Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: eos 50 czy eos 5?? Oto jest pytanie?

Widok wątkowy

fikusny
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czacha
    najwieksza wada 5'tki jest zasilanie - 2CR5 kosztuja kupe kasy... a aparat pozera je w zastraszajacym tempie. niestety zastosowanie gripa nic nie daje - nie ma mozliwosci wlozenia do niego dodatkowego zasilania.. zreszta nawet spustu migawki nie ma do zdjec w pionie
    Co do braku mozliwości zmainy zalilania z 2CR5 to się zgadzam... ma ten aparat kolega... ale on uzywa akumulatorków 2CR5... i jakoś sobie radzi

Ale co do braku spustu pionowego to już nie... bo EOS 5 posiada świetny ergonomiczny grip z całym zestawem pionowym, spust, kółko nastaw, przyciski z tyłu... i to dobrze działający...

Faktycznie posiada spot (ok. 3%) i nie posiada E-TTL ale synchro z lapmą ma już przy 1/200 a to w wiekszości wystarcza...

Jednak w twoim przypodku to ja bym narazie nic nie zmieniał masz świetny aparat do zdięć ślubnych a naprawde zainwestowałbym w jakąś Tokinę z stałym światłem 2,8 i pożaną lampę... EOS 5 jest lepszy w kilku kwestiach od 50e ale to nie zmaiany rewolucyjne (jak różnica EOS 30/33 od 3)... no największym plusem 5'tki jest brak słyszalnych odgłosów pracy... raz zrobiłem zdięcie i nawet nie wiedziałem że się zrobiło... dopiero potem kumpel jak wywołał klisze to się okazało...

POZDRAWIAM !!!
    Ostatnio edytowane przez fikusny ; 06-04-2005 o 15:04

Uprawnienia umieszczania postów