Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: 400D - za ile?

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie 400D - za ile?

Chciałbym się dowiedzieć na ile szacujecie na dzisiaj cenę nowego 400d z gwarancją. Chodzi mi o wszelkie pomysły na tani zakup, każda propozycja wchodzi w grę, rodzice mają dużo znajomych po świecie, wystarczy tylko zadzwonić.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A tak na przykład to gdzie mam szukać cen/sklepów z Hong-Kongu/Singapuru?
    Jakieś linki do wyszukiwarek cenowych?

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Na body nie zaoszczędzisz tyle żeby się opłaciło sprowadzać (przynajmniej jeśli chodzi o stany), jeśli już to na szkłach.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No tak kombinowałem i wyszło mi, że po cashbacku u nas zapłacę 2000zł, a w stanach bez cashbacka jest za ~1750 więc cośtam zawsze jest. A dostarczenie aparatu do domu też się załatwi jakoś(tak jak mówiłem w poście wyżej)

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Kiedy ja kupowałem wyszła mi różnica 300 pln i doszedłem do wniosku, że oszczędność nie jest warta utraty gwarancji lub ewentualnego transportu do naprawy gwarancyjnej za ocean.
    Przy szkłach różnice są znacznie atrakcyjniejsze, zwłaszcza przy obecnym kursie dolara.
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przy tej cenie sprzętu sprowadzanie ma średni sens. W razie jakichkolwiek problemów "leżysz i kwiczysz" . Ja bym sobie darował. Kolega powyżej bardzo trafnie to ujął.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No to jeszcze jedna sprawa : Czy wraz z zakończeniem cashbacka nie wejdzie coś nowego, co może spowodować obniżkę ceny 400d o więcej niż 310zł? Wiem że pytanie bez sensu, bo 350d w tym momencie jest droższy od 400 i pewnie sytuacja się powtórzy. No i drugie pytanie : jeżeli wejdzie 450d to czy warto na niego czekać? Co może mieć więcej niż 400d?

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No to jeszcze jedna sprawa : Czy wraz z zakończeniem cashbacka nie wejdzie coś nowego, co może spowodować obniżkę ceny 400d o więcej niż 310zł? Wiem że pytanie bez sensu, bo 350d w tym momencie jest droższy od 400 i pewnie sytuacja się powtórzy. No i drugie pytanie : jeżeli wejdzie 450d to czy warto na niego czekać? Co może mieć więcej niż 400d?
    Wiesz możesz czekać w nieskończoność.....
    Ja nie czekałem. Aparat tu w kraju, szkło z USA. Wolę cykać zdjęcia. (sterty rawów do obrobienia, ech... )
    Jeśli natomiast masz żyłkę do spekuacji to zapraszam na giełdę, ale to już inny temat
    EOS 400D , EF 400/5.6 L USM

Domyślnie

Dopiero co 400D wszedł a ty już czekasz na następce ? W tym segmencie raczej nic nowego nie wejdzie więc i cena nie powinna spasć.
    350D | 30D | 30D | 5D mkII
    Canon EF: 28/1.8 | 50/1.4 | 85/1.8 | 300/4 L IS | 17-40/4 L | 24-105/4 L

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów