Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Dźwięk migawki...

Domyślnie

najładniejszy dźwięk do tej pory miał Canon 10D, w następcach się popsuło. A teraz jest jedyny właściwy dźwięk :-D 1D MarkIII. Jest fantastyczny, nawet bez opcji live view, w której dźwięczy już tylko migawka. Lustro jest, szczególnie jak na jedynkę, bardzo dobrze wyciszone i jest to chyba najcichsza lustrzanka na rynku. Warto było wziąć na nią kredyt.

Co do wygłuszania, to istnieją do tego specjalne pokrowce przeciwdeszczowe (np. firma Matin, poszukajcie na allegro), które mają piankę wytłumiającą dzwięk, będzie od razu trochę ciszej. A można w to jeszcze nawkładać trochę folii wygłuszających samochodowych, których się używa do wyciszenia silnika. Wtedy już nie będzie słychać nawet migawki.
    Zabawki: Canon 5D MkII |Canon 1D Mk III | Canon 70-200/2,8L | Canon 300/4L IS | Canon 16-35/2,8L | Canon 50/1,4 | Canon 85/1,8 i inne
    Strona: www.fotografiateatralna.pl

Coś już napisał
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale wlasnie o to chodzi zeby bylo sluchac ten dzwięk ;] to jest to cos/

ps. mozesz nagrac migawke 1D ?: ) ale karabin

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Na koncu drogi lustra przy matówce jest amortyzator na którym lustro ląduje.taki kawałek pianki.jezeli dzwiek sie zmienia mozna tam zerknąć.

Bywalec
    Miasto
    Darmstadt

Domyślnie

niezapomniane brzmienie D7D

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S.W.A.T Zobacz posta
    ale wlasnie o to chodzi zeby bylo sluchac ten dzwięk ;] to jest to cos/
    Nie wszyscy jednak go lubią - http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=16817614
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

Początki nałogu
    Miasto
    Jelenia Góra/Wrocław

Domyślnie

Dla mnie 1D jest za głośny. Strasznie klapie mi, w szczególności przeszkadza np. w kościele, bo się niesie po całej nawie. Wolę ten z A60, bo można min. wyłączyć i ma się tylko "cssyt" :P Z DSLRów, to w D100 jest dla mnie przyjemny i w 30D.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Właśnie wczoraj odebrałam Eosa 30d, w sklepie chwilę się pobawiłam, wszystko super, ale kiedy wróciłam do domu to od razu zdenerwował mnie ten odgłos lustra. Okropność. Wzięłam do ręki mojego starego dobrego 10d do którego zdążyłam się bardzo się przywiązać i żal mnie ścisnął za serce...taki cichutki i dyskretny. Robię dużo zdjęć dzieciom, również takim malutkim śpiącym w wózeczku lub na rękach mamy i boję się, że ten ten hałas będzie niestety przeszkadzał. No ale skoro 30d robi dużo lepsze fotki...podobno. Jeszcze nie zgrałam zdjęć do komputera więc sama nie mogę ocenić różnicy.

A może to tylko moja 30stka tak hałasuje? Napiszcie proszę jak jest w Waszych :-(

Pełne uzależnienie Awatar ewg
    mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\

Uzależniony Awatar bakulik
    Miasto
    Rumia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikenka Zobacz posta
    A może to tylko moja 30stka tak hałasuje? Napiszcie proszę jak jest w Waszych :-(
    30D jest zdecydowanie głośniejszy od 10D, niemniej dźwięk ten nie jest jakiś wybitnie dokuczliwy czy nieprzyjemny. Ostatnio miałem okazję pomacać Sony A100 - przy robieniu zdjęcia wydawał odgłos, jakby w środku się coś łamało.

Canon mógłby jednak zrobić ciche body, przecież potrafią - vide analogowa piątka... Wielu fotografom by pasowało - zdjęcia w kościele, na planie filmowym, w szpitalach, płochliwe zwierzęta, podglądanie z ukrycia...
    Pozdrawiam
    Łukasz Bakuła
    „Fotografia – to radość życia. Aparat nie został stworzony dla ludzi smutnych i skwaśniałych”. J. Płażewski

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez monikenka Zobacz posta
    Właśnie wczoraj odebrałam Eosa 30d, w sklepie chwilę się pobawiłam, wszystko super, ale kiedy wróciłam do domu to od razu zdenerwował mnie ten odgłos lustra. Okropność. Wzięłam do ręki mojego starego dobrego 10d do którego zdążyłam się bardzo się przywiązać i żal mnie ścisnął za serce...taki cichutki i dyskretny. Robię dużo zdjęć dzieciom, również takim malutkim śpiącym w wózeczku lub na rękach mamy i boję się, że ten ten hałas będzie niestety przeszkadzał.
    W takim przypadku o wiele lepiej bylo wziac 350D ... nie wiem jak 400D ale 350 wydaje sie bzyczec ciszej od 10D.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów