Bardzo się przyda, o ile gość zgodzi się na wysyłkę za pobraniem. Wielkie dzięki Creek. Pozdrawiam.
Ja dużo myślałem nad Sigmą 70-300, ale podobno 70-210 jest dużo lepszym szkiełkiem, a jakieś dowartościowanie samego siebie jest mi niepotrzebne (szpanowanie dużą ogniskową kolegom z kompaktami 12x, raczej nie dla mnie). Piszę to, gdyż górne wartości tanich obiektywów 300mm są tragiczne, jak wynika z większości opinii.Dla mnie głównym tematem ostatnich tygodni bylo przekonanie sie co do slusznosci wyboru jakim ostatecznie miał okazac sie zakup Canona 70-200 f/4.0 L USM. Wstepnie podobnie jak kolega przymierzałem sie do zakupu jednego z tanszych modeli tj przede wszystkim CANON'a EF 100-300 f/4.5-5.6 USM, ewentualnie brałem pod uwage tudziez kilka innych konkurencyjnych mu (wg prodecuntów) modeli.
Gratuluję zakupu i mam nadzieję, że sam za kilka miesięcy będę mógł obwieścić taką świetną nowinę. Jak się okazuje 70-200 to też w pewnym sensie półśrodek... zawsze można ciułać na wersję z IS...Zawsze przerazała mnie ta cena C 70-200. Niemniej po glebszej lekturze forum, wielu rozmowach ... i zdaniu sie w tej kwestii na opinie mądrzjszych od siebie, wnioski nasuwały sie same - dla mnie to szklo przynajmniej na 'sucho' okazało sie bezkonkurencyjne.
Uswiadomienia sobie ze warto odlozyc ciut wiecej i zdecydowac sie na zakup L-ki (obiektyw juz w drodze - a ja nie moge sie juz na niego po prostu doczekac).