Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 83

Wątek: Aż tak nieostre? EOS 400D

moskit99
    Guest

Domyślnie

Obie fotki zrobiłem z tej samej odległości!!!! I koniec! Byłby sens opowiadać Wam tu pierdoły? Dla przykładu są sklejone razem i ot cała sprawa! Nie miałem czasu się z tym bawić byle jak wklejone i tyle - aby było widać o co chodzi!

Bywalec Awatar sowask8
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

no pisał ze wycinek ale taki wymaz to nie jest od poruszenia reką
    Canon pełna klatka i do przodu

http://www.soowsen.blogspot.com

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

Masz coś na porównanie. Na szybko zaaranżowana fotka onanistyczna.
    http://img177.imageshack.us/my.php?image=img2555ox3.jpg
    Obiektyw nic rewelacyjnego. Po wyciągnięciu z puszki tylko przekadrowane odrobinkę. Wszystkie dane są w exifie. Centralny punkt AF, ostrzone na czerwony klocek, odległość około 1 m, klocki ustawione +/- 40-50 stopni do osi obiektywu.
    Oświetlenie - okno po lewej, zdjęcie oczywiście ze statywu.
    Ostatnio edytowane przez Biperek ; 02-07-2007 o 13:35
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

moskit99
    Guest

Domyślnie

No i o to by chodziło! Jakie duże były te klocki...moja córcia ma dwa rozmiary nie wiem które wybrać? Serdeczne dzięki!

Uzależniony Awatar Biperek
    Miasto
    Augustów

Domyślnie

30x30x87 oczywiście w mm
    Pozdrawiam
    Marek/Biperek

moskit99
    Guest

Domyślnie

No i koniec wątku. Poszedłem do sklepu, wymieniłem body na kolejne (tj. trzecie) i kłopoty z robieniem zdjęć odeszły w zapomnienie. Do poprzedniego zakładałem nawet ELKĘ canona i nic jej nie pomogło! Klocki mam identyczne w domu jak kolega "Biperek" i fotkę zrobiłem niemalże identyczną. Gość w sklepie jak na sprzedawcę przystało wmawiał mi że tak ma być i że tamte fotki są OK. Zobaczę za jakiś czas czy czasem się nie pogorszy. Ale powiedział mi że trzeci raz już aparatu mi nie wymieni. Wszystkim którzy próbowali pomóc bardzo dziękuję a niedowiarkom "pewnie nie umiesz robić zdjęć" zawdzięczam przeczytanie instrukcji aparatu od deski do deski - więc też się na coś przydali! Pozdrawiam.

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

hmhm slyszalem, ze 350tki maja 'problem' z AF i to sie jakos w serwisie poprawia...

@3ci raz nei wymieni? to jego obowiązek...

Bywalec Awatar orte
    Miasto
    Kostrzyn nad Odrą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moskit99 Zobacz posta
    3. Dociskam do połowy, nastawi ostrość, mignie na czerwno - dociskam.
    O czymś nie wiem?
    U mnie jeszcze beepnie jak złapie ostrość, jak nie da dźwięku to nie ma ostrości.
    Canon 40D + BG-E2 | Canon EOS 100 | EF 50 1.8 Mk I | EF 28-135 IS USM + UV (0) Hoya | EF 70-210 USM
    10GB w CF-kach | Lowepro Stealth Reporter 200 AW Mk I | Olympus C4000Z

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez moskit99 Zobacz posta
    No i koniec wątku. Poszedłem do sklepu, wymieniłem body na kolejne (tj. trzecie) i kłopoty z robieniem zdjęć odeszły w zapomnienie. Do poprzedniego zakładałem nawet ELKĘ canona i nic jej nie pomogło! Klocki mam identyczne w domu jak kolega "Biperek" i fotkę zrobiłem niemalże identyczną. Gość w sklepie jak na sprzedawcę przystało wmawiał mi że tak ma być i że tamte fotki są OK. Zobaczę za jakiś czas czy czasem się nie pogorszy. Ale powiedział mi że trzeci raz już aparatu mi nie wymieni. (...)
    Zawsze w takich sytuacjach nieodparcie powraca mi jedna myśl. Co się dzieje z tym zwróconym sprzętem, bo jakoś ani w przemiał ani recycling w tym przypadku nie wierzę .
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 03-07-2007 o 03:13
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar piast9
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Dobrze, jeśli ten sprzęt wróci do serwisu. To zapewne da się poprawić. Źle jeśli dostanie go następny klient...
    650D, T 12-24 4.0, S 30 1.4, S 18-35 1.8, C 70-210 3.5-4.5, C 50 2.5 macro, M42: Praktica LLC, Jupiter 9, Pentacon 135 2.8, Orestegor 300 4.0

Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów