Cytat Zamieszczone przez Gizzmo Zobacz posta
Tez wybieram sie do Paryza w najblizszym czasie. Mruczek, przez jakie bramki sie nie przejdzie ze statywem? Mam nadzieje ze nie chodzi o te na lotnisku, bo tez chce zabrac statyw.
Nie brałem statywu do samolotu. Miałem go na miejscu u ciotki. Problem możesz mieć przy wejściu do muzeów. Dla bezpieczeństwa, może dla ograniczenia chętnych do wejścia do muzeum, zainstalowano bramki wykrywające metal. Na takie gówno natkniesz się choćby przy wejściu do Luwru od strony piramidy...Po co sobie robić zbędne problemy.

Za przedmówcą, lepiej kupić album o muzeum niż tam focić. Cegłą mająca ze 300 stron w Luwrze jest do nabycia za 15euro. W pięciu językach, ale bez naszego, oczywiście Strata Twojego zdrowia. Jak już jesteś taki uparty i naprawdę chcesz powalczyć, to do Luwru idź we czwartek wieczorem, jeśli mnie pamięć nie myli muzeum w tym dniu jest czynne do 21, turystów tylu już wtedy nie ma. ja miałem fuksa i pod wenus byłem sam z panną. Pod monalizą to zawsze są ludzie, ale przynajmniej nie będziesz się dobijał przez pół godziny do obrazu, a potem słuchał francuskie, proszę się nie zatrzymywać, szbciej....

Czasem nie planuj wizyty w pierwszą niedzielę miesiąca, gdy część muzeów jest za darmo. Zaoszczędzisz kilkanaście euro, ale możesz złapać niezłego doła stojąc kilka godzin w kolejce.