zdecydowac sie na zakup L-ki (obiektyw juz w drodze - a ja nie moge sie juz na niego po prostu doczekac).
    Gratuluję zakupu i mam nadzieję, że sam za kilka miesięcy będę mógł obwieścić taką świetną nowinę. Jak się okazuje 70-200 to też w pewnym sensie półśrodek... zawsze można ciułać na wersję z IS...
    Ostatnio edytowane przez Setezer ; 06-07-2007 o 18:08

Uprawnienia umieszczania postów