Cytat Zamieszczone przez lukep Zobacz posta
W!

D79, co do tego UK to nie przesadzalbym ze najbardziej zaradni wyjechali i tam sobie dobrze radza, bo ja mam wprost przeciwne zdanie o wiekszosci (czy to wsrod znajomych czy tez ludzi z 'dzielni'). Ja nie musze wyjezdzac, aby miec duzo lepiej nizli wiekszosc Polakow na wyspach. Co do dostepnosci sprzetu, nawet w Canterbury (malutka miejscowiosc z uroczymi malutkim domkami i uliczkami i wielowiekowa tradycja) mozna kupic naprawde kazdy sprzet systemowy niemalze od reki, ale mysle ze tylko dlatego, iz ta masa turystow ktora sie tam przewala jest sklonna zakupic i nawet przeplacic za niezmalze kazde body czy obiektyw. Dltego leza tam i 1D i 5D obok siebie na wystawce. A co do ebaya - na allegro mozna taka minolte wylowic czesto taniej...

Zdrowko
Rozumiem, ze to tak z emocji napisałeś
Czy ja gdzieś wspomniałem słowem o "dzielnych" wyjeżdżających do UK. Chodziło o kwestie w zaradności ze znalezieniem i kupieniem obiektywu jaki się chce. Notabene w Canterbury znajdują się jedynie dwa sklepy z sieci Jessops - świecące pustkami...a i tak posiadające ceny z kosmosu. W tym kraju sprzęt kupuje się głównie ze sklepów internetowych...gdzie kwoty są dużo bardziej akceptowalne. Ebay był tylko przykładem...mnie nie musisz tłumaczyć gdzie da się kupić taniej ...napisz to swojemu koledze z forum (Rafał32) który to miał tak wielki problem z nabyciem ów obiektywu.

Pozdrawiam
Damian