Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Dźwięk migawki...

Początki nałogu Awatar popi
    Miasto
    Poland

Domyślnie

mnie tam dzwiek 30D się podoba. jest o niebo lepszy oid 350D ale o niebo gorszy od mk III
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    Canon EF 17-40 f/4 USM L|Canon EF 70-200mm f/2.8 IS USM L
    Canon EF 50mm f/1.4 USM|Canon Speedlight 580ex|SLIK PRO700DX

Uzależniony Awatar -=Festyk=-
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

A ja wam powiem,że dźwięk migawki mojego D70 to ukojenie dla ucha
    D300s,Nikkor 18-55mm f:3,5-5,6,Tamron 55-200mm f:4,0-5,6,Jupiter 37A 135mm f:3,5,SB-800,Fancier WB1626
    plfoto||Galeria

Bywalec
    Miasto
    wrocław / łódź

Domyślnie

a ebnięcie hassela, albo co gorsze erbetki/erzetki? to dopiero jest jazda, a da się robić ulicę. Wiele nimi robiło i robi więc nie narzekać! nawet mamiya 7 jest głośna, choć dalmierz, a nie ma lepszego aparatu do reportażu.
    Ostatnio edytowane przez jdw ; 21-07-2007 o 00:23

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Ten kto focił Sigmą SD9/SD10, ten wie co to znaczy głośna migawka. Np. grzmoty z 1D, IMO potworne, to w stos. do nich to pikuś...

Pełne uzależnienie Awatar minek
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jdw Zobacz posta
    a ebnięcie hassela, albo co gorsze erbetki/erzetki? to dopiero jest jazda, a da się robić ulicę. Wiele nimi robiło i robi więc nie narzekać! nawet mamiya 7 jest głośna, choć dalmierz, a nie ma lepszego aparatu do reportażu.
    Hassel jest malutki i cichutki.
    Ale RZ z kominem nadaje sie wyśmienicie na ulicę. Nikt nie zdaje sobie sprawy, że robię zdjęcie, toteż nikt nie ucieka ani nie protestuje. Ot, jakiś świr ogląda sobie kawał rupiecia. Dopiero dźwięk migawki (lustra tak naprawdę, migawka to tylko cichutkie ,,dzyń!'' powoduje, że wszyscy się rozglądają kto gdzie strzela. Ale w pobliżu widzą tylko świra oglądającego jakiegoś rupcia ...
    Niestety, na ulicę mam za długie szkło nieco.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jdw Zobacz posta
    Ja niedawno miałem okazję pomacac RB i nie wydawał się aż tak bardzo głośny.
    A kompletnym zaskoczeniem było to, że przygotowałem się na kopa od lustra... a tu (prawie) nic Teraz czekam na "erzetkę" :rolleyes:, ciekaw jestem czy będzie podobnie.

Początki nałogu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Oj tam narzekacie na te dzwięki z cyfrowych lustrzanek. Słuchałem różnych 10D, 300D itp .... Uważam je za cichutkie . Nie ma jak walnięcie , tak nie klapnięcie, tylko walnięcie lustra w T-90. Kto miał, ma, to wie oco chodzi. A jeszcze na dodatek dzwięk silnika na prędkości L ( 2k/s ) to juz wogule apogeum. kiedyś robiłem sobie zdjęcia w kościele i zapomniałem przestawić na S , łup i się ludzie do tyłu obejrzeli , ale wstyd był
    A jeszcze dla przypomnienia, słyszał ktoś jak pracuje zajechana seria A ? Gdy amortyzacja lustra pracuje "na sucho" ? To dopiero świst .....

Tak naprawdę to Canon nie miał cichych lustrzanek, no moze po za Pellix , który mial nie ruchome lutro . Seria A dobrze nasmarowana nawet nawet chodzila w miare przyjemnia, Póżniej seria T to już zdecydowanie głośniej.

Pozdrawiam
    T-90, T-70, FTb i trochę FD szkieł oraz Canonetka

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów