Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: [eKrowa]

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa
    Nie posiadam zadnych zdjec na szybie, wszystkie zdjecia wykonuje w warunkach domowych nie przystosowanych ani nie zamienionych na studio.
    Chodzilo mi dokladnie o 2, 3 i 4 zdjecie na 1-szej stronie.

Scene oswietlilem sobie halogenem 750W.
    Nie ma zadnego przygotowania, musisz sie wstrzelic w klatke, kropel narobilem juz ok 25tys, mam takich zdjec znacznie wiecej...
    jak chociazby to:

http://hardcore.sdv.pl/crople/crople_testing10.jpg
    wogole sobie polecam przejrzec ten katalog jak ktos wogole ma ochote...
    http://hardcore.sdv.pl/crople/ pare testowych zdjec tam zamiescilem, ale zaznaczam ze nie ma zadnego zdjecia na szybie.
    No masz oko, nie ma co A te kolory tla jak uzyskales ? Czasem jest taki ladny niebieski, a czasem piekny brazowy (??). No bo jak powiedziales (a chociaz ja tak zrozumialem) ze nie ma PS'a to cos tam innego musi byc

Mam nadzieje ze nie wylece z forum jak sie przyznam ze nie mam 300d i nie mam L'ki..., jednakze szanuje aparat 300d, bo wlasnie do niego sie przymierzalem, jednakze kupilem nikona d70, a obiektyw ktorym robilem ta wode jest rowniez dostepny w wersji ze zlaczem canona:
    Predzej wylecisz jak przestaniesz robic zdjecia i cieszyc oko niektorych uzytkownikow
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Chodzilo mi dokladnie o 2, 3 i 4 zdjecie na 1-szej stronie.

No masz oko, nie ma co A te kolory tla jak uzyskales ? Czasem jest taki ladny niebieski, a czasem piekny brazowy (??). No bo jak powiedziales (a chociaz ja tak zrozumialem) ze nie ma PS'a to cos tam innego musi byc

Predzej wylecisz jak przestaniesz robic zdjecia i cieszyc oko niektorych uzytkownikow
    2,3 to zdjecia zrobione na owalnej plastikowej butelce, nie wyszlo to cudnie, po prostu z braku sprzetu musialem silnie kadrowac i jakos wyszedlem z tego.

Kolory uzyskuje mieszajac roznokolorowe ciecze, np ostatnio krece sie wogol niebieskiego likieru, ktory po dodaniu do wody tworzy krystaliczna w kolorze ciecz. kolory sa delikatnie podciagniete z edytora w rawie, nikon capture czy cos takiego to sie nazywa...

Hehe, nie ma obawy, fotki uwielbiam... , pozatym sporo sporo naprawde mam pomyslow, tylko mam ogromne braki sprzetowe
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 02-06-2005 o 14:04

Miasto
    Poznań

Domyślnie

2,3 to zdjecia zrobione na owalnej plastikowej butelce, nie wyszlo to cudnie, po prostu z braku sprzetu musialem silnie kadrowac i jakos wyszedlem z tego.
    Owalnej powiadasz..... kurcze, a dalbym sobie cos obciac ze to szyba albo conajmniej cos plaskiego. A napiszesz pare slowek o tym jak na tej butelce uzyskales taki "pot kropel" ??

Kolory uzyskuje mieszajac roznokolorowe ciecze, np ostatnio krece sie wogol niebieskiego likieru, ktory po dodaniu do wody tworzy krystaliczna w kolorze ciecz.
    Likier ?? Masz na mysli alkohol ?? Grrrr, tu to podpadles, takie cos sie pije a nie fotografuje :wink: no chyba ze po zrobieniu zdjec "ciecz zostala zutylizowana"

Hehe, nie ma obawy, fotki uwielbiam...
    I dobrze :-D
    Troche moich knotow

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Owalnej powiadasz..... kurcze, a dalbym sobie cos obciac ze to szyba albo conajmniej cos plaskiego. A napiszesz pare slowek o tym jak na tej butelce uzyskales taki "pot kropel" ??

Likier ?? Masz na mysli alkohol ?? Grrrr, tu to podpadles, takie cos sie pije a nie fotografuje :wink: no chyba ze po zrobieniu zdjec "ciecz zostala zutylizowana"

I dobrze :-D
    No wlasnie widzisz niekoniecznie sie pije, do niektorych zdjec uzywalem wodki, na niektore "wodne" zdjecia zuzylem dwie butelki wodki, ale oplacilo sie.

To nie szyba, tam byla bardzo duza przyslona, nie powiem ci jak duza, ale w okolicach 30 napewno.

A pot kropel to jest faktycznie moj osobisty patent, proponuje niedopić coca coli, zostawic tak z dwie lyzki stolowe na dnie, butelke w sloneczny dzien wystawic za oknem, albo polozyc na kaloryferze

Miasto
    Poznań

Domyślnie

No wlasnie widzisz niekoniecznie sie pije, do niektorych zdjec uzywalem wodki, na niektore "wodne" zdjecia zuzylem dwie butelki wodki, ale oplacilo sie.
    Co ma marnotractwo

OK, juz chyba wszystko mam jasne, dziekuje za podzielenie sie wiedza :grin:
    Troche moich knotow

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Co ma marnotractwo

OK, juz chyba wszystko mam jasne, dziekuje za podzielenie sie wiedza :grin:
    Czasem trzeba poswiecac srodki

Uprawnienia umieszczania postów