dyskusja o banie trafiła do: http://canon-board.info/showthread.php?t=3600
dyskusja o banie trafiła do: http://canon-board.info/showthread.php?t=3600
Co ma marnotractwoZamieszczone przez ekrowa
OK, juz chyba wszystko mam jasne, dziekuje za podzielenie sie wiedza :grin:
Po co? zeby podgrzewac temat? trzeba bylo to wywalic z forum wogole...Zamieszczone przez Tomasz Golinski
Czasem trzeba poswiecac srodkiZamieszczone przez Polaco
![]()
Jurek, powaznie piszesz, czy jaja se robisz?Zamieszczone przez Jurek Plieth
przy powstaniu tych fot migawka sieknela zapewne kilkaset jak nie kilka tysiecy razy.. uwazasz ze robienie tego wielkim formatem ma sens..? koszta.. koszta.. koszta.. i czy aby napewno umiejetnosci fotografa wystarcza?
z calym szacunkiem dla Artysty za jakiego ekrowa zdaje sie uwazac.. czy mozesz pokazac jakies inne zdjecia? bo od tych dostaje juz choroby morskiej.. wszedzie woda woda.. i nic w zasadzie poza woda.. tutaj nawet nie ma nic z myslenia i kadrowania.. po prostu klepanie tysiecy strzalow az w koncu cos sie uda - taka forma "sztuki" do mnie nie przemawia... a chyba po to pokazujesz, aby przemawialo?
obejzalem te ponoc zachwycajace foty.. i nie zachwycaja.. a wrecz przeciwnie, po 3ciej zaczyna zbierac na wymioty, bo sa w zasadzie takie same i za cholere nie ukazaja ew. zdolnosci, oka czy tez tzw. talentu (Wielcy w grobie sie przewracaja jak czytaja to slowo pod tymi fotami)...
taki fot sa tysiace.. byly tysiace.. i bedzie jeszcze wiecej tysiecy.. wystarczy wejsc na plfoto, photosiga i tym podobne galerie..
Eee, Czacha, przesadzasz w drugą stronę - te fotki są dobre i bynajmniej nie sprowadzają się do kręcenia filmu na 5fps czekając aż coś się uda. Co zresztą ekrowa pokazał(a) opisując tricki jakich uzywa. Sztuka to nie tylko zdjęcia starych ludzi palących papierosy ;-)
oczywiscie ze masz racje.. ale tylko w ostatnim zdaniu IMOwejdz na plfoto czy siga a sie przekonasz.. i zwroc uwage, ile z tych zdjec powstalo na analogu.. a potem domysl sie dlaczego
![]()
Ojoj, to był błąd. Za chwilę będziemy mieli kolejną dyskusję "co to jest sztuka" - zwłaszcza, że standardowi dyskutanci (Jurek) są już na miejscu![]()
Hmm, no bo ja dla odmiany mogę się zgodzić tylko z pierwszym akapitem Twojego posta(o bezsensowności robienia czegoś takiego analogiem)
nie nie.. nie mam zamiaru na ten temat dyskutowac, bo nie da sie tego okreslicrzecz w tym, iz napisales ze nie jest to krecenie filmu - a ja sie z tym nie zgadzam
o ile w fotografii sportowej czy tez przyrodniczej trzeba sie czyms jeszcze wykazac.. to tutaj? khem.. no jak dla mnie to mozna miec taki podpis jak twok z tym "talentem".. i robic zachwycajace zdjecia kropli
bez urazy
![]()