Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 83

Wątek: Aż tak nieostre? EOS 400D

moskit99
    Guest

Domyślnie

Robiłem test na FF/BF i wyszło mi że ostrzy dobrym punkcie tyle że nigdzie nie jest to żyleta. Zwiekszałem już Sharpness i przywracałem ustawienia fabryczne. Przy 1/250 chyba ciężko zrobić zdjęcie "poruszone" chyba że się mylę?
    Zdjęć tego kremiku robiłem już kilkadziesiąt 400D i jedno A95 i jest o niebo lepsze! Co jest? Poprzednie body robiło jeszcze gorsze zdjęcia!
    Oczywiście wybrałem tylko centralny punkt dla AF.
    Ostatnio edytowane przez moskit99 ; 02-07-2007 o 09:49

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Zrób jedno zdjęcie ze statywu zamiast 50 z ręki to się okaże. Da się poruszyć i 1/1000 jak kto zdolny
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

moskit99
    Guest

Domyślnie

Robiłem też zdjęcia ze statywu - z autowyzwalaniem, akurat nie te ale efekt jest podobny! Może jest ktoś z 400D komu aparat działa jak należy i zrobi mi zdjęcie - np. zadrukowanej kartki papieru, poda wszystkie parametry a ja zrobię to samo swoim? Dla uściślenia - zdjęcie kartki papieru leżącej płasko z jakiejś określonej odległości abym mógł to powtórzyć!

moskit99
    Guest

Domyślnie

Też próbowałem z RAWem i potem podkręcać ostrość ale o wiele więcej szczegółów widać z kompakta.

Uzależniony Awatar Max_im

Domyślnie

Masz polską instrukcje?
    Jak masz to przeczytaj całość
    A Full Auto jak wychodzi?
    Również myślę, że robisz gdzieś błąd
    instrukcja str. 14 p 7? - tak dla pewności

moskit99
    Guest

Domyślnie

Hmmm, nie jest ze mną aż tak źle - a instrukcję przeczytałem już całą - tak na wszelki wypadek.
    1. Reset ustawień aparatu.
    2. Ustawiam tylko centralny punkt AF i kieruję na obiekt.
    3. Dociskam do połowy, nastawi ostrość, mignie na czerwno - dociskam.
    O czymś nie wiem?

Dopiero zaczyna

Domyślnie

A czy przestrzegałeś minimalnej odległości fotografowania?

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

NO nie mozliwe zeby robił takie zdjecia strzel ze statywu jak bedzie to samo to ?? szkło do wymiany? pozycz od kogos przejdz sie do sklepu foto zrob pare zdjec nie mozliwe zeby przy tak krótkich czasach był taki wymaz to ja pierwszy dzien z kitem ustawienia auto w godzinach wieczornych pstrykałem bez lampy na dodatek, miałem lepsze fotki od tych.
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

moskit99
    Guest

Domyślnie

Próbowałem robić zdjęcia i z dalsza i z bliższa.
    Czy zrobienie zdjęcia na FullAuto z lampą powinno dać obraz o dobrej ostrości?
    Pytam bo w ramach testu poszedłem do FotoJokera wziąłem aparat z półki z kitem, walnąłem zdjęcie z lampą i kiszka taka jak u mnie!
    Wypowiedź "sowask8" podniosła mnie na duchu! 10 dni rękojmi zostało jeszcze 8.

Strona 2 z 9 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów