Obie fotki zrobiłem z tej samej odległości!!!! I koniec! Byłby sens opowiadać Wam tu pierdoły? Dla przykładu są sklejone razem i ot cała sprawa! Nie miałem czasu się z tym bawić byle jak wklejone i tyle - aby było widać o co chodzi!
Obie fotki zrobiłem z tej samej odległości!!!! I koniec! Byłby sens opowiadać Wam tu pierdoły? Dla przykładu są sklejone razem i ot cała sprawa! Nie miałem czasu się z tym bawić byle jak wklejone i tyle - aby było widać o co chodzi!
no pisał ze wycinek ale taki wymaz to nie jest od poruszenia reką
Masz coś na porównanie. Na szybko zaaranżowana fotka onanistyczna.
http://img177.imageshack.us/my.php?image=img2555ox3.jpg
Obiektyw nic rewelacyjnego. Po wyciągnięciu z puszki tylko przekadrowane odrobinkę. Wszystkie dane są w exifie. Centralny punkt AF, ostrzone na czerwony klocek, odległość około 1 m, klocki ustawione +/- 40-50 stopni do osi obiektywu.
Oświetlenie - okno po lewej, zdjęcie oczywiście ze statywu.
Ostatnio edytowane przez Biperek ; 02-07-2007 o 13:35
Pozdrawiam
Marek/Biperek
No i o to by chodziło! Jakie duże były te klocki...moja córcia ma dwa rozmiary nie wiem które wybrać? Serdeczne dzięki!
30x30x87 oczywiście w mm
Pozdrawiam
Marek/Biperek
No i koniec wątku. Poszedłem do sklepu, wymieniłem body na kolejne (tj. trzecie) i kłopoty z robieniem zdjęć odeszły w zapomnienie. Do poprzedniego zakładałem nawet ELKĘ canona i nic jej nie pomogło! Klocki mam identyczne w domu jak kolega "Biperek" i fotkę zrobiłem niemalże identyczną. Gość w sklepie jak na sprzedawcę przystało wmawiał mi że tak ma być i że tamte fotki są OK. Zobaczę za jakiś czas czy czasem się nie pogorszy. Ale powiedział mi że trzeci raz już aparatu mi nie wymieni. Wszystkim którzy próbowali pomóc bardzo dziękuję a niedowiarkom "pewnie nie umiesz robić zdjęć" zawdzięczam przeczytanie instrukcji aparatu od deski do deski - więc też się na coś przydali! Pozdrawiam.
hmhm slyszalem, ze 350tki maja 'problem' z AF i to sie jakos w serwisie poprawia...
@3ci raz nei wymieni? to jego obowiązek...
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-07-2007 o 03:13
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Dobrze, jeśli ten sprzęt wróci do serwisu. To zapewne da się poprawić. Źle jeśli dostanie go następny klient...
650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0