Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 44

Wątek: [eKrowa]

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie [eKrowa] eKropla

Canon EOS 300D + METZ + L'ka macro

http://hardcore.sdv.pl/crople/crople_testing8.jpg

Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar Tomasz Golinski
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

Ponawiam informację: proszę przeczytać zasady umieszczania linków w forum Galerie.
    30D | 85/1.8 | 135/2 | 70-200/4 | T17-50/2.8 | 100-300/4.5-5.6 | 50/1.4 | 650 | 430EX | Sherpa 600r
    Zdjęcia - Iran, folk, jazz, wątek galeriowy

FoFot.pl
    Canon IRC

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Angry

zasady zrozumialem ale swojego postu znalezc nie molem, zdrowo to poj***ne tu jest
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 02-06-2005 o 11:56

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa
    zdrowo to pojebane tu jest
    Tydzien bana na ochloniecie za slownictwo. Warningow tu nie ma

Pełne uzależnienie Awatar Polaco
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ekrowa, co do Twoich zdjec, sa super, mam pytanka co do tych ostatnich zdjec na szybie (??).
    1. Powiedz prosze jak uzyskales te kolory (czy to praca w PS'ie ?).
    2. Jak oswietliles ta scene ?
    3. Jak zrobiles "przygotowales" te krople na tej szybie (bo to szybie sa prawda ?).
    Canon 20D + kit, Tamron 28-75 F/2.8, Canon 70-200 F/4, w planach cala reszta
    Troche moich knotow

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Cool

Cytat Zamieszczone przez Polaco
    Ekrowa, co do Twoich zdjec, sa super, mam pytanka co do tych ostatnich zdjec na szybie (??).
    1. Powiedz prosze jak uzyskales te kolory (czy to praca w PS'ie ?).
    2. Jak oswietliles ta scene ?
    3. Jak zrobiles "przygotowales" te krople na tej szybie (bo to szybie sa prawda ?).
    Nie posiadam zadnych zdjec na szybie, wszystkie zdjecia wykonuje w warunkach domowych nie przystosowanych ani nie zamienionych na studio.
    Scene oswietlilem sobie halogenem 750W.
    Nie ma zadnego przygotowania, musisz sie wstrzelic w klatke, kropel narobilem juz ok 25tys, mam takich zdjec znacznie wiecej...
    jak chociazby to:

http://hardcore.sdv.pl/crople/crople_testing10.jpg
    wogole sobie polecam przejrzec ten katalog jak ktos wogole ma ochote...
    http://hardcore.sdv.pl/crople/ pare testowych zdjec tam zamiescilem, ale zaznaczam ze nie ma zadnego zdjecia na szybie.

Mam nadzieje ze nie wylece z forum jak sie przyznam ze nie mam 300d i nie mam L'ki..., jednakze szanuje aparat 300d, bo wlasnie do niego sie przymierzalem, jednakze kupilem nikona d70, a obiektyw ktorym robilem ta wode jest rowniez dostepny w wersji ze zlaczem canona:

soligor 100mm macro manual focus only.
    obiektyw kosztuje jakies smieszne pieniadze ze 300zl, jakosc jaka oferuje jest wystarczajaca, choc widzialem znacznie wyrazniejsze.

Tymbardziej mam nadzieje ze nie wyrzucicie nikoniarza d70, bo planuje przejsc na system m42, wiem doskonale jakie mam ograniczenia w tej materii, ale zupelnie mnie to nie zraza, nie ma nieskonczonosci, ale mozna sobie ja poprawic dajac soczewke korygujaca, koszt 150zl.
    Ale na poczatek zaczne z podstawowym bez nieskonczonosci, bo jak juz zdazyliscie zauwazyc kasa nie smacze na lewo i prawo.

Poniewaz nie jestem zrzeszony, doswiadczenie swoje zbieram na roznych forach, nie tylko , na forach przeznaczonych okreslonym markom, bo znacznie wieksza w tym sila

Obecny sprzet jaki posiadam to
    buda d70, nikkor 85mm 1.8D, 100mm soligor MF, 28mm 2.8, nikkor 18-70 DX, nikkor 70-300G. z czego 85 i 28 i soligor sa pozyczone..., reszta moja, a teraz wlasnie bede sie przesiadal na m42

Pozdrowka
    eKrowa
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 02-06-2005 o 13:23

Miasto
    Poznań

Domyślnie

Nie posiadam zadnych zdjec na szybie, wszystkie zdjecia wykonuje w warunkach domowych nie przystosowanych ani nie zamienionych na studio.
    Chodzilo mi dokladnie o 2, 3 i 4 zdjecie na 1-szej stronie.

Scene oswietlilem sobie halogenem 750W.
    Nie ma zadnego przygotowania, musisz sie wstrzelic w klatke, kropel narobilem juz ok 25tys, mam takich zdjec znacznie wiecej...
    jak chociazby to:

http://hardcore.sdv.pl/crople/crople_testing10.jpg
    wogole sobie polecam przejrzec ten katalog jak ktos wogole ma ochote...
    http://hardcore.sdv.pl/crople/ pare testowych zdjec tam zamiescilem, ale zaznaczam ze nie ma zadnego zdjecia na szybie.
    No masz oko, nie ma co A te kolory tla jak uzyskales ? Czasem jest taki ladny niebieski, a czasem piekny brazowy (??). No bo jak powiedziales (a chociaz ja tak zrozumialem) ze nie ma PS'a to cos tam innego musi byc

Mam nadzieje ze nie wylece z forum jak sie przyznam ze nie mam 300d i nie mam L'ki..., jednakze szanuje aparat 300d, bo wlasnie do niego sie przymierzalem, jednakze kupilem nikona d70, a obiektyw ktorym robilem ta wode jest rowniez dostepny w wersji ze zlaczem canona:
    Predzej wylecisz jak przestaniesz robic zdjecia i cieszyc oko niektorych uzytkownikow
    Troche moich knotow

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Chodzilo mi dokladnie o 2, 3 i 4 zdjecie na 1-szej stronie.

No masz oko, nie ma co A te kolory tla jak uzyskales ? Czasem jest taki ladny niebieski, a czasem piekny brazowy (??). No bo jak powiedziales (a chociaz ja tak zrozumialem) ze nie ma PS'a to cos tam innego musi byc

Predzej wylecisz jak przestaniesz robic zdjecia i cieszyc oko niektorych uzytkownikow
    2,3 to zdjecia zrobione na owalnej plastikowej butelce, nie wyszlo to cudnie, po prostu z braku sprzetu musialem silnie kadrowac i jakos wyszedlem z tego.

Kolory uzyskuje mieszajac roznokolorowe ciecze, np ostatnio krece sie wogol niebieskiego likieru, ktory po dodaniu do wody tworzy krystaliczna w kolorze ciecz. kolory sa delikatnie podciagniete z edytora w rawie, nikon capture czy cos takiego to sie nazywa...

Hehe, nie ma obawy, fotki uwielbiam... , pozatym sporo sporo naprawde mam pomyslow, tylko mam ogromne braki sprzetowe
    Ostatnio edytowane przez ekrowa ; 02-06-2005 o 14:04

Miasto
    Poznań

Domyślnie

2,3 to zdjecia zrobione na owalnej plastikowej butelce, nie wyszlo to cudnie, po prostu z braku sprzetu musialem silnie kadrowac i jakos wyszedlem z tego.
    Owalnej powiadasz..... kurcze, a dalbym sobie cos obciac ze to szyba albo conajmniej cos plaskiego. A napiszesz pare slowek o tym jak na tej butelce uzyskales taki "pot kropel" ??

Kolory uzyskuje mieszajac roznokolorowe ciecze, np ostatnio krece sie wogol niebieskiego likieru, ktory po dodaniu do wody tworzy krystaliczna w kolorze ciecz.
    Likier ?? Masz na mysli alkohol ?? Grrrr, tu to podpadles, takie cos sie pije a nie fotografuje :wink: no chyba ze po zrobieniu zdjec "ciecz zostala zutylizowana"

Hehe, nie ma obawy, fotki uwielbiam...
    I dobrze :-D
    Troche moich knotow

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Owalnej powiadasz..... kurcze, a dalbym sobie cos obciac ze to szyba albo conajmniej cos plaskiego. A napiszesz pare slowek o tym jak na tej butelce uzyskales taki "pot kropel" ??

Likier ?? Masz na mysli alkohol ?? Grrrr, tu to podpadles, takie cos sie pije a nie fotografuje :wink: no chyba ze po zrobieniu zdjec "ciecz zostala zutylizowana"

I dobrze :-D
    No wlasnie widzisz niekoniecznie sie pije, do niektorych zdjec uzywalem wodki, na niektore "wodne" zdjecia zuzylem dwie butelki wodki, ale oplacilo sie.

To nie szyba, tam byla bardzo duza przyslona, nie powiem ci jak duza, ale w okolicach 30 napewno.

A pot kropel to jest faktycznie moj osobisty patent, proponuje niedopić coca coli, zostawic tak z dwie lyzki stolowe na dnie, butelke w sloneczny dzien wystawic za oknem, albo polozyc na kaloryferze

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów