Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: tamron 28-75/2,8 moze cos innego - portret krajobraz

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karo82
    ale nie jestem przekonany co do tego wyboru, nie do konca mi lezy tamron, moze vitez zawita i cos na jego temat poopowiada
    A co ci w nim nie lezy? Pomacales go chociaz i sprawdziles osobiscie zarzuty mu stawiane?
    Uzywam go ponad rok i nadal bede uzywal (chyba... chyba ze mocno w tym zakresie bedzie mi E-TTL II potrzebny - to jeszcze do potestowania).
    Nie zgodze sie z obydwoma zarzutami - ani (wg mnie) nie sprawia wrazenie plastikowego... 50 1.8 czy kit 18-55 to sie zgodze... nawet Sigma 18-125 wydaje sie byc sporo delikatniejsza od Tamrona.
    I nawet swiezo kupiona lufa 70-200 2.8 L IS nmimo sporej przewagi wykonania i gabarytow - nadal nie powoduje u mnie wrazenia ze Tamron "w porownaniu" jest plastikowy. Jest akurat, ze swietnym wykonczeniem a szczegolnie guma - milo sie trzyma i porzadnie wyglada na 10D/20D .
    Co do AF to powtorze za p13ka - mimo ze nie USM to jest zupelnie wystarczajacy.
    Na spacery, reportaze (np z kocich wystaw) czy nawet portrety (gdy nie chce mi sie zoomowac noznie z 50tka) - to najlepsze szklo, ktore jeszcze nigdy mnie nie zawiodlo czy to pod wzgledem jakosci, jasnosci czy AF.

Ja bym ci proponowal zestaw: kit + Tamron + 50 1.8 + lampa 580EX .

Domyślnie

chyba powoli sklaniam sie do tego rozwiazania.
    na ebayu tamron stoi 355$, lampa canon 580ex 390$ plus koszta przesylki, co daje za wszystko sume ok 740$
    za 17-40 musialbym dac okolo 660$....
    vitez, innych opcji nie widzisz ??

Dopiero zaczyna Awatar Andrew
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez karo82
    w planach mam tez canona 50/1,8, ale to juz w polsce, bo nie oplaca sie zasmiecac walizki kuzynce
    Pudelko o wymiarach 9,5/9,5 cm a wazace tyle co puderniczka to chyba kuzynka wybaczy

Domyślnie

hehe, moze i wybaczy, ale jakby miala przywiezc tamrona i lampe to robi sie tego sporo, a niechcialbym zeby ja z towarem na lotnisku dorwali

[ Dodano: 18-03-2005 ]
    hmm, a zauwazylem ze jest cos takiego jak sigma 28-70/2,8 jak ona wypada w porownaniu z tamronem?

ktos mi powiedzia, ze obiektywy sigmy moga nie byc kompatybilne z przyszlymi body, ktore canon wypusci, a tamron ponoc ma jakas ukmowe z canonem i bedzie ok...
    czy ktos mial dobre informacje ??

bede wdzieczny za jakikolwiek odzew
    body: 94kg,190cm|szkiełka: w lodowce jakies 0,5 i dwa piwka
    digart|wikaad

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów