Ostatnio edytowane przez zi3000 ; 02-07-2007 o 13:20 Powód: "ort"
zi3000, ale KvM juz zaznnaczyl ze:
Spokojnie będę czekał na poczynania Sonego i jeśli tylko pokaże się coś z normalnym AF wracam do bagnetu A.![]()
Canon EOS 5D + Canon 400D + Canon EF 17-40/4L + Canon EF 35/2 + Canon EF 50/1.4 + Canon EF 85/1.8 USM + Canon EF 70-300/4-5.6 IS + Canon Speedlite 580EX + Sandisk Extreme III 20GB + Lowepro Stealth Reporter D200AW
Galeria Thunder | ...Konica-Minolta D5D, Sony A100...
no przeca jakoś bardzo długo to chyba nie wytrzymaJedni lubią zmieniać inni wolą mieć to co mają, co kto lubi.
Co do tego że do 350/400D trzeba dokupic gripa muszę się zgodzic, mam małe łapska ale te aparaty są po prostu małe.
Ja przyzwyczaiłem sie do Canon'a i przy Canonie zostanę, pewnie jak bym zaczął budowac system KM lub N to w danym systemie bym został (chyba że zaczął bym kląc na CCD)
5DmkII + C50/1.4 + C85/1.8 + 2,5kg jabłek w wersji PRO
"ADMINISTRACJO ! ZAPOBIEGAJ I LECZ SIĘ RUTYNOWO. DOBRO ADMINISTRACJI, GWARANTEM DOBRA OGÓŁU"
Wywód niegłupi, ale w sumie można każdej firmie taki wpadki (typy obiektywów i ich napędów oraz niekompatybilność lamp Nikona, kiepski uchwyt i jeszcze gorszy AF u Olympusa itp itd). A Canon zarabia jak potrafi. Ideał pod wzgledem ergonomii to nie jest, ale mnie osobiście bardziej pasował sposób obsługi 20D niz D70 i dlatego tu jestem. Stabilizacja i czyszczenie matrycy nie sa mi potrzebne na co dzień. A skoro moga zarabiać na stabilizacji w obiektywach to po co maja wprowadzać nową technologie (choć szlag mnnie trafia, że mój 400/5,6 jej nie ma a miał kiepski 17-85). Rynek zweryfikuje.
chroniczny brak czasu i zdolności, ale za to mam eLki i FF![]()
![]()
:rolleyes: